Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Iohannis despre Tudorel Toader și revocarea procurorului general: „Un demers aiuritor al acestui ministru, penibilă fază”

Klaus Iohannis - declarații

„Am o opinie şi o voi face cunoscută la momentul potrivit. Astăzi încă nu m-aş referi la aceste speţe. Însă în ansamblu se conturează o abordare pe lângă lege a acestui ministru al Justiţiei. Şi în privinţa cererii de revocare, şi în privinţa celei de numire”, a spus, marţi, Klaus Iohannis, după ce a fost întrebat de jurnaliști despre procedura de revocare a lui Augustin Lazăr și despre numirea Adinei Florea la șefia DNA.

În opinia sa, procedura de revocare a lui Augustin Lazăr este un „demers aiuritor”. 

„În ceea ce priveşte revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru şi cu corolarul la fel de aiuritor, poveşti, manipulări publice, penibilă fază. Penibilă fază. Suntem în situaţia în care momentat s-a început un demers judiciar. Până când judecătorii nu vor da un verdict, nu am de gând să fac nimic în această chestiune. Iar despre speţa revocării am mai vorbit, procurorul general face o treabă bună, mi se pare total greşită această solicitare, greşită din punct de vedere politic, iar legal, voi scrie ceva atunci. Aici clar, foarte clar, ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze justiţia. Şi pe cine nu vor putea acapara sau unde văd ei că nu au şanse, vor să-i îndepărteze”, a declarat Iohannis citat de News.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dom'le, până aici! De ce vă luaţi de duomnu' putorel în halu' aista? Se vede că sunteţi plătiţi de Soros, de multinaţionalele care nu ne lasă să facem autostrăzi şi de statu' oblico-paralelo-perpendicular!
    • Like 0
  • Atât are de spus președintele despre ”speța” în cauză, că este ”un demers aiuritor”, și că ”se conturează o abordare pe lângă lege a acestui ministru al Justiţiei” ?!? Da, a mai spus ceva și anume că el consideră că procurorul general a făcut o treabă foarte bună.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult