Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

IBM și-a anunțat angajații din SUA că trebuie să se vaccineze împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie sau vor fi suspendați fără plată

IBM - SUA

Foto: Richard B. Levine / Avalon / Profimedia

IBM le-a transmis săptămâna aceasta angajaților americani că trebuie să fie complet vaccinați împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie, în caz contrar aceștia urmând să fie suspendați fără plată.

Compania și-a anunțat lucrătorii că trebuie să respecte ordinul semnat de președintele Joe Biden în ce privește contractorii guvernamentali.

„În calitate de antreprenor federal, este un imperativ de afaceri pentru IBM să respecte acest ordin”, a declarat compania într-un memoriu trimis angajaților. „Având în vedere această cerință, politicile multora dintre clienții și partenerii noștri, precum și accesul facil la vaccinuri în toată țara, vom solicita acum tuturor angajaților IBM SUA să fie vaccinați complet până la 8 decembrie 2021, pentru a continua să lucreze la IBM”, a transmis IBM angajaților săi.

Spre deosebire de alte companii, cum ar fi United Airlines, politica de vaccinare a IBM nu vizează concedierea angajaților nevaccinați, însă cei care refuză să se vaccineze nu vor mai fi plătiți după 8 decembrie, până nu își vor completa schema de imunizare.

Un alt purtător de cuvânt al IBM a declarat pentru CNBC că gigantul IT va lua în considerare scutirile  medicale și pe cele care țin de considerente religioase pentru angajații care nu se pot vaccina.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bravo IBM, foarte bine!
  • Like 0
 • Filbert check icon
  Le trimitem la fata locului pe sosoaca in circa lu' weber, rezolva ele rapid problema, interzic astea si antivirusii de pe supercalculatoarele IBM.
  • Like 4
 • Gabi check icon
  Deşi, în ultima vreme, chiar şi SUA este bântuită de neo-marxism - totuşi, deocamdată, ei şi-au păstrat culoarea libertariană în privinţa derulării afacerilor - spre deosebire de puturoşii europeni cărora le place să pună diverse frâne economice antreprenorilor, gen „codul muncii”.
  Dacă o instituţie din România ar fi îndrăznit să impună o astfel de măsură, atunci imediat ar fi ieşit în stradă anti-vaxxerii şi sindicatele. Asta pentru că noi ne-am dori să fim trataţi „ca afară” în timp ce nu respectăm tocmai bun-simţul şi regulile de civilizaţie ale celor la care tânjim.

  Cârcotaşii noştri s-au învăţat să critice absolut tot ce ţine de şefi, de autoritate, şi nu numai. Sunt percepuţi ca „răi”:
  - Patronii de firme
  - Şefii, managerii
  - Preşedinţii şi administratorii de bloc
  - Proprietarii apartamentelor închiriate
  - Băncile
  - Supermarket-urile
  - Statul, per ansamblu.

  Din ce se poate observa în statistici şi mass-media, majoritatea românilor sunt nemulţumiţi şi frustraţi de ieşirea din socialism şi trecerea treptată la o economie de piaţă. Iar majoritatea politicienilor populişti încă se mai alintă cu neo-marxismul ca şi când ar fi un fel de joc de salon. Desigur că asta le asigură voturile provenite de la cei care încă mai bocesc socialismul, însă este un joc periculos şi păgubos, şi care durează de 31 de ani.
  • Like 5
  • @ Gabi
   Mr.Oh check icon
   Totul e varza in afirmatiile dvs. Mi se pare ca nu intelegeti ideea de autoritate.
   Autoritatea impusa cu forta, prin politie si/sau sistemul juridic, sau de managementul unei firme nu e de aceiasi calitate cu autoritatea pe care cineva o are datorita competentei pe care ceilalti o recunosc.

   Problema economiei capitaliste e ca banul la ban trage. Iar daca tata a fost destept si facut bani munciti fiul poate fi un prostalau necioplit si firma lui sa mearga perioada bine din inertie si fiindca are multi bani. Dupa o vreme oamenii se satura de imbecilitatea acestuia si fac o revolutie socialista. Ca doar cum altfel sa-l dai jos de la butoane? El se crede destept fiindca are bani de la tasu dar de fapt e prost gramada.

   Progresul unei firme se masoara in cresterea veniturilor/puterii de cumpare a angajatilor acesteia. Fie direct prin creseterea salarului. Fie indirect prin participarea cu bunuri, servicii si productivitate crescuta in piata si astfel asigurand cresterea puterii de cumpare a monedei.

   Dar ni se explica ca angajatii sunt sclavi si cersetori.... si trebuie sa se multumeasca cu firmiturile de la masa bogatiilor
   • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Gabi check icon
   Într-o situaţie normală (nu de criză), desigur că este de preferat metoda pshihologică de a-i lăsa subiectului libertatea opţiunii de a alege - această strategie fiind mai eficientă decât impunerea prin forţă. Asta se ştie - şi sunt de acord că, într-o situaţie NORMALĂ trebuie lăsat subiectului libertatea opţiunii de a alege.
   Dar, din păcate, acum NU suntem într-o situaţie normală. Suntem într-o situaţie în care alegerile egoiste (proaste) ale anti-vaxxerilor îi afectează şi pe ceilalţi oameni de bună credinţă care şi-ar dori să supravieţuiască.
   De aceea, dreptul la viaţă al majorităţii trebuie să fie pus deasupra dreptului acelor care doresc a se risca (pe ei şi pe ceilalţi).

   Dacă eşti un anti-vaxxer convins, să ştii că NU te ţine nimeni „ostatec” - nici ca angajat al unei firme, şi nici măcar ca locuitor al unei ţări. În situaţia dată de criza actuală, dacă-ţi displace
   autoritatea statului, sau managementul unei firme, eşti liber să te muţi într-un loc unde te poţi risca fără a fi nevoit a suporta dispreţul semenilor.
   Dar, mă îndoiesc că un astfel de loc mai există pe Planetă.

   În privinţa socialismului; amicul Horia P. spunea cândva:
   „După Al Doilea Război Mondial, germanilor din vest li s-a impus de către aliaţii occidentali o economie capitalistă (adică proprietate privată, libertate a schimburilor şi stat de drept), iar germanilor din est li s-a impus de către sovietici o economie socialistă (adică proprietate colectivă, planificare de stat şi stat totalitar). În zece ani, vestul ajunsese prosper, estul rămăsese înapoiat.

   Or, dacă nici nemţii n-au putut face ceva din socialism, înseamnă că nimeni nu poate face ceva din el! Socialismul este, pur şi simplu, prost: produce doar mizerie şi suferinţă, deşi pretinde că e soluţia la mizeriile şi suferinţele capitalismului. Nu este.

   Socialismul nu e decât boala a cărei vindecare pretinde că este. Cine adoptă socialismul se ruinează în prezent şi îşi ruinează şi viitorul".
   • Like 6
  • @ Gabi
   " SUA este bântuită de neo-marxism"
   neo-marxism my ass
   • Like 1
  • @ Florin Popa
   Filbert check icon
   Daca nu-l votezi pe trump, esti neomarxist, cam asta e nivelu'.
   • Like 3
 • E singura masura rationala si eficienta. Pana la urma, se va aplica si la noi in disperare de cauza ! Nu exista considerente religioase : niciun cult nu are competente medicale , dar toate trebuie sa protejeze viata adeptilor !
  • Like 4
 • O masura necesara. Dar singura concesie care trebuie facuta este doar pe criterii medicale. Pe criteriu religios si altele nu trebuie. Deja criteriul religio se aplica la enorm de multi si devine un pericol pentru societate. In secolul XXI nu ar mai trebui admise criterii religioase. Asta nu denota decat inapoierea practicantilor.
  • Like 7


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult