Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

În timp ce la Paris avea loc ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice, la Eforie pe plajă începeau... jocurile foamei. Imagini virale

Eforie - oala

Foto Maria Popa

Eforie continuă să surprindă turiștii cu momente inedite și scene care devin rapid virale. Recent, pe grupul Eforie Online, loc unde turiștii postează imagini și impresii din această stațiune, o femeie susține că a martora unei întâmplări neobișnuite: un grup de turiști și-a adus bucătăria pe nisip, pregătindu-și mâncarea într-o oală pusă pe un aragaz alimentat cu butelie.

Oala, aragazul și butelia: ingrediente pentru o zi memorabilă

Turiștii povestesc că initial au observat cum turiștii au început să instaleze un aragaz de călătorie conectat la o butelie.

Apoi, imaginile surprinse arată cum aceștia au adus o oală mare și un aragaz pe butelie, creând o bucătărie improvizată în mijlocul plajei.

“A venit cu butelia de acasă?”, a întrebat un curios pe rețelele sociale, reflectând uimirea generală a celor prezenți.

Comentariile nu au întârziat să apară, mulți exprimându-și surprinderea și amuzamentul. “Poza este exact cum se coboară de la vile pozele sunt făcute fără ca ei să observe”, a remarcat cineva, sugerând că locația este ușor de recunoscut pentru cei familiarizați cu zona. Alții au speculat despre proveniența turiștilor.

Unii chiar au pus la îndoială autenticitatea fotografiilor: “Cu un cadru în spate atât de restrâns, poza poate fi de oriunde… chiar și de la munte dintr-un camping pe drumul către Gura Diham, spre exemplu.” Însă, martorii oculari au confirmat autenticitatea scenei, spunând că “este de pe plajă, acum câteva zile.”

Pentru cei care au fost martori la acest spectacol culinar, mirosul de mâncare proaspătă a fost primul indiciu că ceva neobișnuit se petrece. “Prima dată mirosea a ciorbă, am crezut că este de la hotelul Steaua de Mare și când colo era la 20 de metri de noi”, a povestit un martor.

Eforie continuă să fie o destinație unde fiecare zi poate aduce ceva neașteptat, fie că este vorba de o horă pe plajă cu turiști dansând în jurul unei mese de masaj sau de momente surprinzătoare ca acestea.

articol publicat anterior pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult