Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Horia și Florin, profesori de dublu pentru Johnson-Sock Pock!-Pock!

Tecău și Mergea

A fost exact așa cum ziceam alaltăieri la Digi Sport! Lăsați-mă și pe mine să am această măruntă satisfacție de comentator de tenis: Johnson și Sock sunt puternici luați fiecare în parte, servesc constant cu peste 200 km/h și lovesc năprasnic cu dreapta, dar când îi pui la un loc mai au de învățat finețe tehnică și gândire tactică de la Tecău și Mergea. 

Jocul de dublu nu poate fi câștigat numai pe bază de forță. Florin le-a trimis niște crosuri cu dreapta lui minune aproape paralele cu fileul, la care americanii pur și simplu n-au știut să răspundă.

Un-doiurile serviciu plasat pe rever Horia, voleu la intercepție Florin, ca, de altfel întreg jocul de fileu al românilor au fost clar în afara competențelor lui Jack și Steve.

Ai noștri au folosit în momente importante lovituri moi, dar foarte bine plasate, cum se spune, „unde-i greu voinicului”, obligându-i pe americani să forțeze și să greșească.

Dar, poate că atuul cel mai important pentru cuplul Horia Tecău-Florin Mergea a fost altul: au arătat mai uniți în dorința de victorie pentru țara lor... 

În sfârșit, în a șasea zi a Olimpiadei, România are asigurate două medalii, cel puțin de argint, mai întâi de către superbele fete de la spadă, și acum, de doi băieți care nu sunt produsul politicii sportive românești în agonie, ci propriii constructori în regim privat. Cu atât mai mare este meritul lor.

Aș vrea ca Rafael Nadal, alături de Marc Lopez, să le fie adversar în finală!...

PS. Chiar așa este, pentru istorie: finala olimpică la dublu, Rio 2016, Mergea-Tecău contra Nadal-Lopez

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult