Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

INFOGRAFIC România Asigurată. Care este diferența dintre suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție?

Atunci când îți faci asigurare de viață, este crucial să-ți dai seama care este cel mai bun plan pentru a-ți pune la adăpost familia. Este important să îți faci calculele, să știi ce datorii ai, care este suma de care ai avea nevoie tu și familia ta pentru a depăși un eveniment neașteptat, fără a întrerupe confortul cu care toată lumea este obișnuită. În afara protecției financiare a familiei, asigurarea de viață poate avea și o componentă de economisire, o completare la pensia de la retragerea din activitate sau pentru copii, fonduri pentru studii sau pentru căsătoria acestora. La nivel mondial, sfatul specialiștilor este ca suma asigurată să fie echivalentul a de șase ori venitul anual al persoanei care se asigură.

În general, orice persoană care are minimum 18 ani poate să încheie un contract pentru o asigurare de viață. În ce privește vârsta maximă la care poți să te asiguri, aceasta variază de la o companie la alta. Sunt companii care asigură persoane până la vârsta 60 de ani, altele care au clienți și de 75 de ani. Poți să închei un plan de protecție complex, care să includă asigurări pentru ceilalți membri ai familiei și chiar să acopere cheltuielile cu studiile pentru copii, atunci când aceștia vor merge la colegiu și facultate în țară sau peste hotare. De asemenea, părinţii pot alege să asigure viaţa şi sănătatea celor mici, încă din prima zi de viaţă a acestora.

Din infograficul România asigurată de mai jos, afli care este este diferența dintre suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție.

Infografic România asigurată. Care este diferența între suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție?

România asigurată” este un proiect de informare și educare despre acoperirea riscurilor și beneficiile protecției financiare, realizat de Republica.ro și susținut de compania Metropolitan Life, parte a MetLife Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume. Înființată în 1868, MetLife are, la nivel global, 100 de milioane de clienți în aproape 40 de țări. În România, Metropolitan Life activează de mai bine de 19 ani și are peste 2 milioane de clienți.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult