Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Înregistrarea audio din ședința PSD înainte de moțiune: cum vorbesc, cum gândesc și cum folosesc bugetul de stat ca să cumpere fidelitate politică - sursă Newsweek

Dăncilă, moțiune de cenzură

Înainte de votul pentru moțiunea de cenzură, mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă parlamentarilor PSD a căror fidelitate vrea să și-o garanteze a avut două idei centrale: dosarele și banii. 

Potrivit unei înregistrări audio intrate în posesia Newsweek.ro, premierul le-a transmis parlamentarilor PSD că miza moțiunii de cenzură o reprezintă dosarele, secția specială și numirea procurorilor. Iar ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, le-a promis că vor avea un cuvânt de spus în ceea ce privește bugetul pe anul viitor. „Vreau ca toți care nu au plecat și nu au cedat și nu s-au lăsat păcăliți, vreau să simtă că votul lor contează. Vreau, ca în special, în special, atunci când discutăm, de exemplu, de proiectul de buget pe anul viitor, vreau ca ai mei colegi deputați pentru județele lor să aibă un cuvânt de spus. Și eu sunt garanția că lucrurile se întâmplă (...)” 

La rândul său, Dăncilă a garantat că vineri, dacă nu pică guvernul, va aloca banii necesari Programului Național de Dezvoltare Locală. „Deci, vineri, am găsit deja resurse să alocăm banii pentru PNDL. Am promis un lucru: până la sfârșitul anului toate facturile pe PNDL vor fi achitate, chiar dacă valoarea este dublă față de anul trecut”, a spus Dăncilă potrivit înregistrării publicate de Newsweek.

În cazul în care moțiunea va trece, „pierdem cu toții. Mizele sunt mult mai mari, Secția Specială, numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem în timp”, i-a avertizat Dăncilă pe parlamentari.

Aceasta le-a spus că în „partidul acesta am avut prea multă trădare În partidul acesta am avut parte de multă trădare de-a lungul timpului. Noi nu am avut nevoie de dușmani, am fost propriii noștri dușmani”.

Totodată, aceasta le-aamintit că „PDL s-a desființat după ce moțiunea contra Guvernului Boc a trecut” și le-a adresat un cuvânt și dezertorilor din partid: „Am încredere că cei care au greșit vor veni înapoi”.

„Să nu vă imaginați că pe Victor Ponta l-a prins dragostea de colegi (...) Miza lui Ponta e destructurarea PSD. Cine trădează ne trădează pe noi toți”, a spus Dăncilă.

Și a încheiat într-o notă optimistă: „ Nu fiți triști. Că n-am pierdut. Cei care ne-au declarat morți o să vadă ei...”

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Trist si dezamagitor cum acesti oportunisti actioneaza numai pentru binele lor. Este sufucient sa fie ademeniti cu un post bine platit ca uita de onoare si alegatori. Pacat ca votantii lor, o parte din ei, nu citesc aceste dezvaluiri,iar cei care le citesc le considera atacuri la cel mai puternic partid care face numai bine pentru popor :creste salarii si pensii pe baza de imprumuturi !
    • Like 1
  • Se simte disperarea. Dar putem avea încredere, în special în cei ce au plecat la ponta și în tarieceanu care se căznește să nu piară? Eu am mari îndoieli. PSD poate, încă, fi "atrăgător" pentru indivizii lipsiți de cinste și onoare. Încă deține banii țării pe care îi împarte după interese.
    • Like 1


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult