Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ion Țiriac: „Eu aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul. Foarte simplu. Nu refuzi, n-ai cum!”

Ion Tiriac - Foto: Jacovides-Moreau/ Bestimage / Profimedia

Foto: Jacovides-Moreau/ Bestimage / Profimedia

Tenismenul şi omul de afaceri Ion Țiriac este de părere că vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să devină obligatoriu.

„Eu aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul. Foarte simplu. Nu refuzi, n-ai cum! Dacă refuzi dumitale să-ți faci vaccinul nu e doar treaba ta, e și treaba mea, că-mi dai mie pandemia. Dacă ai lepră, nu te lasă nimeni să umbli pe stradă! E exact ca și cum ai avea o armă ascunsă cu care omori pe cineva. (...) E o chemare și o datorie a fiecărui cetățean, în special că e gratis”, a declarat Ion Țiriac într-un interviu acordat recent pentru Gazeta Sporturilor.

Ion Țiriac, care are 82 de ani, a spus că în aprilie anul acesta a avut COVID-19, iar ulterior a decis să se vaccineze.

„Eu am avut-o fără să știu (n.r - boala). După ce am descoperit-o, n-am avut nici 0,05% simptome. Având în vedere că îmi venise rândul la vaccin, având vârsta, l-am făcut imediat. Mi se spune că șapte, opt, nouă luni nu pot s-o iau, nu pot s-o dau la nimeni. Ar fi trebuit să se facă un pașaport european, dacă tot fac teste la fiecare săptămână ca să plec într-un loc sau să plec în altul, că eu trebuie să voiajez. Nu pot să stau fix aici”, a declarat omul de afaceri.

„Toate treburile astea cu libertatea... păi du-te în junglă, închide-te undeva unde ai libertate, dar nu-mi da mie o boală care poate să mă ducă în groapă!”, a mai spus omul de afaceri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu i-as obliga pe toti sa practice tenis de camp(ii) ! LOL !
    • Like 0
  • Ion check icon
    As intra intr-o logica de confruntare... asimetrica(va puteti gandi la tot felul de grozavii!) cu o societate care mi-ar impune un act medical cu forta... M-am vaccinat pentru ca nu este obligatoriu si pentru ca asa vreau eu. Daca ar fi fost abligatoriu as fi refuzat categoric!
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult