Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Horia Tecău, după Ilie Năstase, primul român nr. 1 mondial!

Horia Tecău, după Ilie Năstase, primul român nr. 1 mondial!

photo icon Horia Tecău, după Ilie Năstase, primul român nr. 1 mondial! Sursa: Guliver/Getty Images

Tecău și Rojer au fost stânci în fața valurilor de talent ale lui Mergea! Cuplul româno-indian n-a avut nicio șansă în fața serviciilor împușcate implacabil de Horia, a reflexelor de pisică ale lui Julien și, mai ales, a sudurii fără fisură dintre cei doi, deși Florin a făcut un meci din nou excelent, cu retururi puternice și plasate și celebrele lui crosuri scurte de forehand.

Veriga slabă a fost Rohan Bopanna, emoționat, încordat, a ratat chiar în punctul lui forte, pierzându-și de 3 ori serviciul și greșind mult de pe fundul terenului – „vulpoii” Horia și Julien l-au simțit imediat și l-au jucat sistematic, ocolindu-l pe Florin.

Astfel, asemenea lui Ilie Năstase la Roland Garros 1973, Horia Tecău câștigă Turneul Campionilor fără să piardă vreun set și devine primul jucător român de tenis, după Ilie Năstase, care ocupă locul 1 în ierarhia mondială. Are toate șansele să fie o legendă a tenisului de dublu din toate timpurile.

Performanța lui Florin Mergea e la fel de mare dacă o raportăm la el însuși. Cu 2-3 ani în urmă, după rezultate excepționale în perioada junioratului, „Dodo” căzuse la nivelul turneelor challenger, era un nimeni. Cu un psihic refăcut miraculos, pentru care Florin i-a mulțumit și astă-seară soției sale Daiana, iată-l acum în elita dublului mondial.

Horia Tecău și Florin Mergea sunt mai mult decât mari jucători: într-o țară în care până și ideea de model e făcută praf, sunt modele umane și profesionale pentru tinerele generații.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult