Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

INS anunță că în februarie și martie 2020 în România a scăzut numărul total de decese față de aceeași perioadă din 2019 - date provizorii

romania - centrul vechi -  (Foto MoiraM/ Alamy/ Alamy/ Profimedia)

Foto MoiraM/ Alamy/ Alamy/ Profimedia

Datele Institutului Național de Statistică arată că în lunile februarie și martie 2020 numărul total al deceselor înregistrate în România este, în general, în tendinţele din anii precedenţi.

Sub rezerva că datele pentru fenomenele demografice - natalitate, mortalitate, spor natural - din 2019 şi lunile anului 2020 sunt provizorii, INS anunță că numărul persoanelor care au decedat în luna februarie 2020 a fost de 21.699, cu 411 mai mic faţă de luna februarie 2019, iar în martie anul acesta, numărul persoanelor care au decedat a fost cu 298 mai mic, comparativ cu martie 2019.

Numărul deceselor înregistrate a scăzut în luna februarie 2020 faţă de luna ianuarie 2020 și a crescut în luna martie 2020 faţă de luna februarie 2020.

INS precizează că datele trebuie interpretate în corelare cu informaţiile din surse administrative, în special cele publicate de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

România a înregistrat un spor natural negativ al populaţiei, în lunile februarie şi martie din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, a anunțat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia numărului de născuţi-vii şi decedaţi, în lunile ianuarie-martie 2011 - 2020. Sursa INS

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • :)))))))))))))) De bun-simț, numai accidente de mașină și erau 2000+ pe lună, doar pentru asta și merita să stai în izolare.
    Dăcât că crahul financiar omoară muuult mai mulți, dar necontabilizați.
    • Like 0
  • Regis RM Regis RM check icon
    Logic, Spaima de spitale și spitalizare a condus la eliberarea lor relativă de pacienți, prin urmare nici infecțiile intraspitalicești nu și-au făcut de cap... totul este simplu! E o consecință cinică, dar care ar trebui să dea serios de gândit..
    • Like 0
  • În perioada aceasta este o „modă„ să se moară DOAR de corona virus. Oricât am vrea să o credem că este așa, nu putem să o facem pe proștii și să nu raționăm că nu poate fi așa.
    • Like 1
  • Să vedeți ce sar acum conspirationistii, că nu mai mureau destui oameni și de aia s-a inventat coronavirus. În altă ordine de idei, e interesanta cauza: murim .ai putini pentru că ne-am mai civilizat sau pentru că populația țării e in scădere?
    • Like 1
    • @ Nicu Buculei
      Cred ca o combinatie a celor doua, mai ales ca trendul nu se modifica pe Ianuarie, Februarie , Martie. Interesent ar fi sa vedem Aprilie unde decesele de la COVID ating un maxim si de asemenea conditiile de izolare sunt impuse. S-ar putea sa avem surprinderea ca stand departe unii de altii a salvat mai multi decat a omorat coronavirus.
      • Like 2
    • @ Radu Bogdan
      Rucs Rucs check icon
      Totusi, de ce scrieti lunile anului cu majuscula?
      • Like 0
    • @ Nicu Buculei
      Rucs Rucs check icon
      Medicii spun ca au scazut cazurile de infarct si accidente cerebrale. Cu alte cuvinte, stresul, vanturarea de colo-colo, s-au diminuat si asta salveaza vieti. Altceva: la ortopedie (stiu de la sora mea, medic), majoritatea pacientilor sunt barbati, veniti cu traumatisme cauzate de modul lor de viata mai aventuros decat al femeilor (accidente de masina, motocicleta, alpinism etc). Fiind carantina, aceste accidente s-au redus, ca numar.
      • Like 1


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult