Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul Orban merge azi în Parlament pentru votul de învestire

Guvernul Orban - Foto  Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta Programul de Guvernare şi lista cu persoanele propuse pentru a face parte din Executiv.

Cabinetul propus are 15 miniştri şi un vicepremier și este format din profesori, economişti, ingineri, jurişti şi medici. Ludovic Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei române. Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ - Florin Cîţu - Finanţe, Violeta Alexandru - Muncă şi Ion Ştefan - Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere, scrie News.ro.

Cabinetul Orban: Ludovic Orban - premier, Raluca Turcan - vicepremier, Monica Anisie – Ministerul Educaţiei, Costel Alexe – Ministerul Mediului,Bogdan Aurescu – Ministerul Afacerilor Externe, Ioan Marcel Boloş - Ministrul Fondurilor Europene, Nicolae Ciucă – Ministerul Apărării Naţionale, Victor Costache - Ministerul Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu - Ministrul Culturii, Nechita-Adrian Oros – Ministerul Agriculturii, Virgil Popescu – Ministerul Economiei, Cătălin Predoiu – Ministerul Justiţiei, Ionuţ Marian Stroe – Ministerul Tineretului şi Sportului,Marcel Vela – Ministerul Afacerilor Interne, Violeta Alexandru –Ministerul Muncii, Florin Cîţu - Ministerul Finanţelor, Ion Ştefan – Ministerul Dezvoltării.

PSD şi Pro România au anunţat că nu participă la ședința de plen. 

Partidele care susţin învestirea Guvernului au împreună 225 de parlamentari, însă este nevoie de 233 de voturi pentru ca Executivul să fie învestit. Ludovic Orban a declarat duminică, însă, că se bazează pe 237 - 243 de voturi.

Şedinţa plenului Parlamentului este programată să înceapă la ora 14.00. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gata, ponta își dă arama pe față. Am ajuns iar la mana acestui nemernic. A lui și a lui tăriceanu plus guzganian.
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult