Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Imaginea zilei în Qatar: protest al jucătorilor germani față de interdicțiile impuse de organizatorii Campionatului Mondial de Fotbal 2022

Germany - CM2022

Foto: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

Imaginea zilei în Qatar: Fotbaliştii echipei naționale a Germaniei şi-au acoperit gura la fotografia de grup dinaintea meciului cu Japonia, într-un gest de protest faţă de ameninţările cu sancţiuni sportive din partea FIFA pentru a împiedica purtarea banderolei „One Love” la Cupa Mondială din Qatar.

- Un canal de Twitter care informează despre echipa națională de fotbal a Germaniei are un comentariu scurt și foarte bine articulat: „Nu a fost vorba de a face o declarație politică – drepturile omului nu sunt negociabile. Acest lucru ar trebui să fie considerat de la sine înțeles, dar încă nu este cazul. De aceea acest mesaj este atât de important pentru noi. A ne refuza purtatul banderolei [One Love] este la fel cu a ne refuza vocea. Ne menținem poziția”.

- Banderola „One Love”, care are culorile curcubeului și o inimă la mijloc, promovează diversitatea și incluziunea și a fost lansată de echipa Olandei înainte de Euro 2020, ca un mesaj împotriva discriminării.

- FIFA a cerut ca toți căpitanii să poarte o banderolă diferită în fiecare zi de meci, promovând mesaje sociale precum „Fotbalul unește lumea”, „Împarte o masă” și „Promovați mișcarea”. Regulile FIFA privind echipamentul prevăd că „la turneele FIFA, personalul de meci trebuie să poarte îmbrăcăminte și echipament oficial furnizat de FIFA, inclusiv insignele de eveniment specificate și furnizate de FIFA".

- Accesoriile neoficiale, cum ar fi banderolele „One Love”, ar putea fi considerate ilegale, iar jucătorii care le poartă ar putea fi sancționați.

- De altfel, FIFA a ținut să le transmită un mesaj clar celor care se gândesc să încalce regula, iar jurnalistul olandez Mike Verweij a anunțat că Virgil van Dijk, căpitanul naționalei Olandei, a fost informat înainte de primul meci al Portocalei mecanice că dacă nu se va supune regulilor, atunci el va fi penalizat din startul partidei cu un cartonaș galben de către arbitru.

- Drept efect, nu a purtat-o. În plus, Anglia și Țara Galilor au renunțat la ideea de a purta banderolele „One Love” la meciurile de luni de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, după avertizările FIFA privind sancționarea căpitanilor celor două echipe.

Japonia a obținut o mare victorie

Meciul s-a terminat cu victoria cu 2 la 1 a Japoniei, spre bucuria jucătorilor și suporterilor niponi.

Foto: Profimedia Images

Foto: Profimedia images

Foto: Profimedia Images

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult