Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ieșirea USR Plus de la guvernare ar fi unul dintre cele mai josnice și iresponsabile gesturi comise vreodată de un partid

CTP--

Transformarea lui Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politican prost, care nu gândește sau nu-i pasă de consecințele acțiunilor sale, este una dintre cele mai mari și neplăcute surprize pe care le-am avut de când observ politica românească.

Greșelile, gafele, „aroganțele” lui Voiculescu nu au fost ale unui idealist animat de bune intenții, atunci le-aș fi înțeles și, poate, scuzat, au aparținut unui politican egocentric, preocupat nu de crearea de capacități ATI pentru salvarea oamenilor, ci să ia prim-planul într-o înghionteală de el provocată cu partenerii de guvernare. Decizia guvernului Cîțu de a-l demite este corectă și justificată, dacă ar fi să luăm în considerare fie și numai ultima sfidare din partea lui Voiculescu: publicarea unui document foarte important, privind carantinarea Bucureștiului, fără știrea și acordul premierului, care este și președinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Scurtul mandat al lui V. Voiculescu a adus deja o contribuție mare și nefastă la disoluția autorității în România. O ieșire de la guvernare a USR Plus, dintr-o „solidaritate” trufașă cu tăciunele care nu e diamant, da-i al nostru, în această situație gravă, de vârf de pandemie, în care se zbate România, ar fi unul dintre cele mai josnice și iresponsabile gesturi comise vreodată de un partid, cu consecințe incalculabile pentru noi toți. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult