Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Horia Brenciu, despre adopția fiului său: „Trebuie să știi că înăuntrul tău există destulă dragoste. Așa cum în muzică nu poți fără voce, în adopție nu poți fără dragoste”

Horia Brenciu are 4 copii - 3 fete și un băiețel pe nume Toma, care are astăzi 5 ani. Atunci când soția sa, producătoarea tv Alice Dumitrescu, i-a propus să adopte, artistul a spus „da” fără rezerve. 

Cum a știut că este pregătit pentru acest pas? Horia Brenciu a vorbit despre o condiție esențială pe care crede că trebuie să o îndeplinească toți cei care vor să devină părinți adoptivi. „Trebuie să știi că înăuntrul tău există destulă dragoste. Așa cum în muzică nu poți fără voce, în adopție nu poți fără dragoste. Vrei? Da! Trebuie apoi să te întrebi: Ai destulă dragoste, ești dispus să întâmpini un destin?”, a spus acesta în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Familia lui Horia Brenciu

În opinia sa, surpriza primirii unui copil adoptiv în familia ta nu este foarte diferită de surpriza nașterii unui copil biologic, pe care încerci să ți-l imaginezi din perioada intrauterină. 

„Acel lucru nu este la fel de surprinzător precum un copil adoptat? Cu atât mai mult cu cât al nostru a fost adus direct de la maternitate. Nu-ți mai face probleme, e al tău, îl acoperi cu dragostea ta”, crede Horia Brenciu. 

În timp continuă el, copilul se integrează în familie și ajunge să îți semene. Mina, surioara mai mare a lui Toma, îl ia cu ea peste tot. Când Brenciu pleacă de acasă o perioadă mai lungă, lasă în sarcina celui mic, singurul bărbat rămas în casă, să aibă grijă de fete. „Și el îmi spune: Tati, fără probleme! Protejăm! Protejăm”, povestește artistul.

Acesta spune că a așteptat vreme de 3-4 ani să devină părinte adoptiv, însă ar fi fost dispus să aștepte oricât. „Aici e vorba strict de dragoste. Că ar fi durat 10 ani hârțogăraia cu statul, nu mă interesa. La noi a durat 3-4 ani, în continuare există verificări care se fac. Statul își face datoria. Dar statul nu îți cuantifică dragostea ta. Dragostea ta este neîntinată față de un copil. Dacă tu ai hotărât să faci pasul către adopție nicio intervenție sau nicio hârțogăraie nu-i prea mare pentru a-ți da această legătură”, este de părere Brenciu.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi 24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Întreb și eu : oricare dintre noi poate adopta un copil în aceeași termeni în care a făcut-o Horia Brenciu ?
    • Like 1
  • Bravo! Foarte frumos și moralizator. Un lucru, totuși, trebuie remarcat: nu vad nici un copil rrom sau țigan, cum preferați.
    • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult