Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ilie Năstase, către o jurnalistă, după ce a fost prins băut la volan: „Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Du-te dracu de proastă”

Ilie Nastase - 2022

Foto: Inquam Photos / George Călin

Ilie Năstase, în vârstă de 76 de ani, revine în centrul atenției publice cu un derapaj verbal la adresa unei jurnaliste Digi24. Fostul lider ATP a fost prins aseară în București, de către o echipă de polițiști rutieri, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice, fiind sancționat cu amendă de 1.305 lei și suspendarea carnetului de conducere pentru 90 de zile. Ilie Năstase a înjurat-o pe jurnalista care l-a sunat să îi ceară un punct de vedere oficial, în legătură cu incidentul în care celebrul tenismen a fost implicat. 

Ilie Năstase a susținut că aseară a băut „două beri” și s-a arătat revoltat că a fost pârât de cineva că a ieșit din restaurant și s-a urcat la volan, iar ulterior a fost prins de poliție. „Cineva care te dă în primire... fac și eu așa, să văd ce face persoana aia. Sun la 112 și zic: Vedeți că a ieșit. Opriți-l! Ce înseamnă asta? Securisme! Ce sunt astea?”, a spus vizibil iritat Ilie Năstase, în discuția cu reporterul Digi24.

Totodată, Ilie Năstase i-a spus jurnalistei că legislația din România, care interzice șofatul după consumul a „două beri” este una „proastă”, declarând că intenționează să plece din România.

Redăm un fragment din discuția prezentată de Digi24:

Ilie Năstase: „Legislația e proastă, doamnă. Spuneti-mi și mie un om care nu bea o bere sau două și se suie la volan. Spuneți-mi unul. Eu nu prea știu. Toți prietenii mei...”

Reporter Digi24: „Deci toți prietenii dvs consumă alcool și se urcă la volan. Asta îmi spuneți.”

Ilie Năstase: „Doamnă, auziți, sunteți prea tânără și prea proastă ca să înțelegeți, da? Dacă v-am răspuns...sunteți o idioată. Țările civilizate au voie..Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Hai! Du-te dracu de proastă!”

O valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 din Municipiul București.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

În 2018, Ilie Năstase a fost prins de polițiști conducând sub influența alcoolului, moment în care acesta a devenit agresiv cu polițiștii, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal. În iulie 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru că a condus sub influența alcoolului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ilie Nastase a fost prins la volan "baut" - cea mai tare stire din ultimul trimestru ! Sunt coplesit/bulversat/sincopat/matrafoxat-ma taval' pi jos.
    O mare parte din cititorii acestei pagini sunt convins ca nu gusta can-can; indiferent de personaj. Uite de aia nu pot sa dorm eu; ca nastase a baut, ca nu stiu ce vedeta de 2 lei a nascut/divortat/s-a"u" batut/scuipat samd iubitorii de can-can (ziaristii) capata uneori ce merita, daca se incurca cu asemenea personaje (punct) Gasesc ca amestecul in viata personala a oricarui individ este detestabila.
    • Like 0
  • Omul care crede, absolut nejustificat, că numai pentru performanțele atinse în sport - probabil că și pe când le atinsese, dar mai cu seamă după ce nu le mai are la îndemână - crede că are mai multe drepturi decât restul lumii, cred că țintește alte performanțe, așa cum ne arătați, deși nu se mai înțelege pe sine. Nu știu cât de mult își face probleme pentru asta, nefiind obișnuit altfel decât să le paseze oricui are ocazia. S-ar putea să i se întâmple într-o bună zi să piardă și acest prilej.
    • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult