Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

În mod absolut surprinzător, în Măgurele au votat cu UDMR, pentru CJ, 152 de cetățeni

votare - vot

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

O situație absolut incredibilă în orașul Măgurele\Ilfov la secția de votare nr 38 din grădinița nr.2. Conform datelor încărcate în sistemul informatic al Autorității Electorale Permanente, aici au votat 908 alegători din 1387 înscriși pe liste. Votul pentru actualul primar în funcție este explicabil pentru că locuitorii orașului sunt mulțumiți de activitatea lui. Având în vedere că este reprezentantul PNL în localitate se explică și votul masiv pentru partid pe celelalte buletine de vot. Este de înțeles și votul pentru PSD, care a candidat ca Alianța Social Liberală și bineînțeles, conform tendinței naționale, înțeleg și votul pentru USR PLUS. Pentru simplificare, vă prezint doar cele trei formațiuni politice și reprezentanții lor. La primar, în respectiva secție de votare, câștigă primarul în funcție, Narcis Constantin, cu 609 voturi, urmat de ASL 207 voturi și USR PLUS 38 de voturi. La Consiliul Local, PNL 579, ASL 167, USR PLUS 57. La președinte Consiliu Județean, PNL 560, ASL 172 și USR PLUS 74. La Consiliul Județean, și acum țineți-vă bine, primele trei poziții: PRO România 530 de voturi, UDMR - 152 de voturi și Hurduc Marian 63 de voturi, asta în timp ce pe aceeași listă PNL are 22 de voturi, ASL 12 voturi, USR PLUS 28 de voturi.

De aici se înțelege că un grup de 152 de votanți din Măgurele au susținut UDMR-ul în orașul ilfovean, după ce votaseră cu PNL, ASL sau USR. Valabil și pentru partidul PRO România, care a încasat nu mai puțin de 530 de voturi în mod inexplicabil.

Procesele verbale încărcate au semnăturile tuturor reprezentanților, pe ultima pagină, și conțin aceste cifre.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult