Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Gunoaiele se tot adună, dar cine face curat pe plajele lărgite și nepredate ?

Haosul creat în acest sezon turistic cu plajele extinse continuă! Până acum nicio zonă prinsă în perimetrul Cazino Mamaia – Mamaia Nord (zona cluburi) nu a fost predată de constructorul olandez, iar efectele încep să se vadă. De exemplu, în zona hotelurilor Lido și Ambasador, numele acestora l-am folosit doar pentru orientare, au fost amplasate mai multe cosuri de gunoi pe plajă. Nimeni nu știe sau nu-și asumă montarea acestor structuri metalice cu rol de coșuri de gunoi, mai ales că este ilegal. Dar, să salutăm inițiativa CUIVA de a monta coșurile de gunoi! Ce se întâmplă mai departe! Păi coșurile de gunoi s-au umplut și nimeni nu le-a mai curățat! Potrivit unor surse oficiale din cadrul Apelor Române, olandezii sunt obligați, conform contractului, să îngrijească plajele până când le vor preda autorităților române.

Foto Funky Travel

Foto Funky Travel

Să mergem și mai departe! Vă reamintesc că autoritățile au anunțat că până la momentul predării plajelor extinse, estimată la 1 iulie 2021, zona nouă de nisip este în grija constructorilor olandezi. Aceștia, la rândul lor, au anunțat că nu vor face poliție pe plajă și nu vor alunga turiștii care vor să-și aducă șezlongurile aproape de malul mării. Lucru care se și întâmplă așa cum se observă în imaginile de mai jos.

În același timp, hotelierii și agenții economici, care aveau plaje concesionate până la lărgirea acestora, nu au voie să miște un pai pe noul nisip.

Articol preluat de pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult