Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Irina și Patricia taie capete înalte!

Că Irina Begu a învins-o pe nr. 4 mondial, Garbine Muguruza, cap de serie nr. 3 la Madrid, e o mare surpriză, dar felul în care a făcut-o e și mai mare!

Irina nu a avut în față o favorită aflată în zi slabă. Garbine a jucat bine, cu momente sclipitoare, ajungând la un ghem de serviciu distanță de victorie. Extraordinar e că Irina s-a „bătut în parte” cu această prădătoare pursânge. La atac a răspuns cu atac, s-a angajat fără frică într-un joc de contre, care pe care, fiecare jucătoare izbutind în jur de 40 de winnere. O armă de mare finețe, foarte eficientă psihologic, au fost stopurile puse cu reverul cu o mână, în lung de linie, la 1 m de fileu, din schimb tare în cros – și Ilie Năstase ar fi fost mândru de asemenea execuții bijuterie. În plus, Irina a fost mai stabilă decât Muguruza la serviciu, făcând doar 2 duble greșeli, față de 6 ale spanioloaicei, unele în momente cheie.

Însă ce m-a impresionat cel mai mult a fost rezistența psihică a Irinei Camelia Begu. A condus în primul set cu 5-2, după care uraganul Garbine a câștigat 5 ghemuri la rând și setul.

În setul 2, Irina a condus iarăși cu 5-2, apoi cu 5-3 și 40-0, având trei mingi de set! Încă o dată, Muguruza a țâșnit ca șarpele călcat pe coadă și s-a dus la 6-5, servind pentru meci. M-am luat cu mâinile de cap. Dar Irina, cu un sânge rece fenomenal, a riscat, a atacat, a făcut rebreak-ul și a câștigat în tie-break.

În setul decisiv a condus cu 2-0. Un nou come back exploziv al Garbinei, 3 ghemuri câștigate consecutiv. Irina se adună, servește, egalează la 3, apoi face break-ul. Aici intervine foarte bine Adrian Cruciat: „S-a ajuns la 40 de winnere, ține-o așa, nu intra în apărare. I-ai făcut break, poate-ți face și ea unul, nu contează, important e să nu dai înapoi, joacă decisiv, cea care prinde tușa o să câștige”.

Și chiar asta a făcut Irina, câștigând ultimul ghem pe serviciul Muguruzei, în aplauzele uluite ale publicului madrilen care a suportat frigul nopții.

Sarcina Patriciei Țig a fost mult mai ușoară. Talentata Sloane Stephens, nr. 21 mondial, amorțită, lipsită de vlagă, absentă, a făcut o grămadă de greșeli neforțate, unele ridicole. Meritul Patriciei este că a exploatat cu precizie forma slabă a „micii Serena”, ținând mingea în teren, fără riscuri inutile, așteptând greșeala. În tenis trebuie să știi și să-ți ajuți adversara să se bată singură.

Avem, deci, două reprezentante în turul 3 la Mutua Madrilena.

Astăzi, la ora 13, în primul meci al zilei pe Centralul Manolo Santana, Simona o întâlnește pe italianca Karin Knapp, iar în ultimul, după ora 22,30, Sorana Cîrstea se va bate cu muntenegreanca Danka Kovinić. Să le ținem pumnii. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Te pomenești că și subsemnatul, mai la bătrînețea chipului, voi lăsa baltă subiectele înalte, în favoarea tenisului și similarelor...
  • Like 0
 • check icon
  hehe...cu cine joaca Simona Halep in turul 3? Cu unguroaica de la Maramu', Timeea Baczinscki (10)...acum o sa vedem de ce e in stare cu una de aceeasi valoare nu cu ciuri-buri
  • Like 0
 • Casargoz check icon
  Parca vad un clip cu Simona:
  Ce ar fi fost ele, daca nu as fi fost eu!
  Dincolo de gluma proasta, bravo fetelor.
  Bravo Simonei pentru ca insuflat ambitie fetelor din romania.
  • Like 2
  • @ Casargoz
   A fost de ajuns ca Simona sa stea putin in top 5 si restul fetelor au si prins curaj. Pe langa faptul ca a stat pe locul 2 , ca a batut-o pe Serena, faptul ca le-a insuflat fetelor ceva curaj este un alt merit al Simonei, chiar daca nu este asa de vizibil.
   • Like 0
 • Casargoz check icon
  Parca vad un clip cu Simona:
  Ce ar fi fost ele, daca nu as fi fost eu!
  Dincolo de gluma proasta, bravo fetelor.
  Bravo Simonei pentru ca insuflat ambitie fetelor din romania.
  • Like 0
 • Dan M. check icon
  Da, jocul Irinei, nivelul inalt al jocului ei a surprins. Dar amandoua jucatoarele au practicat un tenis foarte bun, bine zicea comentatorul englez ca spectatorii sunt tratati regeste.
  Eu inclin sa cred ca tenisul bun a fost tot timpul acolo, in Irina, insa nu a putut fi pe deplin exprimat pana nu s-au produs acele schimbari pe care le vedem in ultima vreme in mentalul ei . Asta inseamna ca s-a lucrat acolo, si s-a lucrat bine. Revenirea ei de pe finalul setului doi a fost o realizare foarte importanta. Asta a tarat-o pe Garbinie Muguruza in mlastinile unei lupte de uzura, cu care nu e obisnuita si in care nu se descurca prea bine, pe cand la Irina noastra un meci de doua ceasuri, trei ceasuri, e aproape o norma.
  • Like 0
 • Doar aceste victorii ne mai aduc bucurii, în rest... politică proastă!
  • Like 0
 • Doamne ajuta!
  • Like 0
 • Irina a facut un meci extraordinar!Numai cine a stat bine cu nervii...cu inima...a putut urmari partida.Cred ca diferenta s-a facut la faptul ca,Irina,in momentele decisive,a fost mai lucida,mai calma!Un articol superb,domnule Cristian,va asteptam cu altele...Sa speram ca azi,Simona si Sorana,vor fi la inaltimea fetelor noastre de ieri,Patricia si Irina!!!Le multumim si le dorim cat mai multe victorii si...why not,Trofeul!!!!!!!!
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult