Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

INFOGRAFIC România Asigurată. Care este diferența dintre suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție?

Atunci când îți faci asigurare de viață, este crucial să-ți dai seama care este cel mai bun plan pentru a-ți pune la adăpost familia. Este important să îți faci calculele, să știi ce datorii ai, care este suma de care ai avea nevoie tu și familia ta pentru a depăși un eveniment neașteptat, fără a întrerupe confortul cu care toată lumea este obișnuită. În afara protecției financiare a familiei, asigurarea de viață poate avea și o componentă de economisire, o completare la pensia de la retragerea din activitate sau pentru copii, fonduri pentru studii sau pentru căsătoria acestora. La nivel mondial, sfatul specialiștilor este ca suma asigurată să fie echivalentul a de șase ori venitul anual al persoanei care se asigură.

În general, orice persoană care are minimum 18 ani poate să încheie un contract pentru o asigurare de viață. În ce privește vârsta maximă la care poți să te asiguri, aceasta variază de la o companie la alta. Sunt companii care asigură persoane până la vârsta 60 de ani, altele care au clienți și de 75 de ani. Poți să închei un plan de protecție complex, care să includă asigurări pentru ceilalți membri ai familiei și chiar să acopere cheltuielile cu studiile pentru copii, atunci când aceștia vor merge la colegiu și facultate în țară sau peste hotare. De asemenea, părinţii pot alege să asigure viaţa şi sănătatea celor mici, încă din prima zi de viaţă a acestora.

Din infograficul România asigurată de mai jos, afli care este este diferența dintre suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție.

Infografic România asigurată. Care este diferența între suma asigurată și prima pentru o asigurare de protecție?

România asigurată” este un proiect de informare și educare despre acoperirea riscurilor și beneficiile protecției financiare, realizat de Republica.ro și susținut de compania Metropolitan Life, parte a MetLife Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume. Înființată în 1868, MetLife are, la nivel global, 100 de milioane de clienți în aproape 40 de țări. În România, Metropolitan Life activează de mai bine de 19 ani și are peste 2 milioane de clienți.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult