Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Italia, Olanda și Belgia opresc legăturile aeriene cu Marea Britanie, după ce britanicii au anunțat identificarea unei mutații a virusului, care l-ar face cu 70% mai contagios. UPDATE

KLM - Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia)

Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

UPDATE: Zborurile din și spre Marea Britanie au fost suspendate, a anunțat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Românii care vin din Regatul Unit vor intra în carantină. Anterior, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că autoritățile analizează impunerea unor măsuri în cazul românilor care vin din Marea Britanie, după ce Regatul Unit a anunțat că a descoperit o tulpină nouă, mult mai contagioasă, a coronavirusului SARS-CoV-2.

(clic pe imagine pentru a mări)

STIREA INITIALA

Guvernul olandez a oprit toate zborurile dinspre Marea Britanie, după ce a găsit în Olanda un caz de infecție cu o nouă tulpină de coronavirus care circulă în Regatul Unit. Noua tulpină este, potrivit experților, cu până la 70% mai transmisibilă.

Interdicția, care se aplică de duminică ora 05:00 GMT și va dura cel puțin până la 1 ianuarie, a venit la doar câteva ore după ce Marea Britanie a anunțat noi restricții pentru sudul-estul Angliei, inclusiv Londra, pentru a încetini răspândirea variantei mai infecțioase a virusului. Peste 16 milioane de britanici sunt obligați să rămână în case, iar guvernul a anulat planurile de relaxare a restricțiilor de Crăciun, în încercarea de a controla transmiterea noii tulpini a coronavirusului. Noua tulpină mutantă a coronavirusului este „scăpată de sub control”, a avertizat secretarul de stat în Sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock.

Duminică, Italia a anunțat, de asemenea, că suspendă zborurile din Marea Britanie „pentru a proteja italienii” de noua variantă a coronavirusului. Ministrul de externe Luigi Di Maio a scris pe Twitter că guvernul pregătește o măsură care va bloca zborurile, fără să anunțe data la care măsura va intra în vigoare.

Și Belgia a interzis duminică zborurile și trenurile din Marea Britanie din același motiv. Premierul Alexander De Croo a declarat că emite ordinul pentru 24 de ore începând cu miezul nopții, „din motive de precauție”. „Există o mulțime de întrebări cu privire la această nouă mutație și dacă aceasta nu se afla deja pe continent", a spus el.

Între timp, autoritățile din Germania iau în calcul o măsură similară, potrivit AFP, care citează surse din Ministerul Sănătății. Decizia ar include, de asemenea, interzicerea zborurilor către Africa de Sud, unde a fost descoperită și noua tulpină, notează Deutsche Welle.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că este în contact strâns cu oficialii britanici cu privire la noua tulpină de virus.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult