Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Iohannis și Dumnezeu

În seara asta, la Cotroceni, președintele Klaus Werner Iohannis a vorbit pentru cât a tăcut până acum. Un discurs tare, articulat, rostit liber.

A speculat foarte eficient pasul înapoi făcut de partide în fața Străzii, reamintidu-le că se află într-o criză mai gravă decât una guvernamentală, parlamentară și chiar politică – criza de încredere. Că oamenii nu mai cred în politicieni.

Iohannis a trimis partidele parlamentare pe tușă, ca să-și mai coafeze imaginea, anunțând, de fapt, țării, că e condusă de acum de președinte cu guvernul Său, numit Cioloș.

Deși a pronunțat „Așa să-mi ajute Dumnezeu”, premierul Cioloș nu a jurat cu mâna pe Biblie și nu și-a făcut cruce.

La fel, ministrul Finanțelor, doamna Anca Dragu și ministrul Fondurilor Europene, doamna Aura Răducu, au jurat pe Constituție și nu s-au închinat.

Ce ziceți, stimați cititori și comentatori de pe republica.ro, o fi de bine, o fi de rău?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parerile sunt impartite! Am avut ocazia sa vedem preoti ,imbracati in sutane,cu crucea intr-o mana,cu celularul in cealalta,imprejurati de jandarmi ,ordonand si asistand la demolarea caselor unor amarati de enoriasi,pentru a lua terenul care ,citez din memorie!:" a fost o donatie sfanta de acum 600 de ani"! CUI si in folosul cui s-a facut acea donatie,nu s-a precizat! DAR, cu siguranta si-o atribuia acel preot cu sprijinul autoritatilor locale,judecatori si jandarmi,care devenisera astfel partasi la o crima impotriva satului,a enoriasilor si a copiilor care asistau plangand ,neputinciosi la DEMOLAREA CERUTA si ORDONATA DE PREOTUL SATULUI ,inconjurat de enoriasii care acum il blestemau! !! IMPORTANT ESTE CAT DE MULT CREDE CIOLOS IN ACEST PROIECT SI CAT EFORT VA DEPUNE ECHIPA SA PENTRU REALIZAREA LUI! Ramane de vazut,ce cale va alege in transpunerea ideilor in practica,si pentru cine o va face!
  • Like 0
 • Daca sunt atei, ar fi o ipocrizie sa jure pe biblie. De ce oare nu s-a acceptat propunerea lui Remus Cernea? Sau sa fie doua variante, una cu biblia si una fara.
  • Like 1
 • Kevin check icon
  de fapt a spus intr-un interviu ca avea mana si pe Constitutie si pe Biblie. of, senzationalul asta
  • Like 0
 • Inseamna cu nu-i "ruman", vorba lui Zaharia Stancu din romanul Radacinile sunt amare.
  • Like 0
  • @ Schipor Stelian
   ... sunt oare romani doar cei care apartin bisericii ortodoxe ???
   ... are oare religia vreo legatura cu calitatea actului politic sau cu cetatenia?
   :)
   • Like 1
 • domnule popescu dumneavoastra sunte-ti un om rational .pai cum sa juri pe biblie cand biblia chiar asta spune sa nu juri pe ea.
  • Like 2
 • ?????? check icon
  Se suparase domnul CTP intr-o vreme si zivea ca nu o sa mai scrie, dua care reveni si dumnealui imprumutand parca ceva , cu acesta revenire, din modelul propus de Traian Basescu ?
  • Like 4
 • ?????? check icon
  Banul ochiul (...) ?
  Nu or fi dorit sa creeze disensiuni ?
  • Like 2
 • În evanghelia după Matei, capitolul 23, se spune că nu prea este bine să juri pe ce este a lui Dumnezeu. Acuma, ori domnul Cioloș este un cunoscător al celor sfinte și n-a vrut să cadă în păcat, ori doamnele Anca Dragu și Aura Răducu știu că nici Bunul Dumnezeu nu ne mai poate ajuta... că vorba aia, Sireacul, ne dă da' nu ne bagă-n traistă.
  • Like 3
 • Este total irelevant daca au facut gestul sau nu, dupa parerea mea. La fel de irelevant precum a fost apartenenta la biserica reformata a candidatului "neortodox" Iohannis la prezidentiale in turul II.
  Faptul ca devin demnitari - sper sa poarte demnitatile cu demnitate- nu le rapeste libertatea de a isi exprima credinta oricat de intim respectiv public simt nevoia.
  • Like 5
 • E de bine, nu știu de ce.Apartenența la o închinăciune majoritar ipocrita și mercantila deja e scarboasa, semn de retardare.
  • Like 5


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult