Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Guy Verhofstadt: „România e la răscruce: ori respectă principiile democratice și statul de drept, ori alege calea iliberală”

Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a postat un mesaj tranșant pe Facebook, chiar în timp ce se afla în ședință cu Guvernul condus de Viorica Dăncilă. 

„M-am întâlnit cu Guvernul României. Mesajul meu pentru ei este că România este la răscruce: ori poate respecta și apăra principiile democratice și statul de drept,ori alege o cale iliberală. 

Îi încurajez să aleagă prima variantă, dar dacă o aleg pe ultima, mesajul meu e clar: nu o vor face în numele nostru și, cu siguranță, nu cu numele nostru”, a avertizat Verhofstadt.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, aflat la putere alături de PSD, face parte din familia liberalilor europeni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult