Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Imagini spectaculoase din „aeroportul-minune” al chinezilor: va fi cel mai mare din lume și va fi inaugurat la Beijing, în septembrie

Aeroport - Beijing

(Foto Guliver/Getty Images)

Cel mai mare aeroport din lume va fi inaugurat la Beijing în septembrie 2019. Peste 100 de milioane de călători îl vor putea tranzita anual.

Investiția totală este estimată la 12,5 miliarde de dolari, iar lucrările la giganticul proiect cu 7 terminale au început în 2014. 

Beijing Daxing International Airport este situat la 46 de km de centrul orașului Beijing și va deservi și orașele Tianjin și Hebei. Acesta va avea o suprafață de 2 680 de hectare, fiind proiectat de Zaha Hadid Architects. Noi autostrăzi și căi ferate vor face legătura cu aeroportul. 

Porțile de îmbarcare ale se întind pe 5 km.

Actualul aeroport care deserveşte capitala chineză este deja depăşit de cerinţele de trafic. Se estimează că în 2022, China va deveni cea mai mare piaţă aeronautică din lume.

Clic pe imaginea de mai jos pentru a vedea galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • - traiasca eroicul, harnicul, disciplinatul si civilizatul popor chinez !! - traiasca si-nfloreasca tot mai minunata P.R.C. tara viitorului !! - traiasca desteptul, inspiratul, incoruptibilul Partid Comunist Chinez, parintele Chinei moderne !! - unde sant romanii in toate astea ??? - nici in comunism, nici in capitalism, ci doar devoreaza pomenile de miliarde de euroi de la UE, facandu-si in acelasi timp datorii mortale, ducandu-se cu viteza spre exitusul din lumea civilizata !!! - pe cine vor mai vota romanii la proximele prezidentiale si parlamentare ???
  • Like 0
 • sphinx check icon
  Am auzit ca desi America cumpara yuani si investeste in obligatiuni guvernamentale chinezesti, guvernul chinez le-a interzis firmelor americane sa mai foloseasca produse ce incorporeaza tehnologie chinezeasca, cum ar fi procesoare ARM, Wifi, SD card slot etc ,,,,,,, Sau am inteles eu pe dos?
  • Like 0
  • @ sphinx
   - se poate si-asa si-asa - pe lumea asta lucrurile sant schimbatoare si alunecoase !
   • Like 0
 • Oare ce le-a dat Mao să mănînce chinezilor, ce ia pus să învețe...Ăștia sunt tot mai exotici, zăpăcesc SUA, Trump face spume, UE, Japonia ce mai stă verticală, în rest toți cei ce se considerau elita mondială. cerșesc împrumuturi și investiții de la China.

  Auzi cel mai mare aeroport din lume, făcut de chinezi în China.
  • Like 0
  • @ Sorin Constantin
   Nu Mao ci Deng Xiaoping ,, le-a dat să mănânce ", ăla a fost un politician genial, a văzut potențialul Chinei și a făcut și un plan pentru asta.
   • Like 0
 • mike mike check icon
  Asadar, razboiul economic cu SUA nu a afectat economia chineza. Se contureaza un nou mare pol economic in lume.
  • Like 0
  • @ mike
   - se poate si-asa si-asa - pe lumea asta lucrurile sant schimbatoare si alunecoase !
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult