Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Horia Brenciu, despre adopția fiului său: „Trebuie să știi că înăuntrul tău există destulă dragoste. Așa cum în muzică nu poți fără voce, în adopție nu poți fără dragoste”

Horia Brenciu are 4 copii - 3 fete și un băiețel pe nume Toma, care are astăzi 5 ani. Atunci când soția sa, producătoarea tv Alice Dumitrescu, i-a propus să adopte, artistul a spus „da” fără rezerve. 

Cum a știut că este pregătit pentru acest pas? Horia Brenciu a vorbit despre o condiție esențială pe care crede că trebuie să o îndeplinească toți cei care vor să devină părinți adoptivi. „Trebuie să știi că înăuntrul tău există destulă dragoste. Așa cum în muzică nu poți fără voce, în adopție nu poți fără dragoste. Vrei? Da! Trebuie apoi să te întrebi: Ai destulă dragoste, ești dispus să întâmpini un destin?”, a spus acesta în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Familia lui Horia Brenciu

În opinia sa, surpriza primirii unui copil adoptiv în familia ta nu este foarte diferită de surpriza nașterii unui copil biologic, pe care încerci să ți-l imaginezi din perioada intrauterină. 

„Acel lucru nu este la fel de surprinzător precum un copil adoptat? Cu atât mai mult cu cât al nostru a fost adus direct de la maternitate. Nu-ți mai face probleme, e al tău, îl acoperi cu dragostea ta”, crede Horia Brenciu. 

În timp continuă el, copilul se integrează în familie și ajunge să îți semene. Mina, surioara mai mare a lui Toma, îl ia cu ea peste tot. Când Brenciu pleacă de acasă o perioadă mai lungă, lasă în sarcina celui mic, singurul bărbat rămas în casă, să aibă grijă de fete. „Și el îmi spune: Tati, fără probleme! Protejăm! Protejăm”, povestește artistul.

Acesta spune că a așteptat vreme de 3-4 ani să devină părinte adoptiv, însă ar fi fost dispus să aștepte oricât. „Aici e vorba strict de dragoste. Că ar fi durat 10 ani hârțogăraia cu statul, nu mă interesa. La noi a durat 3-4 ani, în continuare există verificări care se fac. Statul își face datoria. Dar statul nu îți cuantifică dragostea ta. Dragostea ta este neîntinată față de un copil. Dacă tu ai hotărât să faci pasul către adopție nicio intervenție sau nicio hârțogăraie nu-i prea mare pentru a-ți da această legătură”, este de părere Brenciu.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi 24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Întreb și eu : oricare dintre noi poate adopta un copil în aceeași termeni în care a făcut-o Horia Brenciu ?
    • Like 1
  • Bravo! Foarte frumos și moralizator. Un lucru, totuși, trebuie remarcat: nu vad nici un copil rrom sau țigan, cum preferați.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult