Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Încă un cuțit în spatele lui Dăncilă. Baronul Bădălău, cel cu maneaua anti-diaspora, vrea „un nou început în PSD”

Dăncilă, moțiune de cenzură

Foto: Inquam Photos

Niculae Bădălău, președintele organizației PSD Giurgiu, cere după alegerile de duminică „un nou început” pentru partid. Giurgiu este unul dintre cele 5 județe din țară în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Klaus Iohannis.

„Cu toate că PSD a luat foarte multe măsuri bune, este un partid pro european, dar totuși în ultimii ani am avut probleme mari de partea umana, de caracterul oamenilor, de o comunicare defectuoasă și e clar că lucru acesta trebuie reformat. Trebuie o analiză serioasă și trebuie regândite toate liniile partidului”, a spus Niculae Bădălău la Digi24.

El a spus că oamenii care au condus campania electorală trebuie să își asume eșecul.  „Cred că partidul are capacitatea de a lua o decizie în interiorul partidului. Trebuie să fim lăsați noi din interior să facem acest lucru. Cei care au condus campania electorală să aibă bărbăția să își asume. Trebuie să avem curajul să decidem. Nu mai putem funcționa așa, și pune de azi pe mâine niște oameni care nu cunosc organizarea și modul de a face politică.”

Întrebat despre asumarea eșecului de către echipa de campanie, Bădălău a fost și mai explicit și a vorbit despre demisii.

„În politică există un singur act. Demisia, sau alegeri. Congres. Alte soluții nu avem. PSD trebuie să aibă un nou început. Asta e clar”, a afirmat Bădălău.

Anul trecut, Niculae Bădălău a avut un eveniment de familie, la care maneliștii chemați să cânte au insultat diaspora. „Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că, nu, putem să cântăm și noi o strofa, nu e porno e un pic aşa....că şi ăştia a zis „M...PSD”. Să cântăm și noi ceva... Lai, lai, lai, lai, lai, la să vină Diaspora...hai, lai,lai,lai, lai, lai, lai, la că noi ne p...m pe ea". Bădălău a spus atunci că nu are nicio legătură cu acest lucru și că nu i-a putut controla pe maneliști care ar fi cântat fără să îl anunțe înainte despre respectivele versuri. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, si Badalau ar trebui reformat. Nu a facut nimic rau, n-a furat nimic, ca sa ajunga putin prin puscarie, ca seful lui, Dragnea? Ca badaran si prost stim ca e......
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  A început canibalismul intern. Dacă e acela care-i pupa mâna cu atâta patos, nefiindu-i jenă de postura ridicolă, da, semne bune anul are! Se poate, dle, să muști mâna pe care înainte o pupai de zor?
  Mă și bucur că vor reformă dar cu aceleași specimene. Șanse mari de reușită...în jos. Hai că se poate!
  • Like 3
 • Dorin check icon
  Poate se referă la Începutul sfârșitului acestui partid .
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult