Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ilie Bolojan, despre cursa dintre Orban și Cîțu pentru șefia PNL: Va fi o problemă pentru cel care pierde să-și mențină funcția în stat, premier sau șef la Camera Deputaților

Ilie Bolojan

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat la Digi 24 că filiala va decide după jumătatea lunii iulie pe care dintre candidaţii pentru postul de președinte al PNL îl va susţine.

Întrebat de jurnalistul Claudiu Pândaru dacă vreunul din cei doi candidaţi ar putea să îşi piardă funcţia în cazul în care nu câştigă alegerile din partid, liderul liberal a răspuns: „Pentru a putea da rezultate într-o funcţie de management, că este public, că este privat, ai nevoie de autoritate. În condiţiile în care autoritatea îţi este ştirbită într-o formă sau alta, chiar dacă ai vrea s-o exerciţi cu randamentul maxim acea funcţie nu mai poţi. În momentul în care într-o competiţie într-un partid ocupând o funcţie care depinde de partid, deci nu este o funcţie votată deja - eşti parlamentar, de exemplu, care nu ţi-o mai ia nimeni - şi partidul din care faci parte nu-ţi dă votul de încredere, adică pierzi competiţia, deja autoritatea este serios afectată pentru că se presupune că dacă nici ai tăi, de exemplu, nu te-au susţinut, înseamnă că e greu să mai exerciţi autoritatea asupra altora, deci va fi o problemă menţinerea acestor funcţii, pentru cel care pierde. Asta este punctul meu de vedere personal. E o decizie a fiecăruia ce va face în această stiuaţie, dar nu vor fi doi câştigători".

Bolojan mai spune că fiecare dintre candidaţi are avantajele sale, Ludovic Orban având experienţă mai mare în politică şi administraţie „şi a dovedit o capacitate de negociere destul de bună, nu doar în interiorul partidului", în timp ce Florin Cîţu „e dintr-o altă generaţie", e „finanţist liberal" într-o perioadă în care e nevoie de „oameni care stăpânesc mecanismele financiare".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dintre cei doi(Orban și Câțu)cel mai bun e Bolojan
  • Like 0
 • "...Ludovic Orban având experienţă mai mare în politică şi administraţie „şi a dovedit o capacitate de NEGOCIERE destul de bună, nu doar în interiorul partidului", în timp ce Florin Cîţu „e dintr-o altă generaţie", e „finanţist liberal" într-o perioadă în care e nevoie de „oameni care stăpânesc mecanismele financiare"."-v-ati pus bine cu amandoi dle Bolojan,dar negociatorul de care vorbiti ii un COMBINAGIU,care ar trebui sa se retraga ca mai mult castiga ca respect si demnitate ,sau,cum spune dansul ca-i "liberal in carne si oase",Iar, dupa dansul o sa plece cu siguranta toti BARANGANISTII fara diploma de liceu dar cu masterate si doctorate de carton.
  Dar,sunt mai mult ca sigur ca dl Bolojan voteaza cu primministrul Catu.
  • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   O sa plece unde? Majoritatea vor face un pas in spate, ca pana la urma tot la buget e mai bine. Nu se va debarasa PNLul de uscaturi asa de simplu.
   • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult