Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

INS anunță că în februarie și martie 2020 în România a scăzut numărul total de decese față de aceeași perioadă din 2019 - date provizorii

romania - centrul vechi - (Foto MoiraM/ Alamy/ Alamy/ Profimedia)

Foto MoiraM/ Alamy/ Alamy/ Profimedia

Datele Institutului Național de Statistică arată că în lunile februarie și martie 2020 numărul total al deceselor înregistrate în România este, în general, în tendinţele din anii precedenţi.

Sub rezerva că datele pentru fenomenele demografice - natalitate, mortalitate, spor natural - din 2019 şi lunile anului 2020 sunt provizorii, INS anunță că numărul persoanelor care au decedat în luna februarie 2020 a fost de 21.699, cu 411 mai mic faţă de luna februarie 2019, iar în martie anul acesta, numărul persoanelor care au decedat a fost cu 298 mai mic, comparativ cu martie 2019.

Numărul deceselor înregistrate a scăzut în luna februarie 2020 faţă de luna ianuarie 2020 și a crescut în luna martie 2020 faţă de luna februarie 2020.

INS precizează că datele trebuie interpretate în corelare cu informaţiile din surse administrative, în special cele publicate de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

România a înregistrat un spor natural negativ al populaţiei, în lunile februarie şi martie din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, a anunțat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia numărului de născuţi-vii şi decedaţi, în lunile ianuarie-martie 2011 - 2020. Sursa INS

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • :)))))))))))))) De bun-simț, numai accidente de mașină și erau 2000+ pe lună, doar pentru asta și merita să stai în izolare.
  Dăcât că crahul financiar omoară muuult mai mulți, dar necontabilizați.
  • Like 0
 • Regis RM Regis RM check icon
  Logic, Spaima de spitale și spitalizare a condus la eliberarea lor relativă de pacienți, prin urmare nici infecțiile intraspitalicești nu și-au făcut de cap... totul este simplu! E o consecință cinică, dar care ar trebui să dea serios de gândit..
  • Like 0
 • În perioada aceasta este o „modă„ să se moară DOAR de corona virus. Oricât am vrea să o credem că este așa, nu putem să o facem pe proștii și să nu raționăm că nu poate fi așa.
  • Like 1
 • Să vedeți ce sar acum conspirationistii, că nu mai mureau destui oameni și de aia s-a inventat coronavirus. În altă ordine de idei, e interesanta cauza: murim .ai putini pentru că ne-am mai civilizat sau pentru că populația țării e in scădere?
  • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   Cred ca o combinatie a celor doua, mai ales ca trendul nu se modifica pe Ianuarie, Februarie , Martie. Interesent ar fi sa vedem Aprilie unde decesele de la COVID ating un maxim si de asemenea conditiile de izolare sunt impuse. S-ar putea sa avem surprinderea ca stand departe unii de altii a salvat mai multi decat a omorat coronavirus.
   • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Rucs Rucs check icon
   Totusi, de ce scrieti lunile anului cu majuscula?
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Rucs Rucs check icon
   Medicii spun ca au scazut cazurile de infarct si accidente cerebrale. Cu alte cuvinte, stresul, vanturarea de colo-colo, s-au diminuat si asta salveaza vieti. Altceva: la ortopedie (stiu de la sora mea, medic), majoritatea pacientilor sunt barbati, veniti cu traumatisme cauzate de modul lor de viata mai aventuros decat al femeilor (accidente de masina, motocicleta, alpinism etc). Fiind carantina, aceste accidente s-au redus, ca numar.
   • Like 1


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult