Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ion Doldurea, primarul din Caracal, este unul dintre cei șapte mari donatori din PSD la alegerile din 2020, scrie G4media

Ion Doldurea

Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, tatăl patronului firmei de GPL la care a avut loc explozia de sâmbătă, din Crevedia, este unul dintre cei șapte donatori din PSD care au cotizat la alegerile de 2020 mai mult decât erau obligați prin statut, scrie g4media.ro.  Doar șapte membri ai PSD au decis să ajute partidul cu sume mai mari decât cele prevăzute în statut, numele lor apărând într-o raportare a PSD publicată în Monitorul Oficial, la categoria  la categoria ”Lista membrilor de partid care au plătit în anul 2020 cotizații a căror valoare însumată depășește baremul de 10 salarii de bază minime brute pe țară”. Documentul este semnat de președintele PSD, Marcel Ciolacu, scrie g4media.ro.

Ion Doldurea a început să facă viramente către partid  la patru zile după ce a fost ales președinte al Organizației Municipale PSD Caracal. El a fost desemnat candidat la primăria din localitate cu sprijinul lui Paul Stănescu, unul dintre liderii formațiunii social-democrate, relatează sursa citată. 

Și Ionuț Daniel, fiul lui Doldurea asociat la Flagas, societatea care deținea depozitul din Crevedia, apare pe lista celor care au sprijinit activitatea unei formațiuni politice. Astfel, în 2009, PNG-CD, formațiune înființată de omul de afaceri și actualul patron al FCSB, George Becali, raporta faptul că, pentru alegerile ce avuseseră loc în 2008, primise de la Doldurea Junior produse ”în natură” în valoare de 39.676 de lei.

În mandatul 2008-2012, Ionuț Daniel Doldurea a fost consilier local în Consiliul Local Caracal din partea PNG, formațiune în cadrul căreia a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Municipale și membru al Organizației Județene Olt.

Citiți articolul integral pe g4media.ro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Si-a adus obolul la "nasu". E firesc sa aiba protectie. Fiul sau a aruncat banii unui scelerat borfas, dar banda de lotri png a intrat in parlament, iar capul bandei a fost recunoscator pentru donatii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult