Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Iată ce vom vedea în scurt timp în centrul istoric al Sibiului. VIDEO

minibuz Sibiu

Foto: Turnul Sfatului

Cinci minibuze electrice vor opera pe Linia Verde de transport public în centrul istoric au sosit în Sibiu, fiind preluate de societatea Tursib, a anunțat Primăria Municipiului Sibiu.

„Am fost plăcut impresionată de livrarea minibuzelor înainte de termenul contractual de către asocierea cu care am semnat contractul - SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL. Putem astfel să le punem în circulație mai repede decât prevăzut, în luna august. Până atunci, societatea de transport public se va ocupa de înmatricularea lor și pregătirea pentru circulația pe traseu. De asemenea, vom supune aprobării Consiliului Local traseul, stațiile și frecvența de circulație pe această linie. Sibienii, dar și turiștii, vor avea astfel din august o alternativă ecologică la transportul cu mașina personală în zona centrală și sper să utilizeze cât mai mult aceste microbuze pentru a degreva centrul istoric de mașinile parcate”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Foto: Turnul Sfatului

Cele 5 minibuze electrice sunt echipate cu motoare produse de BMW și au o autonomie de 160 km la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră. Fiecare oferă câte 24 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. Minibuzele electrice sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior, sisteme de climatizare și rampe pentru accesul persoanelor cu handicap. Călătorii vor avea la dispoziție WiFi gratuit.

Pe lângă minibuze, au fost achiziționate și dotările necesare pentru stații și operarea pe această linie:

- 6 automate de eliberare a biletelor sau reîncărcare a abonamentelor care vor accepta atât plata cu cardul, cât și plata în numerar

Foto captura Youtube 

- o stație de încărcare a minibuzelor electrice cu încărcare rapidă, care va fi amplasată în Piața Gării; alte 5 stații de încărcare vor fi achiziționate de Tursib și vor fi amplasate la sediu pentru încărcarea minibuzelor peste noapte, la sediu.

- 10 validatoare pentru tichetele de călătorie

Foto captura Youtube 

- câte un sistem electronic de afișaj pentru fiecare dintre cele 6 stații de pe linie

- dispozitive pentru numărarea pasagerilor

- un terminal de control al documentelor de călătorie

Traseul Liniei Verzi urmează inelul central, frecvența de circulație propusă fiind de 8 minute în orele de vârf și 12 minute în restul zilei. Linia verde va opera zilnic între orele 7.00 – 23.30.

Traseul Liniei Verzi: Gară - str. General Magheru – str. Constituției – b-dul C. Coposu - Piața Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției - pe sub Podul Gării - Gară, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Municipiului Sibiu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult