Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Italia, Olanda și Belgia opresc legăturile aeriene cu Marea Britanie, după ce britanicii au anunțat identificarea unei mutații a virusului, care l-ar face cu 70% mai contagios. UPDATE

KLM - Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia)

Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

UPDATE: Zborurile din și spre Marea Britanie au fost suspendate, a anunțat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Românii care vin din Regatul Unit vor intra în carantină. Anterior, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că autoritățile analizează impunerea unor măsuri în cazul românilor care vin din Marea Britanie, după ce Regatul Unit a anunțat că a descoperit o tulpină nouă, mult mai contagioasă, a coronavirusului SARS-CoV-2.

(clic pe imagine pentru a mări)

STIREA INITIALA

Guvernul olandez a oprit toate zborurile dinspre Marea Britanie, după ce a găsit în Olanda un caz de infecție cu o nouă tulpină de coronavirus care circulă în Regatul Unit. Noua tulpină este, potrivit experților, cu până la 70% mai transmisibilă.

Interdicția, care se aplică de duminică ora 05:00 GMT și va dura cel puțin până la 1 ianuarie, a venit la doar câteva ore după ce Marea Britanie a anunțat noi restricții pentru sudul-estul Angliei, inclusiv Londra, pentru a încetini răspândirea variantei mai infecțioase a virusului. Peste 16 milioane de britanici sunt obligați să rămână în case, iar guvernul a anulat planurile de relaxare a restricțiilor de Crăciun, în încercarea de a controla transmiterea noii tulpini a coronavirusului. Noua tulpină mutantă a coronavirusului este „scăpată de sub control”, a avertizat secretarul de stat în Sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock.

Duminică, Italia a anunțat, de asemenea, că suspendă zborurile din Marea Britanie „pentru a proteja italienii” de noua variantă a coronavirusului. Ministrul de externe Luigi Di Maio a scris pe Twitter că guvernul pregătește o măsură care va bloca zborurile, fără să anunțe data la care măsura va intra în vigoare.

Și Belgia a interzis duminică zborurile și trenurile din Marea Britanie din același motiv. Premierul Alexander De Croo a declarat că emite ordinul pentru 24 de ore începând cu miezul nopții, „din motive de precauție”. „Există o mulțime de întrebări cu privire la această nouă mutație și dacă aceasta nu se afla deja pe continent", a spus el.

Între timp, autoritățile din Germania iau în calcul o măsură similară, potrivit AFP, care citează surse din Ministerul Sănătății. Decizia ar include, de asemenea, interzicerea zborurilor către Africa de Sud, unde a fost descoperită și noua tulpină, notează Deutsche Welle.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că este în contact strâns cu oficialii britanici cu privire la noua tulpină de virus.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult