Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

ÎPSTVR

Cristian Tudor Popescu -

Apărătorii la moment ai TVR pentru mizeria de program de Anul Nou fac vorbire despre satira și umorul, satârul și toporul, adicătelea despre artă și cenzură, junele tartor al AUR făcând chiar referire, în cunoștință de cauză, bănuiesc, la Tovarășul, Tovarășa, Comitetul Central și libertatea de expresie a „artiștilor”. Toate gesticulațiile acestor fundași măturători sunt lovite de nulitate din pricina unui mic amănunt: batjocorirea (fără urmă de umor sau talent, în treacăt fie spus) măsurilor de protecție a vieții cetățenilor în pandemia Covid a fost produsă la Televiziunea Publică.

Bineînțeles, nu există nimic de care să nu se poată râde. Avem comedia neagră, umorul cimitirelor, satira caustică până la os, sarcasmul ucigător și nu intră în discuție interzicerea lor, atâta vreme cât se desfășoară în televiziuni, posturi de radio sau site-uri private. Însă denigrarea, discreditarea legilor sanitare la Televiziunea statului, ce ne aparține tuturor, înseamnă nici mai mult, nici mai puțin decât zădărnicirea combaterii bolilor, comisă chiar de o autoritate a statului – TVR este așa ceva.

Dar tot TVR este, de ani de zile, o unitate de propagandă și manipulare noroioasă, controlată de PSD. Prin urmare, nu covidul, boala și moartea cetățenilor interesează șulfele din conducerea TVR. Bălăcăreala e îndreptată fix împotriva guvernului, care are păcatul că nu e PSD.

Ce se va întâmpla? Te miri ce și mai nimic, în ciuda amenințărilor lansate de un parlamentar USR singuratic. Respectivul guvern n-a luat nicio măsură, nu l-a amendat cu nici măcar 1 leu pe ÎnaltPreaPenalul Mache de la Constanța, care a arătat cum i se fâlfâie nu doar sutana de restricțiile antivirus, atât de Sf. Andrei cât și de Anul Nou, iar la Bobotează anunță încă o infracțiune la care așteaptă 10.000 de părtași. Nu va lua, deci, nici împotriva cunoscutului comicar de gros Garcea susținut de Gradea. De ce?

Pentru că liberalii lui Orban, tot Orban, intenționează să practice în continuare curluntrismul, sperând să obțină voturi și din alba, și din neagra, într-o perpetuă campanie electorală. Nu-i văd clintiți de nărăvașul USR-PLUS, dornic să ia prim-planul în coaliție, drept care mai încearcă să miște câte ceva.

Nu le-a ajuns cât au luat-o în barbă. Mai vor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult