Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul Orban merge azi în Parlament pentru votul de învestire

Guvernul Orban - Foto  Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta Programul de Guvernare şi lista cu persoanele propuse pentru a face parte din Executiv.

Cabinetul propus are 15 miniştri şi un vicepremier și este format din profesori, economişti, ingineri, jurişti şi medici. Ludovic Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei române. Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ - Florin Cîţu - Finanţe, Violeta Alexandru - Muncă şi Ion Ştefan - Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere, scrie News.ro.

Cabinetul Orban: Ludovic Orban - premier, Raluca Turcan - vicepremier, Monica Anisie – Ministerul Educaţiei, Costel Alexe – Ministerul Mediului,Bogdan Aurescu – Ministerul Afacerilor Externe, Ioan Marcel Boloş - Ministrul Fondurilor Europene, Nicolae Ciucă – Ministerul Apărării Naţionale, Victor Costache - Ministerul Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu - Ministrul Culturii, Nechita-Adrian Oros – Ministerul Agriculturii, Virgil Popescu – Ministerul Economiei, Cătălin Predoiu – Ministerul Justiţiei, Ionuţ Marian Stroe – Ministerul Tineretului şi Sportului,Marcel Vela – Ministerul Afacerilor Interne, Violeta Alexandru –Ministerul Muncii, Florin Cîţu - Ministerul Finanţelor, Ion Ştefan – Ministerul Dezvoltării.

PSD şi Pro România au anunţat că nu participă la ședința de plen. 

Partidele care susţin învestirea Guvernului au împreună 225 de parlamentari, însă este nevoie de 233 de voturi pentru ca Executivul să fie învestit. Ludovic Orban a declarat duminică, însă, că se bazează pe 237 - 243 de voturi.

Şedinţa plenului Parlamentului este programată să înceapă la ora 14.00. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gata, ponta își dă arama pe față. Am ajuns iar la mana acestui nemernic. A lui și a lui tăriceanu plus guzganian.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult