Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

În mod absolut surprinzător, în Măgurele au votat cu UDMR, pentru CJ, 152 de cetățeni

votare - vot

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

O situație absolut incredibilă în orașul Măgurele\Ilfov la secția de votare nr 38 din grădinița nr.2. Conform datelor încărcate în sistemul informatic al Autorității Electorale Permanente, aici au votat 908 alegători din 1387 înscriși pe liste. Votul pentru actualul primar în funcție este explicabil pentru că locuitorii orașului sunt mulțumiți de activitatea lui. Având în vedere că este reprezentantul PNL în localitate se explică și votul masiv pentru partid pe celelalte buletine de vot. Este de înțeles și votul pentru PSD, care a candidat ca Alianța Social Liberală și bineînțeles, conform tendinței naționale, înțeleg și votul pentru USR PLUS. Pentru simplificare, vă prezint doar cele trei formațiuni politice și reprezentanții lor. La primar, în respectiva secție de votare, câștigă primarul în funcție, Narcis Constantin, cu 609 voturi, urmat de ASL 207 voturi și USR PLUS 38 de voturi. La Consiliul Local, PNL 579, ASL 167, USR PLUS 57. La președinte Consiliu Județean, PNL 560, ASL 172 și USR PLUS 74. La Consiliul Județean, și acum țineți-vă bine, primele trei poziții: PRO România 530 de voturi, UDMR - 152 de voturi și Hurduc Marian 63 de voturi, asta în timp ce pe aceeași listă PNL are 22 de voturi, ASL 12 voturi, USR PLUS 28 de voturi.

De aici se înțelege că un grup de 152 de votanți din Măgurele au susținut UDMR-ul în orașul ilfovean, după ce votaseră cu PNL, ASL sau USR. Valabil și pentru partidul PRO România, care a încasat nu mai puțin de 530 de voturi în mod inexplicabil.

Procesele verbale încărcate au semnăturile tuturor reprezentanților, pe ultima pagină, și conțin aceste cifre.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult