Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

iCEE.fest 2018: Pe cele 7 scene ale festivalului vor urca reprezentanți ai Google, Facebook, Netflix, Instagram, Youtube

iceefest

(Foto: iCEEfest.com)

Interactive Central and Eastern Europe Festival - iCEE.fest - va avea loc în acest an în București pe 14 și 15 iunie. 

Festivalul dedicat schimbărilor majore pe care internetul și tehnologia le generează în business și în societate va fi cel mai amplu de până acum, a declarat Dragoș Stanca, fondatorul iCEE.fest și șef al regiei de publicitate Think Digital și președinte al Biroului Român de Audit Transmedia.

Organizatorii au anunțat că vor aduce în Capitală 200 de speakeri din companii majore, giganți digitali globali și experți, într-o doză concentrată de know-how: nouă linii de conținut vor rula în paralel pe șapte scene, timp de două zile, până seara târziu. Vor susține prezentări, printre alții, oficiali ai Google, Facebook, Netflix, Instagram, CNN, The New York Times și Youtube.

Între speakerii care vor urca pe scenă se numără Gerd Leonhard, autorul lucrării „Technology vs. Humanity", David Schneider, co-scenarist al comediei „The Death of Stalin", Brian Wong, fondator Kiip, Grant Sabatier, milionar în bitcoin și fondator al inițiativei „Millenial Money", Carsten Maple, expert în cyber-security.

Organizatorii festivalului au precizat că iCEE.fest va conține și un eveniment de substanță, separat, dedicat startup-urilor și celor aflați în căutarea unor investiții pentru proiectele lor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult