Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

În urma uciderii ursului Arthur, românii dărâmă pe Google, piatră cu piatră, reputația Castelului Riegersburg, ce aparține Prințului din Liechtenstein

castel - Foto commons.wikimedia.org

Foto commons.wikimedia.org

În urma incidentului prin care ursul Arthur, în vârstă de 17 ani, considerat a fi fost unul dintre cei mai frumoși din România, a fost ucis de către Prințul din Liechtenstein, Josef Emanuel Leopold Marie, utilizatorii de internet din România au luat cu asalt Google și prin intermediul recenziilor au scăzut rating-ul castelului din Riegersburg la sub 3 stele.

Castelul Riegersburg este situat pe un vulcan latent, deasupra orașului Riegersburg din landul austriac Styria. Castelul este deținut de Familia Princiară din Liechtenstein fiind situat la o înălțime de 450 m. Acesta aparține prințului, Josef Emanuel Leopold Marie.

Până la momentul scrierii acestui articol, castelul din Riegersburg avea peste 6000 de recenzii, numărul acestora urcând vertiginos în ultimele două zile.

Dacă până ieri, Castelul Riegersburg avea un rating de peste 4,5 stele, în doar două zile, în urma recenziilor utilizatorilor de internet din România, reputația castelului a scăzut la sub 3 stele.

Recenziile sunt însoțite și de comentarii. Menționăm în continuare câteva dintre acestea:

Evitați această destinație, arătându-vă astfel că aveți grijă de lege și mediu

Salutări din România. Semnat: Arthur

Care este prețul plătit pentru a ucide animale în împrejurimile castelului Riegersburg?

Rușine să vă fie

Nu se presupune că un prinț este o persoană nobilă? Nu meritați titlul pe care îl aveți, ar trebui să renunțați la el sau ar trebui să vi se ia. Trebuie să te plictisești teribil să crezi că este ok să faci ceea ce ai făcut. Sper să nu mai faci niciodată ce i-ai făcut lui Arthur, într-adevăr o ființă nobilă“

Acest loc este deținut de un braconier de urși

Reacțiile publice, atât în România, dar și în străinătate, au fost extrem de dură, la adresa uciderii ursului Arthur și la adresa Prințului Josef Emanuel Leopold Marie, reacțiile în media fiind vehemente.

Articol preluat de pe blogul autorului

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sigur este vorba de una si aceiasi persoana Emanuel din bine cunoscutul film cu acelasi nume,castelul nu are nici o legatura ,nici perdonalul de acolo in scgimb acel print si cu cei ce au aprobat mirsavia merita toate blestemele si tot ce este mai rau de pe lumea aceasta.
  • Like 0
 • Că ucidem o mulțime de animale, porci, pui, miei, vaci, vieței, vânat pt. ai mânca e normal. Și eu sunt omnivoră. Dar un urs mascul mare e tragedie, crimă. La închisoare cu prințul. Cu toate că de ani de zile s-a ajuns la concluzia că avem prea mulți urși.
  • Like 0
 • Castelul saracul nu are nici o vina ca are un astfel de stapan, hai sa nu fim puerili. Lucrul nu ar fi trebuit sase intample, trebuie descoperit cine a luat spaga ca sa inchida ochii la omorarea acestui exemplar de urs. Ala trebuie sa plateasca, cel sau cei care au facilitat acest fapt. Ca fara o mana de ajutor din Romania, printisorul nu ar fi venit sa impuste nimic....... Va mai aduceti aminte de fabula aceea a lui Alexandrescu cu "Toporul si padurea"???
  • Like 2
  • @ andreea dragusin
   Nume check icon
   De acord. Ce treaba are castelul cu ursul si care este vina angajatilor care lucreaza in acest castel. La un rating de 4.5 inseamna ca fac o treaba foarte buna. De ce sa ii "penalizezi" pe ei? Si ce mandru este titlul articolului cu marile fapte de vitejie ale internautilor romani. Ce tari suntem noi ca i-am "stricat" un business are nu care nici vina. Romani adevarati, patrioti si progresisti!
   De ce nu au bombardat pagina de FB sau alte site-uri ale printului? Bineinteles ca Google si TA au scot recenziile pentru a nu au legatura cu ce ofera castelul. Printul, ca mai toti nobili si noii ciocoi - vezi Tiriac si Nicoale - au aceasta pasiune "bolnava" care nu se poate implini decat daca exista posibilitatea. Se pare ca a fost invitat si nu stiu de ce, dar am o banuiala ca lui poate i s-a prezentat alteceva. Iar daca ar fi refuzat el, cu siguranta ar fi fost altul poate mai putin faimos, cu toate ca aceasta campanie l-a facut pe el, si pe domeniul lui pentru ca traficul pe site va ramane, mai faimos ca inainte.
   Vom vedea adaca ancheta va merge pana la capat si media cu memoria ei scurta isi va aduce aminte de asa ceva.
   P.S. Acum cativa ani am vazut o poza cu un miliardar roman, patron de echipa de fotbal, care va vanat animale exotice in Africa. Nimeni din internautii de inalt nivel intelectual nu s-au ofuscat.
   • Like 1
  • @ Nume
   Mihai check icon
   Cei care plătesc pentru a intra la castel ar trebui să aibă posibilitatea de a afla unde se duc acei bani și ce se finanțează cu ei, asta dacă le pasă. Cât despre Goagăl și ceilalți care cenzurează așa ceva arată încă o data cât de ipocriți sunt.
   • Like 1
  • @ Mihai
   Nume check icon
   Nu prea. Marea majoritate a banilor se duc pe adminstrarea castelului si plata salariilor angajatiilor. Nu de acolo se fac marile averi. Scuze, dar sunt teribilisme astfel de activitati. Daca blocau FB sau INSTA sau orice alt cont de social media PERSONAL al printului, de acord din toata inima.
   In sfarsit, fiecare reactioneaza asa cum considera. El "plateste" pretul unei pasiuni "bolnave", dar cred ca el este extrem de convins ca nu a facut nimic ilegal, si cred ca asa si este. Iar daca a facut ceva ilegal, atunci in loc sa scriem pe site-uri, mai bine punem mana de la mana sa ajutam ONG sa angajeze un avocat sa il dea in judecata, pentru ca statul nu va face nimic oricum. Asa cred ca ar trebui procedat.
   • Like 0
 • storo check icon
  ....din pacate atit Google cit si Tripadvisor au sters cca 10.000.. de postari ale celor care isi exprimau indignarea, asa ca ratingul a revenit la 4,5....o forma moderna de reprimare a protestelor.....mina in mina cu Barna care sustine in continuare impuscarea ursilor care nu mai au unde sa traiasca din cauza defrisarilor masive pastorite de UDMR &co.
  Mda...ursii sint vinovatii....
  • Like 1
  • @ storo
   Mi se pare normal sa nu încurcam merele cu perele. Castelul este o locație, nu o persoana. Nu castelul a împușcat ursul. Ar trebuii sa fim revoltați în primul rand pe autoritățile romane , ca permit asa ceva. Asta nu ii un caz singular.
   • Like 2
 • Au stwrs review-urile intre timp...
  • Like 0
 • Castelul unde urșii plang...
  • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult