Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ilie Năstase, către o jurnalistă, după ce a fost prins băut la volan: „Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Du-te dracu de proastă”

Ilie Nastase - 2022

Foto: Inquam Photos / George Călin

Ilie Năstase, în vârstă de 76 de ani, revine în centrul atenției publice cu un derapaj verbal la adresa unei jurnaliste Digi24. Fostul lider ATP a fost prins aseară în București, de către o echipă de polițiști rutieri, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice, fiind sancționat cu amendă de 1.305 lei și suspendarea carnetului de conducere pentru 90 de zile. Ilie Năstase a înjurat-o pe jurnalista care l-a sunat să îi ceară un punct de vedere oficial, în legătură cu incidentul în care celebrul tenismen a fost implicat. 

Ilie Năstase a susținut că aseară a băut „două beri” și s-a arătat revoltat că a fost pârât de cineva că a ieșit din restaurant și s-a urcat la volan, iar ulterior a fost prins de poliție. „Cineva care te dă în primire... fac și eu așa, să văd ce face persoana aia. Sun la 112 și zic: Vedeți că a ieșit. Opriți-l! Ce înseamnă asta? Securisme! Ce sunt astea?”, a spus vizibil iritat Ilie Năstase, în discuția cu reporterul Digi24.

Totodată, Ilie Năstase i-a spus jurnalistei că legislația din România, care interzice șofatul după consumul a „două beri” este una „proastă”, declarând că intenționează să plece din România.

Redăm un fragment din discuția prezentată de Digi24:

Ilie Năstase: „Legislația e proastă, doamnă. Spuneti-mi și mie un om care nu bea o bere sau două și se suie la volan. Spuneți-mi unul. Eu nu prea știu. Toți prietenii mei...”

Reporter Digi24: „Deci toți prietenii dvs consumă alcool și se urcă la volan. Asta îmi spuneți.”

Ilie Năstase: „Doamnă, auziți, sunteți prea tânără și prea proastă ca să înțelegeți, da? Dacă v-am răspuns...sunteți o idioată. Țările civilizate au voie..Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Hai! Du-te dracu de proastă!”

O valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 din Municipiul București.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

În 2018, Ilie Năstase a fost prins de polițiști conducând sub influența alcoolului, moment în care acesta a devenit agresiv cu polițiștii, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal. În iulie 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru că a condus sub influența alcoolului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ilie Nastase a fost prins la volan "baut" - cea mai tare stire din ultimul trimestru ! Sunt coplesit/bulversat/sincopat/matrafoxat-ma taval' pi jos.
  O mare parte din cititorii acestei pagini sunt convins ca nu gusta can-can; indiferent de personaj. Uite de aia nu pot sa dorm eu; ca nastase a baut, ca nu stiu ce vedeta de 2 lei a nascut/divortat/s-a"u" batut/scuipat samd iubitorii de can-can (ziaristii) capata uneori ce merita, daca se incurca cu asemenea personaje (punct) Gasesc ca amestecul in viata personala a oricarui individ este detestabila.
  • Like 0
 • Omul care crede, absolut nejustificat, că numai pentru performanțele atinse în sport - probabil că și pe când le atinsese, dar mai cu seamă după ce nu le mai are la îndemână - crede că are mai multe drepturi decât restul lumii, cred că țintește alte performanțe, așa cum ne arătați, deși nu se mai înțelege pe sine. Nu știu cât de mult își face probleme pentru asta, nefiind obișnuit altfel decât să le paseze oricui are ocazia. S-ar putea să i se întâmple într-o bună zi să piardă și acest prilej.
  • Like 0
 • du te nastase , du te ...
  • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult