Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Guy Verhofstadt: „România e la răscruce: ori respectă principiile democratice și statul de drept, ori alege calea iliberală”

Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a postat un mesaj tranșant pe Facebook, chiar în timp ce se afla în ședință cu Guvernul condus de Viorica Dăncilă. 

„M-am întâlnit cu Guvernul României. Mesajul meu pentru ei este că România este la răscruce: ori poate respecta și apăra principiile democratice și statul de drept,ori alege o cale iliberală. 

Îi încurajez să aleagă prima variantă, dar dacă o aleg pe ultima, mesajul meu e clar: nu o vor face în numele nostru și, cu siguranță, nu cu numele nostru”, a avertizat Verhofstadt.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, aflat la putere alături de PSD, face parte din familia liberalilor europeni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult