Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Firea n-a rezistat decât o noapte. Primul atac „la rupere” la Dăncilă: „Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei?"

Dăncilă - Firea - dezbatere PSD

Foto: Inquam Photos

Primul atac la Viorica Dăncilă, după catastrofa de la votul de duminică, a venit din partea primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Aceasta a criticat-o Dăncilă pentru că l-a făcut pe Gabriel Oprea membru cu drept de vot în Comitetul Executiv al PSD. „Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei?", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Așa cum am rămas doar șase în picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicităm dlui Dragnea să se retragă de la conducerea PSD, pentru că începuse să ne facă foarte mult rău - și în primul rând românilor -, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, așa și acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public față de nesocotirea opiniei majorității covârșitoare a românilor și a colegilor din partid, prin impunerea intrării în CEX, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide ci... sindicate.

Resping ferm ideea că aș fi știut așa ceva, că aș fi fost de acord! Eram în primul rând la CEX, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate.

Nu s-a citit numele președinților acelor sindicate - unele de care nu am auzit în viață mea -, nu s-a precizat că devin automat vicepreședinți ai PSD și că au drept de vot în BPN și CEX, ca și cum ar fi fost votați în Congres de către delegații din toată țară.

Sunt dezamăgită că începem analiza prăbușirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma și relua legătură cu simpatizanții noștri printr-o minciună. Aud că și alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială și nebăgare de seama, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?"”, a afirmat Firea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cât nu-l agreez pe oprisan, dar este singurul care i-a zis firei cum este. A uitat năpârca. Prea au lingusit-o toți. Cu ăsta, cu oprisan, nu tine nici cu amenințarea cu darea în judecată, cum, din păcate i-a mers țoapei cu basescu. Oprisan o cunoaște perfect, cine este, de unde vine, cât fac studiile ei, ce caracter, mizerabil, are, cum a urcat în funcții. A caracterizat-o perfect: o manelistă, o nimeni parvenită, o mironosiță, gata să verse sânge. Olguta este aidoma. Prea seamănă amândouă cu niște năpârci scabroase, cărora, cel mai bine este să le zdrobești capetele, atunci când ies în drum.
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Dar când te-ai asociat, doamnă Fii rea, cu aceștia lupi flămânzi, nu te-ai gândit că odată ieși pe usa din spate, fără onoruri, mai mult, cu un picior în spate?
  Și apropo, sindicatele n-ar trebui să fie independente? Foarte bine, niște oportuniști ca acei șefi de sindicate pot doar desăvârși opera de demolare începută chiar de voi.
  Erați deja îngropați dar nu v-ați dat seama. Căcât credeati că mai puteți conduce cu aroganță, minciuni, denigrare și amenințări?
  • Like 1
 • Oricum o sa iesiti pe usa din dos a istoriei, e inevitabil.
  • Like 4
 • mike mike check icon
  Ar fi o mare greseala ca PNL sa primeasca traseisti politici de la PSD. Foarte multi vor dori acum sa schimbe tabara si sa treaca de partea castigatorului. Aceste lepre din PSD vor mina PNL si il vor decredibiliza in timp daca vor fi primiti. Ideologia social democrata nu are nimic de a face cu acest partid PSD. Acesta este urmasul direct al PCR-ului si "esalonului" doi Securitate care a orchestrat distrugerea Romaniei in ultimii 30 ani. De obicei este bine ca intr-o democratie sa existe cel putin doua partide clasice (liberal+socialist), doua ideologii care sa echilibreze balanta, insa PSD nu are legatura cu alte partide socialiste europene. Daca vor iesi pe usa din dos a istoriei, le spun drum bun si cale batuta! Duca-se la dracu'!
  • Like 4
 • Raspunsul la intrebarea dnei Firea: DA !
  • Like 2
 • check icon
  Cui îi pasă?
  Vrem să uităm de acest GIO.
  • Like 2
 • Cea mai tristă pare să fie Țoapa Maicii Domnului®. Cred că nu-i ușor să te ocupi și de Târgul de Crăciun și de președinția PSD în același timp.
  Unde mai pui că bucureștenii, nărăviți la huzur, vor căldură și apă caldă taman acum, când femeia are atâtea pe cap.

  • Like 6


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult