Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ilie Năstase, către o jurnalistă, după ce a fost prins băut la volan: „Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Du-te dracu de proastă”

Ilie Nastase - 2022

Foto: Inquam Photos / George Călin

Ilie Năstase, în vârstă de 76 de ani, revine în centrul atenției publice cu un derapaj verbal la adresa unei jurnaliste Digi24. Fostul lider ATP a fost prins aseară în București, de către o echipă de polițiști rutieri, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice, fiind sancționat cu amendă de 1.305 lei și suspendarea carnetului de conducere pentru 90 de zile. Ilie Năstase a înjurat-o pe jurnalista care l-a sunat să îi ceară un punct de vedere oficial, în legătură cu incidentul în care celebrul tenismen a fost implicat. 

Ilie Năstase a susținut că aseară a băut „două beri” și s-a arătat revoltat că a fost pârât de cineva că a ieșit din restaurant și s-a urcat la volan, iar ulterior a fost prins de poliție. „Cineva care te dă în primire... fac și eu așa, să văd ce face persoana aia. Sun la 112 și zic: Vedeți că a ieșit. Opriți-l! Ce înseamnă asta? Securisme! Ce sunt astea?”, a spus vizibil iritat Ilie Năstase, în discuția cu reporterul Digi24.

Totodată, Ilie Năstase i-a spus jurnalistei că legislația din România, care interzice șofatul după consumul a „două beri” este una „proastă”, declarând că intenționează să plece din România.

Redăm un fragment din discuția prezentată de Digi24:

Ilie Năstase: „Legislația e proastă, doamnă. Spuneti-mi și mie un om care nu bea o bere sau două și se suie la volan. Spuneți-mi unul. Eu nu prea știu. Toți prietenii mei...”

Reporter Digi24: „Deci toți prietenii dvs consumă alcool și se urcă la volan. Asta îmi spuneți.”

Ilie Năstase: „Doamnă, auziți, sunteți prea tânără și prea proastă ca să înțelegeți, da? Dacă v-am răspuns...sunteți o idioată. Țările civilizate au voie..Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Hai! Du-te dracu de proastă!”

O valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 din Municipiul București.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

În 2018, Ilie Năstase a fost prins de polițiști conducând sub influența alcoolului, moment în care acesta a devenit agresiv cu polițiștii, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal. În iulie 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru că a condus sub influența alcoolului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ilie Nastase a fost prins la volan "baut" - cea mai tare stire din ultimul trimestru ! Sunt coplesit/bulversat/sincopat/matrafoxat-ma taval' pi jos.
    O mare parte din cititorii acestei pagini sunt convins ca nu gusta can-can; indiferent de personaj. Uite de aia nu pot sa dorm eu; ca nastase a baut, ca nu stiu ce vedeta de 2 lei a nascut/divortat/s-a"u" batut/scuipat samd iubitorii de can-can (ziaristii) capata uneori ce merita, daca se incurca cu asemenea personaje (punct) Gasesc ca amestecul in viata personala a oricarui individ este detestabila.
    • Like 0
  • Omul care crede, absolut nejustificat, că numai pentru performanțele atinse în sport - probabil că și pe când le atinsese, dar mai cu seamă după ce nu le mai are la îndemână - crede că are mai multe drepturi decât restul lumii, cred că țintește alte performanțe, așa cum ne arătați, deși nu se mai înțelege pe sine. Nu știu cât de mult își face probleme pentru asta, nefiind obișnuit altfel decât să le paseze oricui are ocazia. S-ar putea să i se întâmple într-o bună zi să piardă și acest prilej.
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult