Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

În Dallas, Viktor Orban i-a făcut „idioți” pe cei care au spus că e „rasist” după declarațiile de la Băile Tușnad: „Văd deja titlurile de mâine. Omul puternic rasist și antisemit european de extremă dreaptă, calul troian al lui Putin, ține un discurs la conferința conservatoare…”

Viktor Orban - Dallas

Foto: Getty Images

Viktor Orban apasă pedala externă. Aflat la conferința conservatorilor americani de la Dallas, premierul maghiar Viktor Orban a susținut joi un discurs în care i-a îndemnat pe participanți să-şi „unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o ducă împotriva „progresiştilor de stânga”.

„Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a spus liderul guvernului de la Budapesta, adăugând că „ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că unele state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

Viktor Orban a mai a insistat și asupra necesităţii „de a recâştiga controlului asupra instituţiilor” de la Washington şi Bruxelles. Fix discursul de acum trei luni, de la Budapesta, unde a avut loc primul eveniment din acest an al Conferinţei acţiunii politice conservatoare (CPAC).

Totodată, Viktor Orban a încercat să-și justifice discursul rasist susținut la tabăra de vară de la Băile Tușnad. „Un politician creștin nu poate fi rasist”, a spus premierul maghiar. Acesta a mai adăugat că cei care îl consideră rasist sau antisemit sunt „pur și simplu idioți”.

„Văd deja titlurile de mâine. Omul puternic rasist și antisemit european de extremă dreaptă, calul troian al lui Putin, ține un discurs la conferința conservatoare. Dar nu vreau să le dau idei, ei știu cel mai bine să scrie știri false”, a exclamat în mod arogant Viktor Orban.

Firește că Orban a stârnit aplauze multe din partea conservatorilor americani în momentul în care a citit din constituția maghiară, declarând că „căsătoria este doar între un bărbat și o femeie”. „Mai puține drag queens și mai mult Chuck Norris”, a mai spus liderul politic iliberal de la Budapesta.

„Sunt un luptător pentru libertatea de modă veche… liderul unei țări aflate sub asediul progresiștilor”, a mai ținut să precizeze Viktor Orban.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Nu ma pricep prea mult la promovare, dar ma intreb daca aceste articole de fapt nu il ajuta pe Orban mai mult sa isi prezinte ideile, decat sa fie combatute. In multe cazuri tot ceea ce zice el este de fapt copy paste de foarte multi "jurnalisti' in foarte multe medii media. Oricum el fiind maghiar, el este antipatic prin definitie pentru multi romani, prin urmare chiar nu stiu daca prezentarea articolelor lui va ajuta. Referitor la populatia maghiara eu cred ca cu cat prezentam mai mult si ne dam ochii peste cap si ne "ofuscam" la ce spune el, cu atat mai mult popularitatea lui va creste sau se va consolida. Chiar nu stiu cum este mai bine? Sa prezinti sau nu?
    • Like 0
  • Razvan G check icon
    Omul nu e puternic. Asta crede el. E intr-adevar antisemit, rasist dar si putin cu buba la cap….
    • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult