Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul desființează Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu

Ion Iliescu - Foto Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Guvernul desființează Institutul Revoluției. Premierul Ludovic Orban a aprobat introducerea pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi a unui proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției, condus de Ion Iliescu. 

„Domnule prim-ministru, vă rog să fiți de acord cu introducerea pe ordinea suplimentară cu un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de primul președinte, de Ion Iliescu", a spus secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, scrie Hotnews.ro.

Răspunsul premierului Ludovic Orban a fost scurt: „Aprob".

În urmă cu două săptămâni a izbucnit un scandal după ce a fost anunţat un concert pe care Institutul Revoluției urma să îl organizeze în Piața George Enescu. Mai multe organizații civice au protestat față de organizarea evenimentului, atrăgând atenția că acesta reprezintă „o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluției din 1989 și urmașilor acestora”. Ulterior, concertul a fost anulat.

Ion Iliescu: Desființarea Institutului Revoluției Române este „o porcărie inadmisibilă”

Fostul președinte Ion Iliescu consideră că desființarea Institutului Revoluției Române este „o porcărie inadmisibilă” și spune că nu înțelege motivația demersului.

„Nu am auzit de așa ceva. Asta e o porcărie curată. Adică Institutul Revoluției Române, renunțăm la Revoluția Română, la studierea ei... Nu înțeleg, nu știu, nu am aflat încă această știre. Mi se pare o porcărie inadmisibilă. Că sunt oameni care n-au trăit Revoluția și nu înțeleg și-i interesează, asta e altă treabă, dar a fost un moment istoric remarcabil care-a marcat întreaga transformare pe care a cunoscut-o țara în ultimii 30 de ani de zile. Cum să renunți la așa ceva? Unde în lume se întâmplă așa ceva? N-am aflat încă această știre, mă surprinde și nu înțeleg motivația ei”, a declarat Ion Iliescu pentru Mediafax.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Numele corect al acelui institut ,condus de I. Iliescu Rânjet,era :Institutul Contrarevoluției Romane.
  • Like 1
 • Foarte bine ca s-a desfiintat!Dar banii incasati pentru ce s-au incasat?Cred ca ar trebui RETURNATI RAPID!
  • Like 2
 • Dorin check icon
  De supărare Nea Nelu poate se duce după Ceaușescu.Să ducă democrația lui originală la Scaraoțchi în ogradă.
  • Like 2
  • @ Dorin
   Nu, nu! Nu inca. Mai are de facut niste ani de puscarie inainte sa se duca. Macar 1-2, ca mai mult nu pot spera, e prea batran.
   • Like 3
  • @ Jonn Jonzz
   Eu as fi multumit cu macar cateva zile. Macar atat...
   • Like 4
  • @ Dorin
   Ion Iliescu Ranjet trebuie condamnat,macar cu suspendare, că exemplu de NERUSINARE pt. toți PSDistii și votanții lor.
   • Like 2
  • @ Stefan Grozav
   Dan check icon
   Din pacate ,,NU a fost singur vinovat ,,ptr distrugerea tarii !! Ar trebui sa raspunda penal ,,acesst intrus voican voiculescu ,, apoi petrica cu vorba lui celebra ca;
   --- Industria romaneasca este ,un morman de fiare vecxhi !!!!!
   Da morman esti TU !!!! Pentru ca ,nu stiu ,pe unde ai trait ,cand specialistii romani au facut rafinarii in Siria , (care functiineaza si azi ) ,apoi combinatul de ciment din Egipt ,Irak , Lini electrice de inalta si joasa tensiune din Irak ,Iran ,,Combinatul de prelucrare a minereurililor feroase de la Krivoirog ,Rusia , apoi exporturile de tractoare, locomotive Diesel-electrice ,,etc etc,, Unde sunt toate capacitatile astea de productie ,, mai Roman petrica ??????????????? In locul tau as disparea din peisajul politic al tarii cu tot cu institutul vostru al asa-zisei revolutii , care mai consuma copios ,,bani din bugetul romanilor !!!
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult