Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guy Verhofstadt: „România e la răscruce: ori respectă principiile democratice și statul de drept, ori alege calea iliberală”

Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a postat un mesaj tranșant pe Facebook, chiar în timp ce se afla în ședință cu Guvernul condus de Viorica Dăncilă. 

„M-am întâlnit cu Guvernul României. Mesajul meu pentru ei este că România este la răscruce: ori poate respecta și apăra principiile democratice și statul de drept,ori alege o cale iliberală. 

Îi încurajez să aleagă prima variantă, dar dacă o aleg pe ultima, mesajul meu e clar: nu o vor face în numele nostru și, cu siguranță, nu cu numele nostru”, a avertizat Verhofstadt.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, aflat la putere alături de PSD, face parte din familia liberalilor europeni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult