Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Jean-Claude Juncker, nonconformistul care pupă și pălmuiește: Iată-l azi, în Parlamentul României și la Palatul Cotroceni

„Nu credeți în propaganda germană care spune că primii coloniști din Transilvania au fost sașii. Au fost luxemburghezii”. Cu glume și pe un ton destins, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reușit azi să-i adune laolaltă pe toți liderii politici români, foști și actuali, condamnați, inculpați sau „curați”, sub cupola Parlamentului. Cunoscut pentru stilul său nonconformist, oficialul luxemburghez a făcut risipă de gesturi afectuoase. 

Deputatul USR Cristian Ghinea a descris momente hilare petrecute în Parlament în timpul vizitei lui Juncker. „Hai că «ne râdem» în Parlament. Băsescu de la tribună: Suntem aici Adrian Năstase, care a încheiat negocierile, Juncker, care a semnat tratatul de aderare, Tăriceanu care era premier și eu care am semnat ca Președinte. Mulțumesc lui Dumnezeu că suntem toți în viață. Ponta strigă din sală: Și liberi!”, a scris Ghinea pe Facebook.

UPDATE: Juncker a ajuns la Palatul Cotroceni unde l-a pupat pe președintele Klaus Iohannis.

(Foto: Captură video)

La Parlament, l-a salutat într-un mod inedit pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, pupându-l pe creștet. 

(Foto captura video)

Jean-Claude Juncker a fost întâmpinat pe scările Parlamentului de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe care șeful Comisiei Europene i-a îmbrățișat și sărutat. Extrem de degajat, Jean-Claude Juncker i-a tras amical un pumn în piept lui Călin Popescu - Tăriceanu.

(Foto captura video)

(Foto captura video)

Pe fostul premier Victor Ponta președintele Comisiei Europene l-a lovit ușor cu palma în piept și apoi l-a îmbrățișat, de asemenea.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Au urmat și alți politicieni, între care fostul premier Adrian Năstase și Avocatul poporului, Victor Ciorbea.

(Foto: captură video)

Jean-Claude Juncker va avea mai multe întâlniri la București cu înalți oficiali români. La ora 11:45, președintele Comisiei Europene va fi primit de președintele Klaus Iohannis, cu care va avea convorbiri tête-à-tête, urmate de discuţii cu membrii celor două delegaţii. După încheierea acestor convorbiri, Juncker va participa la recepţia oferită de Ziua Europei de către şeful statului român.

De la ora 15:00, Juncker va merge la Palatul Victoria, unde va fi aşteptat de către premierul Sorin Grindeanu.

Președintele Comisiei Europene este cunoscut pentru comportamentul său excentric. Publicația The Telegraph a realizat o selecție amuzantă cu gesturile lui Jean-Claude Juncker.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poate ca Juncker s-a gandit sa-i faca pe cat mai multi dintre cei care apar in spatiul politic romanesc sa-l simpatizeze si, implicit, sa nu mai aiba atatia dinti impotriva EU, cei care au, dar sa nu fim copii, nu cu un pupat piata independentei se rezolva acesti dinti, mai degraba colti ,existenti in mentalul atator dinozauri de la noi...Am asistat la cele mai penibile scene vazute vreodata la venirea unui oficial strain, nu stiu daca, in afara de comicul situatiei, ne vom alege cu vreo imbunatatire a orientarii tarii catre o integrare serioasa in EU si o disciplinare a actiunilor ce vor urma in diverse domenii.
  Eu imi pun mereu aceasta intrebare: este EU proiectata sa puna o ordine in problemele comunitatii de state de pe continentul Europa, ori este doar un organism artificial, care complica lucrurile inutil, atata vreme cat tarile din vest continua sa considere tarile din est de rang inferior in loc sa le ajute ca pe niste regiuni vitregite de fostul regim comunist impus fara voia lor si acceptat tacit de vestici?
  As vedea EU ca pe o oportunitate de reparare a acelei uriase greseli. Doar pupaturi si prefacatorii nu ne ajuta. Ne-ar ajuta o dezbatere a proiectului european pe aceasta tema a reparatiei fata de consecintele celi de-al doilea razboi mondial si o angajare ca de ambele parti sa se stabileasca masuri de sustinere a unor masuri de ajutor clar dat de vestici dar si cu obligatii clare de aplicare corecta a proiectelor convenite cu EU de partea esticilor, fara tergiversari.

  • Like 0
 • check icon
  Junckers este generația celor care au construit Europa postbelică, inclusiv U.E. El are o problemă cu cei mai tineri, convențional numiți «eurosceptici», de facto «eurodistructivi», cei care au impresia că ori cu U.E. ori fără U.E., e la fel, ba chiar că U.E. este un rău, că a reveni la stătulețe mici și multe înseamnă prosperitate și democrație. Acum doi ani clamau unii că, dacă Grecia revine la drahmă, scapă și de criză. Trebuie să fii idiot ca să lansezi asemenea fraze, dar uite că se poate. Noroc că grecii, așa cum or fi, naționaliști și comozi, nu vor să iasă din eurozonă și pe bună dreptate: nu sunt deloc idioți în majoritate, 65 % adică.
  • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult