Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

În Dallas, Viktor Orban i-a făcut „idioți” pe cei care au spus că e „rasist” după declarațiile de la Băile Tușnad: „Văd deja titlurile de mâine. Omul puternic rasist și antisemit european de extremă dreaptă, calul troian al lui Putin, ține un discurs la conferința conservatoare…”

Viktor Orban - Dallas

Foto: Getty Images

Viktor Orban apasă pedala externă. Aflat la conferința conservatorilor americani de la Dallas, premierul maghiar Viktor Orban a susținut joi un discurs în care i-a îndemnat pe participanți să-şi „unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o ducă împotriva „progresiştilor de stânga”.

„Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a spus liderul guvernului de la Budapesta, adăugând că „ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că unele state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

Viktor Orban a mai a insistat și asupra necesităţii „de a recâştiga controlului asupra instituţiilor” de la Washington şi Bruxelles. Fix discursul de acum trei luni, de la Budapesta, unde a avut loc primul eveniment din acest an al Conferinţei acţiunii politice conservatoare (CPAC).

Totodată, Viktor Orban a încercat să-și justifice discursul rasist susținut la tabăra de vară de la Băile Tușnad. „Un politician creștin nu poate fi rasist”, a spus premierul maghiar. Acesta a mai adăugat că cei care îl consideră rasist sau antisemit sunt „pur și simplu idioți”.

„Văd deja titlurile de mâine. Omul puternic rasist și antisemit european de extremă dreaptă, calul troian al lui Putin, ține un discurs la conferința conservatoare. Dar nu vreau să le dau idei, ei știu cel mai bine să scrie știri false”, a exclamat în mod arogant Viktor Orban.

Firește că Orban a stârnit aplauze multe din partea conservatorilor americani în momentul în care a citit din constituția maghiară, declarând că „căsătoria este doar între un bărbat și o femeie”. „Mai puține drag queens și mai mult Chuck Norris”, a mai spus liderul politic iliberal de la Budapesta.

„Sunt un luptător pentru libertatea de modă veche… liderul unei țări aflate sub asediul progresiștilor”, a mai ținut să precizeze Viktor Orban.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Nu ma pricep prea mult la promovare, dar ma intreb daca aceste articole de fapt nu il ajuta pe Orban mai mult sa isi prezinte ideile, decat sa fie combatute. In multe cazuri tot ceea ce zice el este de fapt copy paste de foarte multi "jurnalisti' in foarte multe medii media. Oricum el fiind maghiar, el este antipatic prin definitie pentru multi romani, prin urmare chiar nu stiu daca prezentarea articolelor lui va ajuta. Referitor la populatia maghiara eu cred ca cu cat prezentam mai mult si ne dam ochii peste cap si ne "ofuscam" la ce spune el, cu atat mai mult popularitatea lui va creste sau se va consolida. Chiar nu stiu cum este mai bine? Sa prezinti sau nu?
    • Like 0
  • Razvan G check icon
    Omul nu e puternic. Asta crede el. E intr-adevar antisemit, rasist dar si putin cu buba la cap….
    • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult