Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Inevitabil, Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia: „Vestul vrea să ne distrugă țara”

V. Putin - combo

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizare parțială în Rusia, susținând că „Vestul vrea să ne distrugă țara”. 

Putin a spus că doar persoanele care sunt în rezervă vor fi chemate la arme, urmând să fie antrenate suplimentar.

„Scopul nostru este să eliberăm Donbas”, a declarat Putin. „Vrem să eliberăm de neonaziști teritoriile Herson, Zaporojie”, a mai spus președintele rus într-un discurs înregistrat.

„Am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parţială, a continuat liderul de la Kremlin, precizând că decretul privind mobilizarea parțială a fost deja semnat, iar mobilizarea parţială începe chiar de miercuri.

Putin susţine că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă. „Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul”, a afirmat Putin, citat de BBC, scrie News.ro.

Putin a mai spus că oamenii care trăiesc în zonele Ucrainei aflate sub control rusesc nu vor să fie „sub jugul neonaziştilor”, relatează Reuters.

Forțe militare ruse susțin că mobilizarea parțială în Rusia ar viza aproximativ 300.000 de persoane, dintr-o listă teoretică de 2.000.000 de oameni. Dintre cei ce pot fi mobilizați parțial, doar 5.000 ar fi apți de luptă imediat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult