Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cancelarul Austriei: România și Bulgaria lasă migranții ilegali să treacă spre Europa de Vest. „Dinspre Croația nu simțim presiunea migrației”

Karl Nehammer

Foto: Profimedia Images

Austria se opune aderării României la Schengen, considerând că aici există o problemă în ceea ce privește securitatea frontierelor. Marți, cancelarul austriac Karl Nehammer a criticat, în timpul unei discuții cu presa, atât România cât și Bulgaria pentru că lasă migranții ilegali să treacă înspre Europa de Vest.

Pe de altă parte, Nehammer a spus că nu are nicio problemă cu intrarea Croației în Schengen. „Noi nu simțim aproape deloc presiunea migrației dinspre Croația spre nord. Deoarece Croația îndeplinește în mod exemplar protecția frontierelor, nu văd o problemă în acest sens. Țările sunt votate individual”, a afirmat el, potrivit presei austriece citate de G4Media.

„Avem 100.000 de persoane care au trecut granița în mod neregulamentar, dintre care 75.000 au traversat țări precum România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrate de autoritățile de securitate de acolo. Este un risc de securitate și trebuie să ne ocupăm de el”, a mai spus cancelarul austriac.

Vineri, ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, declara că este un moment nepotrivit pentru extinderea spaţiului Schengen, „În calitate de ministru de interne, responsabil cu securitatea, spun un NU clar”, spunea el potrivit News.ro. „Extinderea unui sistem deja disfuncţional nu poate funcţiona. Situaţia din Europa arată foarte clar că protecţia frontierelor externe a eşuat”, a susținut Karner.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O minciună cât casa, dar asta e problema Austriei, noi să ne concentram pe izgonirea oricărei urme de firmă austriacă din țară. Fiecare cu scopul lui. Așa cum ești tratat la fel trebuie procedat în consecință. Parerea mea e că s-a greșit cu retrimiterea lui Hurezeanu la post ca ambasador chiar dacă a fost la cererea președintelui Austriei care oricum are un rol decorativ. Nu se justifica menținerea unor relații la nivel de ambasadă cu un stat ostil. Din punct de vedere economic ( care e obiectivul central) e mai importanta independenta noastră energetică decât apartenenta la Schengen. De aia trebuie sabotate toate companiile austriece din România indiferent de obiectul de activitate , aici nu merge cu solidaritatea și diplomația când partenerul folosește barosul. Trebuie reduse la minim relațiile comerciale cu Austria și la fel în ceea ce privește turismul. Nu avem ce cauta la ei și nici ei la noi, să stea acolo la ei în țară și sa facă afaceri pe plan local. De altfel în maxim 10 ani PIB-UL României îl va depăși pe cel al Austriei la fel și cel per capita așa că nu se pune problema unei migrații economice iar imigranții ilegali din Africa sau Asia nu trec prin România. Conducătorii politici ar trebui să se concentreze pe eliminarea totala a agenților economici austrieci de pe piața românească și mai puțin pe Schengen. Sunt destui agenți economici locali sau străini gata să le ia locul fără probleme.
    • Like 0
  • Nume check icon
    Am inteles mesajul. Pretul are o mai mica importanta, ci important este cat ne costa?
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult