Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imagini spectaculoase din „aeroportul-minune” al chinezilor: va fi cel mai mare din lume și va fi inaugurat la Beijing, în septembrie

Aeroport - Beijing

(Foto Guliver/Getty Images)

Cel mai mare aeroport din lume va fi inaugurat la Beijing în septembrie 2019. Peste 100 de milioane de călători îl vor putea tranzita anual.

Investiția totală este estimată la 12,5 miliarde de dolari, iar lucrările la giganticul proiect cu 7 terminale au început în 2014. 

Beijing Daxing International Airport este situat la 46 de km de centrul orașului Beijing și va deservi și orașele Tianjin și Hebei. Acesta va avea o suprafață de 2 680 de hectare, fiind proiectat de Zaha Hadid Architects. Noi autostrăzi și căi ferate vor face legătura cu aeroportul. 

Porțile de îmbarcare ale se întind pe 5 km.

Actualul aeroport care deserveşte capitala chineză este deja depăşit de cerinţele de trafic. Se estimează că în 2022, China va deveni cea mai mare piaţă aeronautică din lume.

Clic pe imaginea de mai jos pentru a vedea galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • - traiasca eroicul, harnicul, disciplinatul si civilizatul popor chinez !! - traiasca si-nfloreasca tot mai minunata P.R.C. tara viitorului !! - traiasca desteptul, inspiratul, incoruptibilul Partid Comunist Chinez, parintele Chinei moderne !! - unde sant romanii in toate astea ??? - nici in comunism, nici in capitalism, ci doar devoreaza pomenile de miliarde de euroi de la UE, facandu-si in acelasi timp datorii mortale, ducandu-se cu viteza spre exitusul din lumea civilizata !!! - pe cine vor mai vota romanii la proximele prezidentiale si parlamentare ???
  • Like 0
 • sphinx check icon
  Am auzit ca desi America cumpara yuani si investeste in obligatiuni guvernamentale chinezesti, guvernul chinez le-a interzis firmelor americane sa mai foloseasca produse ce incorporeaza tehnologie chinezeasca, cum ar fi procesoare ARM, Wifi, SD card slot etc ,,,,,,, Sau am inteles eu pe dos?
  • Like 0
  • @ sphinx
   - se poate si-asa si-asa - pe lumea asta lucrurile sant schimbatoare si alunecoase !
   • Like 0
 • Oare ce le-a dat Mao să mănînce chinezilor, ce ia pus să învețe...Ăștia sunt tot mai exotici, zăpăcesc SUA, Trump face spume, UE, Japonia ce mai stă verticală, în rest toți cei ce se considerau elita mondială. cerșesc împrumuturi și investiții de la China.

  Auzi cel mai mare aeroport din lume, făcut de chinezi în China.
  • Like 0
  • @ Sorin Constantin
   Nu Mao ci Deng Xiaoping ,, le-a dat să mănânce ", ăla a fost un politician genial, a văzut potențialul Chinei și a făcut și un plan pentru asta.
   • Like 0
 • mike mike check icon
  Asadar, razboiul economic cu SUA nu a afectat economia chineza. Se contureaza un nou mare pol economic in lume.
  • Like 0
  • @ mike
   - se poate si-asa si-asa - pe lumea asta lucrurile sant schimbatoare si alunecoase !
   • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult