Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

INFOGRAFIC România Asigurată. Care este diferența dintre suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție?

Atunci când îți faci asigurare de viață, este crucial să-ți dai seama care este cel mai bun plan pentru a-ți pune la adăpost familia. Este important să îți faci calculele, să știi ce datorii ai, care este suma de care ai avea nevoie tu și familia ta pentru a depăși un eveniment neașteptat, fără a întrerupe confortul cu care toată lumea este obișnuită. În afara protecției financiare a familiei, asigurarea de viață poate avea și o componentă de economisire, o completare la pensia de la retragerea din activitate sau pentru copii, fonduri pentru studii sau pentru căsătoria acestora. La nivel mondial, sfatul specialiștilor este ca suma asigurată să fie echivalentul a de șase ori venitul anual al persoanei care se asigură.

În general, orice persoană care are minimum 18 ani poate să încheie un contract pentru o asigurare de viață. În ce privește vârsta maximă la care poți să te asiguri, aceasta variază de la o companie la alta. Sunt companii care asigură persoane până la vârsta 60 de ani, altele care au clienți și de 75 de ani. Poți să închei un plan de protecție complex, care să includă asigurări pentru ceilalți membri ai familiei și chiar să acopere cheltuielile cu studiile pentru copii, atunci când aceștia vor merge la colegiu și facultate în țară sau peste hotare. De asemenea, părinţii pot alege să asigure viaţa şi sănătatea celor mici, încă din prima zi de viaţă a acestora.

Din infograficul România asigurată de mai jos, afli care este este diferența dintre suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție.

Infografic România asigurată. Care este diferența între suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție?

România asigurată” este un proiect de informare și educare despre acoperirea riscurilor și beneficiile protecției financiare, realizat de Republica.ro și susținut de compania Metropolitan Life, parte a MetLife Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume. Înființată în 1868, MetLife are, la nivel global, 100 de milioane de clienți în aproape 40 de țări. În România, Metropolitan Life activează de mai bine de 19 ani și are peste 2 milioane de clienți.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult