Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imagini de la cexecuția PSD

● „Manevristă, securistă!”, a descris-o fiul Vrâncioaiei pe Gabriela Vrânceanu, zisă și Firea. Sunt complimente ale unui bărbat galant pentru această varancă a PSD. Fiecare lacrimă vărsată cu acest prilej de varancă va fi plătită cu sânge de Marian Oprișan. Sau, nu. Firea îl va îmbrățișa.

● S-a vorbit despre dom Marcel ca ciolac de salvare. Mi se pare greșit, partidul are nevoie de un ciolan de salvare.

● Teodorovici, armăsarul cu pampon de dric, l-a strigat „șobolanul partidului!” pe Fifor. Iarăși, o confuzie: șobolanul e un animal inteligent și care poate deveni curajos când e încolțit. Domnul Fifor este un limax, un melc fără cochilie, care, la o adică, se mută dintr-o gaură în alta.

● Deşi din Buzău, dl Ciolacu face parte din acelaşi trib cu dna Dăncilă – vorbeşte acelaşi dialect ameţitor al limbii române.

● Anaconda blonda Olguța Vasilescu și-a trimis prelungitorul în noua conducere a partidului.

● Dl Ciolacu, în schimb, nu a reexpediat-o pe dna Dăncilă președinte al organizației de femei PSD, ci „ca și președinte la doamne”. Adică, președinte peste secțiunea respectivă dintr-un WC public.

● Lătrăul țuguiat Codrin Ștefănescu a venit cu Biblia sub braț la cexecuție, se pare că voia să-i pună pe colegi să fi jurat, cu mâna pe ea, că n-au furat, bani din bugetul de stat. Colegii, însă, l-au înjurat cu mâna liberă și l-au dat afară.

● Paul Stănescu: „Porţile partidului sunt deschise şi vreau ca în partid să vină cât mai mulţi intelectuali, tineri şi îi aşteptăm cu drag pe toţi”. Așa să fie. Dar pentru că intelectualii dornici de PSD vor da năvală, o să trebuiască să dea un examen de armetică cu Paul Stănescu.

● Rovana Plumb consideră că lacrimile lui Firea sunt „lacrimi de iubire”. E o interpretare consecventă, căci, de-o viață, dna Plumb ia scuipatul șefului drept vaporizator pentru hidratarea feței.

Ajunge. Am și eu limitele mele de greață în a vorbi de PSD. Un singur lucru mai merită deslușit.

Circulă expresia, vehiculată și de președintele Iohannis, că „PSD e un partid nereformat”. Este un nonsens.

Ca și Biserica, PSD nu se poate reforma în veci. Sunt posibile doar schisme, dar care nu durează 1000 de ani. Bucăți desprinse din când în când, ca prin diviziune celulară, revin apoi la celula mamă.

Și încă un lucru mai poate PSD: să dispară. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult