Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Înregistrarea audio din ședința PSD înainte de moțiune: cum vorbesc, cum gândesc și cum folosesc bugetul de stat ca să cumpere fidelitate politică - sursă Newsweek

Dăncilă, moțiune de cenzură

Înainte de votul pentru moțiunea de cenzură, mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă parlamentarilor PSD a căror fidelitate vrea să și-o garanteze a avut două idei centrale: dosarele și banii. 

Potrivit unei înregistrări audio intrate în posesia Newsweek.ro, premierul le-a transmis parlamentarilor PSD că miza moțiunii de cenzură o reprezintă dosarele, secția specială și numirea procurorilor. Iar ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, le-a promis că vor avea un cuvânt de spus în ceea ce privește bugetul pe anul viitor. „Vreau ca toți care nu au plecat și nu au cedat și nu s-au lăsat păcăliți, vreau să simtă că votul lor contează. Vreau, ca în special, în special, atunci când discutăm, de exemplu, de proiectul de buget pe anul viitor, vreau ca ai mei colegi deputați pentru județele lor să aibă un cuvânt de spus. Și eu sunt garanția că lucrurile se întâmplă (...)” 

La rândul său, Dăncilă a garantat că vineri, dacă nu pică guvernul, va aloca banii necesari Programului Național de Dezvoltare Locală. „Deci, vineri, am găsit deja resurse să alocăm banii pentru PNDL. Am promis un lucru: până la sfârșitul anului toate facturile pe PNDL vor fi achitate, chiar dacă valoarea este dublă față de anul trecut”, a spus Dăncilă potrivit înregistrării publicate de Newsweek.

În cazul în care moțiunea va trece, „pierdem cu toții. Mizele sunt mult mai mari, Secția Specială, numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem în timp”, i-a avertizat Dăncilă pe parlamentari.

Aceasta le-a spus că în „partidul acesta am avut prea multă trădare În partidul acesta am avut parte de multă trădare de-a lungul timpului. Noi nu am avut nevoie de dușmani, am fost propriii noștri dușmani”.

Totodată, aceasta le-aamintit că „PDL s-a desființat după ce moțiunea contra Guvernului Boc a trecut” și le-a adresat un cuvânt și dezertorilor din partid: „Am încredere că cei care au greșit vor veni înapoi”.

„Să nu vă imaginați că pe Victor Ponta l-a prins dragostea de colegi (...) Miza lui Ponta e destructurarea PSD. Cine trădează ne trădează pe noi toți”, a spus Dăncilă.

Și a încheiat într-o notă optimistă: „ Nu fiți triști. Că n-am pierdut. Cei care ne-au declarat morți o să vadă ei...”

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Trist si dezamagitor cum acesti oportunisti actioneaza numai pentru binele lor. Este sufucient sa fie ademeniti cu un post bine platit ca uita de onoare si alegatori. Pacat ca votantii lor, o parte din ei, nu citesc aceste dezvaluiri,iar cei care le citesc le considera atacuri la cel mai puternic partid care face numai bine pentru popor :creste salarii si pensii pe baza de imprumuturi !
    • Like 1
  • Se simte disperarea. Dar putem avea încredere, în special în cei ce au plecat la ponta și în tarieceanu care se căznește să nu piară? Eu am mari îndoieli. PSD poate, încă, fi "atrăgător" pentru indivizii lipsiți de cinste și onoare. Încă deține banii țării pe care îi împarte după interese.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult