Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Guvernul îl premiază pe David Popovici cu un milion de lei pentru cele două medalii de aur de la mondialele de natație

D Popovici - getty

Foto Getty Images

Guvernul îi va acorda lui David Popovici (17 ani) un premiu de un milion de lei, pentru performanța de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă. Banii provin din fondul de rezervă.

David Popovici a câștigat două medalii de aur, în probele de 100 de metri și 200 de metri liber la Campionatul Mondial găzduit de Budapesta.

„M-am bucurat că s-a terminat și că am reușit să termin concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit și că într-un final s-a reușit să se difuzeze și la televizor și cu ocazia asta milioane de români au reușit să se uite, sper să nu exagerez, și să mă susțină. Sper că v-am făcut pe toți mândri. Sper că v-ați bucurat pentru mine, așa cum m-am bucurat și eu. Urmează o vară plină, un sezon competițional încărcat, dar pe care de abia îl aștept. Ce urmează în viitorul foarte apropiat este un pic de pauză și un pic de timp să reflectăm asupra ce tocmai s-a întâmplat", a spus David Popovici, citat de Agerpres.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult