Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Încă un cuțit în spatele lui Dăncilă. Baronul Bădălău, cel cu maneaua anti-diaspora, vrea „un nou început în PSD”

Dăncilă, moțiune de cenzură

Foto: Inquam Photos

Niculae Bădălău, președintele organizației PSD Giurgiu, cere după alegerile de duminică „un nou început” pentru partid. Giurgiu este unul dintre cele 5 județe din țară în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Klaus Iohannis.

„Cu toate că PSD a luat foarte multe măsuri bune, este un partid pro european, dar totuși în ultimii ani am avut probleme mari de partea umana, de caracterul oamenilor, de o comunicare defectuoasă și e clar că lucru acesta trebuie reformat. Trebuie o analiză serioasă și trebuie regândite toate liniile partidului”, a spus Niculae Bădălău la Digi24.

El a spus că oamenii care au condus campania electorală trebuie să își asume eșecul.  „Cred că partidul are capacitatea de a lua o decizie în interiorul partidului. Trebuie să fim lăsați noi din interior să facem acest lucru. Cei care au condus campania electorală să aibă bărbăția să își asume. Trebuie să avem curajul să decidem. Nu mai putem funcționa așa, și pune de azi pe mâine niște oameni care nu cunosc organizarea și modul de a face politică.”

Întrebat despre asumarea eșecului de către echipa de campanie, Bădălău a fost și mai explicit și a vorbit despre demisii.

„În politică există un singur act. Demisia, sau alegeri. Congres. Alte soluții nu avem. PSD trebuie să aibă un nou început. Asta e clar”, a afirmat Bădălău.

Anul trecut, Niculae Bădălău a avut un eveniment de familie, la care maneliștii chemați să cânte au insultat diaspora. „Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că, nu, putem să cântăm și noi o strofa, nu e porno e un pic aşa....că şi ăştia a zis „M...PSD”. Să cântăm și noi ceva... Lai, lai, lai, lai, lai, la să vină Diaspora...hai, lai,lai,lai, lai, lai, lai, la că noi ne p...m pe ea". Bădălău a spus atunci că nu are nicio legătură cu acest lucru și că nu i-a putut controla pe maneliști care ar fi cântat fără să îl anunțe înainte despre respectivele versuri. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Da, si Badalau ar trebui reformat. Nu a facut nimic rau, n-a furat nimic, ca sa ajunga putin prin puscarie, ca seful lui, Dragnea? Ca badaran si prost stim ca e......
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  A început canibalismul intern. Dacă e acela care-i pupa mâna cu atâta patos, nefiindu-i jenă de postura ridicolă, da, semne bune anul are! Se poate, dle, să muști mâna pe care înainte o pupai de zor?
  Mă și bucur că vor reformă dar cu aceleași specimene. Șanse mari de reușită...în jos. Hai că se poate!
  • Like 3
 • Dorin check icon
  Poate se referă la Începutul sfârșitului acestui partid .
  • Like 4


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult