Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Imagini spectaculoase din „aeroportul-minune” al chinezilor: va fi cel mai mare din lume și va fi inaugurat la Beijing, în septembrie

Aeroport - Beijing

(Foto Guliver/Getty Images)

Cel mai mare aeroport din lume va fi inaugurat la Beijing în septembrie 2019. Peste 100 de milioane de călători îl vor putea tranzita anual.

Investiția totală este estimată la 12,5 miliarde de dolari, iar lucrările la giganticul proiect cu 7 terminale au început în 2014. 

Beijing Daxing International Airport este situat la 46 de km de centrul orașului Beijing și va deservi și orașele Tianjin și Hebei. Acesta va avea o suprafață de 2 680 de hectare, fiind proiectat de Zaha Hadid Architects. Noi autostrăzi și căi ferate vor face legătura cu aeroportul. 

Porțile de îmbarcare ale se întind pe 5 km.

Actualul aeroport care deserveşte capitala chineză este deja depăşit de cerinţele de trafic. Se estimează că în 2022, China va deveni cea mai mare piaţă aeronautică din lume.

Clic pe imaginea de mai jos pentru a vedea galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • - traiasca eroicul, harnicul, disciplinatul si civilizatul popor chinez !! - traiasca si-nfloreasca tot mai minunata P.R.C. tara viitorului !! - traiasca desteptul, inspiratul, incoruptibilul Partid Comunist Chinez, parintele Chinei moderne !! - unde sant romanii in toate astea ??? - nici in comunism, nici in capitalism, ci doar devoreaza pomenile de miliarde de euroi de la UE, facandu-si in acelasi timp datorii mortale, ducandu-se cu viteza spre exitusul din lumea civilizata !!! - pe cine vor mai vota romanii la proximele prezidentiale si parlamentare ???
  • Like 0
 • sphinx check icon
  Am auzit ca desi America cumpara yuani si investeste in obligatiuni guvernamentale chinezesti, guvernul chinez le-a interzis firmelor americane sa mai foloseasca produse ce incorporeaza tehnologie chinezeasca, cum ar fi procesoare ARM, Wifi, SD card slot etc ,,,,,,, Sau am inteles eu pe dos?
  • Like 0
  • @ sphinx
   - se poate si-asa si-asa - pe lumea asta lucrurile sant schimbatoare si alunecoase !
   • Like 0
 • Oare ce le-a dat Mao să mănînce chinezilor, ce ia pus să învețe...Ăștia sunt tot mai exotici, zăpăcesc SUA, Trump face spume, UE, Japonia ce mai stă verticală, în rest toți cei ce se considerau elita mondială. cerșesc împrumuturi și investiții de la China.

  Auzi cel mai mare aeroport din lume, făcut de chinezi în China.
  • Like 0
  • @ Sorin Constantin
   Nu Mao ci Deng Xiaoping ,, le-a dat să mănânce ", ăla a fost un politician genial, a văzut potențialul Chinei și a făcut și un plan pentru asta.
   • Like 0
 • mike mike check icon
  Asadar, razboiul economic cu SUA nu a afectat economia chineza. Se contureaza un nou mare pol economic in lume.
  • Like 0
  • @ mike
   - se poate si-asa si-asa - pe lumea asta lucrurile sant schimbatoare si alunecoase !
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult