Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ion Țiriac: „Eu aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul. Foarte simplu. Nu refuzi, n-ai cum!”

Ion Tiriac - Foto: Jacovides-Moreau/ Bestimage / Profimedia

Foto: Jacovides-Moreau/ Bestimage / Profimedia

Tenismenul şi omul de afaceri Ion Țiriac este de părere că vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să devină obligatoriu.

„Eu aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul. Foarte simplu. Nu refuzi, n-ai cum! Dacă refuzi dumitale să-ți faci vaccinul nu e doar treaba ta, e și treaba mea, că-mi dai mie pandemia. Dacă ai lepră, nu te lasă nimeni să umbli pe stradă! E exact ca și cum ai avea o armă ascunsă cu care omori pe cineva. (...) E o chemare și o datorie a fiecărui cetățean, în special că e gratis”, a declarat Ion Țiriac într-un interviu acordat recent pentru Gazeta Sporturilor.

Ion Țiriac, care are 82 de ani, a spus că în aprilie anul acesta a avut COVID-19, iar ulterior a decis să se vaccineze.

„Eu am avut-o fără să știu (n.r - boala). După ce am descoperit-o, n-am avut nici 0,05% simptome. Având în vedere că îmi venise rândul la vaccin, având vârsta, l-am făcut imediat. Mi se spune că șapte, opt, nouă luni nu pot s-o iau, nu pot s-o dau la nimeni. Ar fi trebuit să se facă un pașaport european, dacă tot fac teste la fiecare săptămână ca să plec într-un loc sau să plec în altul, că eu trebuie să voiajez. Nu pot să stau fix aici”, a declarat omul de afaceri.

„Toate treburile astea cu libertatea... păi du-te în junglă, închide-te undeva unde ai libertate, dar nu-mi da mie o boală care poate să mă ducă în groapă!”, a mai spus omul de afaceri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu i-as obliga pe toti sa practice tenis de camp(ii) ! LOL !
    • Like 0
  • Ion check icon
    As intra intr-o logica de confruntare... asimetrica(va puteti gandi la tot felul de grozavii!) cu o societate care mi-ar impune un act medical cu forta... M-am vaccinat pentru ca nu este obligatoriu si pentru ca asa vreau eu. Daca ar fi fost abligatoriu as fi refuzat categoric!
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult