Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Guy Verhofstadt: „România e la răscruce: ori respectă principiile democratice și statul de drept, ori alege calea iliberală”

Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a postat un mesaj tranșant pe Facebook, chiar în timp ce se afla în ședință cu Guvernul condus de Viorica Dăncilă. 

„M-am întâlnit cu Guvernul României. Mesajul meu pentru ei este că România este la răscruce: ori poate respecta și apăra principiile democratice și statul de drept,ori alege o cale iliberală. 

Îi încurajez să aleagă prima variantă, dar dacă o aleg pe ultima, mesajul meu e clar: nu o vor face în numele nostru și, cu siguranță, nu cu numele nostru”, a avertizat Verhofstadt.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, aflat la putere alături de PSD, face parte din familia liberalilor europeni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nicolle Birta

- Maman, c'est du vrai chocolat? (mami, este ciocolată adevărată?). Întocmai ca în povești, băiețelul își lipise nasul roșu, înghețat de frig, de geamul vitrinei frumos decorate, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. - Mais bien sûr c'est du vrai chocolat, (desigur că este ciocolată adevărată), îi răspunsese mama.

Citește mai mult

Povestile Cristinei autografe

„Pe cerul albastru, într-o casă de nori mare și albă, trăiau șase norișori frați. Cinci dintre ei erau gri, iar unul era roz. Cei gri făceau mereu glume pe seama celui roz, pentru că era altfel. Nu numai că era roz, dar atunci când norișorii făceau ploaie, el nu putea să stoarcă nici măcar o picătură. Oricât de tare se străduia. Și toți norișorii râdeau de el...”

Citește mai mult

Eataly

„Am lucrat mulți ani pentru a alege mici furnizori excelenți din Sicilia, Sardinia, Calabria, din toate regiunile din Italia. Am reușit să conving furnizorii să producă mai mult, dar la același standard de calitate. Și să le scriu și spun povestea, să le creez noi ambalaje și tot programul tehnic pentru a face față birocrației. Acum avem 2.000 de furnizori, foarte, foarte mici”, spune Oscar Farinetti.

Citește mai mult