Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

IBM și-a anunțat angajații din SUA că trebuie să se vaccineze împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie sau vor fi suspendați fără plată

IBM - SUA

Foto: Richard B. Levine / Avalon / Profimedia

IBM le-a transmis săptămâna aceasta angajaților americani că trebuie să fie complet vaccinați împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie, în caz contrar aceștia urmând să fie suspendați fără plată.

Compania și-a anunțat lucrătorii că trebuie să respecte ordinul semnat de președintele Joe Biden în ce privește contractorii guvernamentali.

„În calitate de antreprenor federal, este un imperativ de afaceri pentru IBM să respecte acest ordin”, a declarat compania într-un memoriu trimis angajaților. „Având în vedere această cerință, politicile multora dintre clienții și partenerii noștri, precum și accesul facil la vaccinuri în toată țara, vom solicita acum tuturor angajaților IBM SUA să fie vaccinați complet până la 8 decembrie 2021, pentru a continua să lucreze la IBM”, a transmis IBM angajaților săi.

Spre deosebire de alte companii, cum ar fi United Airlines, politica de vaccinare a IBM nu vizează concedierea angajaților nevaccinați, însă cei care refuză să se vaccineze nu vor mai fi plătiți după 8 decembrie, până nu își vor completa schema de imunizare.

Un alt purtător de cuvânt al IBM a declarat pentru CNBC că gigantul IT va lua în considerare scutirile  medicale și pe cele care țin de considerente religioase pentru angajații care nu se pot vaccina.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bravo IBM, foarte bine!
  • Like 0
 • Filbert check icon
  Le trimitem la fata locului pe sosoaca in circa lu' weber, rezolva ele rapid problema, interzic astea si antivirusii de pe supercalculatoarele IBM.
  • Like 4
 • Gabi check icon
  Deşi, în ultima vreme, chiar şi SUA este bântuită de neo-marxism - totuşi, deocamdată, ei şi-au păstrat culoarea libertariană în privinţa derulării afacerilor - spre deosebire de puturoşii europeni cărora le place să pună diverse frâne economice antreprenorilor, gen „codul muncii”.
  Dacă o instituţie din România ar fi îndrăznit să impună o astfel de măsură, atunci imediat ar fi ieşit în stradă anti-vaxxerii şi sindicatele. Asta pentru că noi ne-am dori să fim trataţi „ca afară” în timp ce nu respectăm tocmai bun-simţul şi regulile de civilizaţie ale celor la care tânjim.

  Cârcotaşii noştri s-au învăţat să critice absolut tot ce ţine de şefi, de autoritate, şi nu numai. Sunt percepuţi ca „răi”:
  - Patronii de firme
  - Şefii, managerii
  - Preşedinţii şi administratorii de bloc
  - Proprietarii apartamentelor închiriate
  - Băncile
  - Supermarket-urile
  - Statul, per ansamblu.

  Din ce se poate observa în statistici şi mass-media, majoritatea românilor sunt nemulţumiţi şi frustraţi de ieşirea din socialism şi trecerea treptată la o economie de piaţă. Iar majoritatea politicienilor populişti încă se mai alintă cu neo-marxismul ca şi când ar fi un fel de joc de salon. Desigur că asta le asigură voturile provenite de la cei care încă mai bocesc socialismul, însă este un joc periculos şi păgubos, şi care durează de 31 de ani.
  • Like 5
  • @
   Gabi check icon
   Într-o situaţie normală (nu de criză), desigur că este de preferat metoda pshihologică de a-i lăsa subiectului libertatea opţiunii de a alege - această strategie fiind mai eficientă decât impunerea prin forţă. Asta se ştie - şi sunt de acord că, într-o situaţie NORMALĂ trebuie lăsat subiectului libertatea opţiunii de a alege.
   Dar, din păcate, acum NU suntem într-o situaţie normală. Suntem într-o situaţie în care alegerile egoiste (proaste) ale anti-vaxxerilor îi afectează şi pe ceilalţi oameni de bună credinţă care şi-ar dori să supravieţuiască.
   De aceea, dreptul la viaţă al majorităţii trebuie să fie pus deasupra dreptului acelor care doresc a se risca (pe ei şi pe ceilalţi).

   Dacă eşti un anti-vaxxer convins, să ştii că NU te ţine nimeni „ostatec” - nici ca angajat al unei firme, şi nici măcar ca locuitor al unei ţări. În situaţia dată de criza actuală, dacă-ţi displace
   autoritatea statului, sau managementul unei firme, eşti liber să te muţi într-un loc unde te poţi risca fără a fi nevoit a suporta dispreţul semenilor.
   Dar, mă îndoiesc că un astfel de loc mai există pe Planetă.

   În privinţa socialismului; amicul Horia P. spunea cândva:
   „După Al Doilea Război Mondial, germanilor din vest li s-a impus de către aliaţii occidentali o economie capitalistă (adică proprietate privată, libertate a schimburilor şi stat de drept), iar germanilor din est li s-a impus de către sovietici o economie socialistă (adică proprietate colectivă, planificare de stat şi stat totalitar). În zece ani, vestul ajunsese prosper, estul rămăsese înapoiat.

   Or, dacă nici nemţii n-au putut face ceva din socialism, înseamnă că nimeni nu poate face ceva din el! Socialismul este, pur şi simplu, prost: produce doar mizerie şi suferinţă, deşi pretinde că e soluţia la mizeriile şi suferinţele capitalismului. Nu este.

   Socialismul nu e decât boala a cărei vindecare pretinde că este. Cine adoptă socialismul se ruinează în prezent şi îşi ruinează şi viitorul".
   • Like 6
  • @ Gabi
   " SUA este bântuită de neo-marxism"
   neo-marxism my ass
   • Like 1
  • @ Florin Popa
   Filbert check icon
   Daca nu-l votezi pe trump, esti neomarxist, cam asta e nivelu'.
   • Like 3
 • E singura masura rationala si eficienta. Pana la urma, se va aplica si la noi in disperare de cauza ! Nu exista considerente religioase : niciun cult nu are competente medicale , dar toate trebuie sa protejeze viata adeptilor !
  • Like 4
 • O masura necesara. Dar singura concesie care trebuie facuta este doar pe criterii medicale. Pe criteriu religios si altele nu trebuie. Deja criteriul religio se aplica la enorm de multi si devine un pericol pentru societate. In secolul XXI nu ar mai trebui admise criterii religioase. Asta nu denota decat inapoierea practicantilor.
  • Like 7


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult