Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

INS anunță că în februarie și martie 2020 în România a scăzut numărul total de decese față de aceeași perioadă din 2019 - date provizorii

romania - centrul vechi - (Foto MoiraM/ Alamy/ Alamy/ Profimedia)

Foto MoiraM/ Alamy/ Alamy/ Profimedia

Datele Institutului Național de Statistică arată că în lunile februarie și martie 2020 numărul total al deceselor înregistrate în România este, în general, în tendinţele din anii precedenţi.

Sub rezerva că datele pentru fenomenele demografice - natalitate, mortalitate, spor natural - din 2019 şi lunile anului 2020 sunt provizorii, INS anunță că numărul persoanelor care au decedat în luna februarie 2020 a fost de 21.699, cu 411 mai mic faţă de luna februarie 2019, iar în martie anul acesta, numărul persoanelor care au decedat a fost cu 298 mai mic, comparativ cu martie 2019.

Numărul deceselor înregistrate a scăzut în luna februarie 2020 faţă de luna ianuarie 2020 și a crescut în luna martie 2020 faţă de luna februarie 2020.

INS precizează că datele trebuie interpretate în corelare cu informaţiile din surse administrative, în special cele publicate de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

România a înregistrat un spor natural negativ al populaţiei, în lunile februarie şi martie din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, a anunțat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia numărului de născuţi-vii şi decedaţi, în lunile ianuarie-martie 2011 - 2020. Sursa INS

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • :)))))))))))))) De bun-simț, numai accidente de mașină și erau 2000+ pe lună, doar pentru asta și merita să stai în izolare.
  Dăcât că crahul financiar omoară muuult mai mulți, dar necontabilizați.
  • Like 0
 • Regis RM Regis RM check icon
  Logic, Spaima de spitale și spitalizare a condus la eliberarea lor relativă de pacienți, prin urmare nici infecțiile intraspitalicești nu și-au făcut de cap... totul este simplu! E o consecință cinică, dar care ar trebui să dea serios de gândit..
  • Like 0
 • În perioada aceasta este o „modă„ să se moară DOAR de corona virus. Oricât am vrea să o credem că este așa, nu putem să o facem pe proștii și să nu raționăm că nu poate fi așa.
  • Like 1
 • Să vedeți ce sar acum conspirationistii, că nu mai mureau destui oameni și de aia s-a inventat coronavirus. În altă ordine de idei, e interesanta cauza: murim .ai putini pentru că ne-am mai civilizat sau pentru că populația țării e in scădere?
  • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   Cred ca o combinatie a celor doua, mai ales ca trendul nu se modifica pe Ianuarie, Februarie , Martie. Interesent ar fi sa vedem Aprilie unde decesele de la COVID ating un maxim si de asemenea conditiile de izolare sunt impuse. S-ar putea sa avem surprinderea ca stand departe unii de altii a salvat mai multi decat a omorat coronavirus.
   • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Rucs Rucs check icon
   Totusi, de ce scrieti lunile anului cu majuscula?
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Rucs Rucs check icon
   Medicii spun ca au scazut cazurile de infarct si accidente cerebrale. Cu alte cuvinte, stresul, vanturarea de colo-colo, s-au diminuat si asta salveaza vieti. Altceva: la ortopedie (stiu de la sora mea, medic), majoritatea pacientilor sunt barbati, veniti cu traumatisme cauzate de modul lor de viata mai aventuros decat al femeilor (accidente de masina, motocicleta, alpinism etc). Fiind carantina, aceste accidente s-au redus, ca numar.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult