Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Imagini spectaculoase din „aeroportul-minune” al chinezilor: va fi cel mai mare din lume și va fi inaugurat la Beijing, în septembrie

Aeroport - Beijing

(Foto Guliver/Getty Images)

Cel mai mare aeroport din lume va fi inaugurat la Beijing în septembrie 2019. Peste 100 de milioane de călători îl vor putea tranzita anual.

Investiția totală este estimată la 12,5 miliarde de dolari, iar lucrările la giganticul proiect cu 7 terminale au început în 2014. 

Beijing Daxing International Airport este situat la 46 de km de centrul orașului Beijing și va deservi și orașele Tianjin și Hebei. Acesta va avea o suprafață de 2 680 de hectare, fiind proiectat de Zaha Hadid Architects. Noi autostrăzi și căi ferate vor face legătura cu aeroportul. 

Porțile de îmbarcare ale se întind pe 5 km.

Actualul aeroport care deserveşte capitala chineză este deja depăşit de cerinţele de trafic. Se estimează că în 2022, China va deveni cea mai mare piaţă aeronautică din lume.

Clic pe imaginea de mai jos pentru a vedea galeria foto:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • - traiasca eroicul, harnicul, disciplinatul si civilizatul popor chinez !! - traiasca si-nfloreasca tot mai minunata P.R.C. tara viitorului !! - traiasca desteptul, inspiratul, incoruptibilul Partid Comunist Chinez, parintele Chinei moderne !! - unde sant romanii in toate astea ??? - nici in comunism, nici in capitalism, ci doar devoreaza pomenile de miliarde de euroi de la UE, facandu-si in acelasi timp datorii mortale, ducandu-se cu viteza spre exitusul din lumea civilizata !!! - pe cine vor mai vota romanii la proximele prezidentiale si parlamentare ???
    • Like 0
  • sphinx check icon
    Am auzit ca desi America cumpara yuani si investeste in obligatiuni guvernamentale chinezesti, guvernul chinez le-a interzis firmelor americane sa mai foloseasca produse ce incorporeaza tehnologie chinezeasca, cum ar fi procesoare ARM, Wifi, SD card slot etc ,,,,,,, Sau am inteles eu pe dos?
    • Like 0
    • @ sphinx
      - se poate si-asa si-asa - pe lumea asta lucrurile sant schimbatoare si alunecoase !
      • Like 0
  • Oare ce le-a dat Mao să mănînce chinezilor, ce ia pus să învețe...Ăștia sunt tot mai exotici, zăpăcesc SUA, Trump face spume, UE, Japonia ce mai stă verticală, în rest toți cei ce se considerau elita mondială. cerșesc împrumuturi și investiții de la China.

    Auzi cel mai mare aeroport din lume, făcut de chinezi în China.
    • Like 0
    • @ Sorin Constantin
      Nu Mao ci Deng Xiaoping ,, le-a dat să mănânce ", ăla a fost un politician genial, a văzut potențialul Chinei și a făcut și un plan pentru asta.
      • Like 0
  • mike mike check icon
    Asadar, razboiul economic cu SUA nu a afectat economia chineza. Se contureaza un nou mare pol economic in lume.
    • Like 0
    • @ mike
      - se poate si-asa si-asa - pe lumea asta lucrurile sant schimbatoare si alunecoase !
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult