Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Imagini de la cexecuția PSD

● „Manevristă, securistă!”, a descris-o fiul Vrâncioaiei pe Gabriela Vrânceanu, zisă și Firea. Sunt complimente ale unui bărbat galant pentru această varancă a PSD. Fiecare lacrimă vărsată cu acest prilej de varancă va fi plătită cu sânge de Marian Oprișan. Sau, nu. Firea îl va îmbrățișa.

● S-a vorbit despre dom Marcel ca ciolac de salvare. Mi se pare greșit, partidul are nevoie de un ciolan de salvare.

● Teodorovici, armăsarul cu pampon de dric, l-a strigat „șobolanul partidului!” pe Fifor. Iarăși, o confuzie: șobolanul e un animal inteligent și care poate deveni curajos când e încolțit. Domnul Fifor este un limax, un melc fără cochilie, care, la o adică, se mută dintr-o gaură în alta.

● Deşi din Buzău, dl Ciolacu face parte din acelaşi trib cu dna Dăncilă – vorbeşte acelaşi dialect ameţitor al limbii române.

● Anaconda blonda Olguța Vasilescu și-a trimis prelungitorul în noua conducere a partidului.

● Dl Ciolacu, în schimb, nu a reexpediat-o pe dna Dăncilă președinte al organizației de femei PSD, ci „ca și președinte la doamne”. Adică, președinte peste secțiunea respectivă dintr-un WC public.

● Lătrăul țuguiat Codrin Ștefănescu a venit cu Biblia sub braț la cexecuție, se pare că voia să-i pună pe colegi să fi jurat, cu mâna pe ea, că n-au furat, bani din bugetul de stat. Colegii, însă, l-au înjurat cu mâna liberă și l-au dat afară.

● Paul Stănescu: „Porţile partidului sunt deschise şi vreau ca în partid să vină cât mai mulţi intelectuali, tineri şi îi aşteptăm cu drag pe toţi”. Așa să fie. Dar pentru că intelectualii dornici de PSD vor da năvală, o să trebuiască să dea un examen de armetică cu Paul Stănescu.

● Rovana Plumb consideră că lacrimile lui Firea sunt „lacrimi de iubire”. E o interpretare consecventă, căci, de-o viață, dna Plumb ia scuipatul șefului drept vaporizator pentru hidratarea feței.

Ajunge. Am și eu limitele mele de greață în a vorbi de PSD. Un singur lucru mai merită deslușit.

Circulă expresia, vehiculată și de președintele Iohannis, că „PSD e un partid nereformat”. Este un nonsens.

Ca și Biserica, PSD nu se poate reforma în veci. Sunt posibile doar schisme, dar care nu durează 1000 de ani. Bucăți desprinse din când în când, ca prin diviziune celulară, revin apoi la celula mamă.

Și încă un lucru mai poate PSD: să dispară. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult