Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Horia Brenciu, despre adopția fiului său: „Trebuie să știi că înăuntrul tău există destulă dragoste. Așa cum în muzică nu poți fără voce, în adopție nu poți fără dragoste”

Horia Brenciu are 4 copii - 3 fete și un băiețel pe nume Toma, care are astăzi 5 ani. Atunci când soția sa, producătoarea tv Alice Dumitrescu, i-a propus să adopte, artistul a spus „da” fără rezerve. 

Cum a știut că este pregătit pentru acest pas? Horia Brenciu a vorbit despre o condiție esențială pe care crede că trebuie să o îndeplinească toți cei care vor să devină părinți adoptivi. „Trebuie să știi că înăuntrul tău există destulă dragoste. Așa cum în muzică nu poți fără voce, în adopție nu poți fără dragoste. Vrei? Da! Trebuie apoi să te întrebi: Ai destulă dragoste, ești dispus să întâmpini un destin?”, a spus acesta în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Familia lui Horia Brenciu

În opinia sa, surpriza primirii unui copil adoptiv în familia ta nu este foarte diferită de surpriza nașterii unui copil biologic, pe care încerci să ți-l imaginezi din perioada intrauterină. 

„Acel lucru nu este la fel de surprinzător precum un copil adoptat? Cu atât mai mult cu cât al nostru a fost adus direct de la maternitate. Nu-ți mai face probleme, e al tău, îl acoperi cu dragostea ta”, crede Horia Brenciu. 

În timp continuă el, copilul se integrează în familie și ajunge să îți semene. Mina, surioara mai mare a lui Toma, îl ia cu ea peste tot. Când Brenciu pleacă de acasă o perioadă mai lungă, lasă în sarcina celui mic, singurul bărbat rămas în casă, să aibă grijă de fete. „Și el îmi spune: Tati, fără probleme! Protejăm! Protejăm”, povestește artistul.

Acesta spune că a așteptat vreme de 3-4 ani să devină părinte adoptiv, însă ar fi fost dispus să aștepte oricât. „Aici e vorba strict de dragoste. Că ar fi durat 10 ani hârțogăraia cu statul, nu mă interesa. La noi a durat 3-4 ani, în continuare există verificări care se fac. Statul își face datoria. Dar statul nu îți cuantifică dragostea ta. Dragostea ta este neîntinată față de un copil. Dacă tu ai hotărât să faci pasul către adopție nicio intervenție sau nicio hârțogăraie nu-i prea mare pentru a-ți da această legătură”, este de părere Brenciu.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi 24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Întreb și eu : oricare dintre noi poate adopta un copil în aceeași termeni în care a făcut-o Horia Brenciu ?
    • Like 1
  • Bravo! Foarte frumos și moralizator. Un lucru, totuși, trebuie remarcat: nu vad nici un copil rrom sau țigan, cum preferați.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult