Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Guvernul îl premiază pe David Popovici cu un milion de lei pentru cele două medalii de aur de la mondialele de natație

D Popovici - getty

Foto Getty Images

Guvernul îi va acorda lui David Popovici (17 ani) un premiu de un milion de lei, pentru performanța de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă. Banii provin din fondul de rezervă.

David Popovici a câștigat două medalii de aur, în probele de 100 de metri și 200 de metri liber la Campionatul Mondial găzduit de Budapesta.

„M-am bucurat că s-a terminat și că am reușit să termin concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit și că într-un final s-a reușit să se difuzeze și la televizor și cu ocazia asta milioane de români au reușit să se uite, sper să nu exagerez, și să mă susțină. Sper că v-am făcut pe toți mândri. Sper că v-ați bucurat pentru mine, așa cum m-am bucurat și eu. Urmează o vară plină, un sezon competițional încărcat, dar pe care de abia îl aștept. Ce urmează în viitorul foarte apropiat este un pic de pauză și un pic de timp să reflectăm asupra ce tocmai s-a întâmplat", a spus David Popovici, citat de Agerpres.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult