Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

În mod absolut surprinzător, în Măgurele au votat cu UDMR, pentru CJ, 152 de cetățeni

votare - vot

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

O situație absolut incredibilă în orașul Măgurele\Ilfov la secția de votare nr 38 din grădinița nr.2. Conform datelor încărcate în sistemul informatic al Autorității Electorale Permanente, aici au votat 908 alegători din 1387 înscriși pe liste. Votul pentru actualul primar în funcție este explicabil pentru că locuitorii orașului sunt mulțumiți de activitatea lui. Având în vedere că este reprezentantul PNL în localitate se explică și votul masiv pentru partid pe celelalte buletine de vot. Este de înțeles și votul pentru PSD, care a candidat ca Alianța Social Liberală și bineînțeles, conform tendinței naționale, înțeleg și votul pentru USR PLUS. Pentru simplificare, vă prezint doar cele trei formațiuni politice și reprezentanții lor. La primar, în respectiva secție de votare, câștigă primarul în funcție, Narcis Constantin, cu 609 voturi, urmat de ASL 207 voturi și USR PLUS 38 de voturi. La Consiliul Local, PNL 579, ASL 167, USR PLUS 57. La președinte Consiliu Județean, PNL 560, ASL 172 și USR PLUS 74. La Consiliul Județean, și acum țineți-vă bine, primele trei poziții: PRO România 530 de voturi, UDMR - 152 de voturi și Hurduc Marian 63 de voturi, asta în timp ce pe aceeași listă PNL are 22 de voturi, ASL 12 voturi, USR PLUS 28 de voturi.

De aici se înțelege că un grup de 152 de votanți din Măgurele au susținut UDMR-ul în orașul ilfovean, după ce votaseră cu PNL, ASL sau USR. Valabil și pentru partidul PRO România, care a încasat nu mai puțin de 530 de voturi în mod inexplicabil.

Procesele verbale încărcate au semnăturile tuturor reprezentanților, pe ultima pagină, și conțin aceste cifre.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult