Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Jean-Claude Juncker, nonconformistul care pupă și pălmuiește: Iată-l azi, în Parlamentul României și la Palatul Cotroceni

„Nu credeți în propaganda germană care spune că primii coloniști din Transilvania au fost sașii. Au fost luxemburghezii”. Cu glume și pe un ton destins, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reușit azi să-i adune laolaltă pe toți liderii politici români, foști și actuali, condamnați, inculpați sau „curați”, sub cupola Parlamentului. Cunoscut pentru stilul său nonconformist, oficialul luxemburghez a făcut risipă de gesturi afectuoase. 

Deputatul USR Cristian Ghinea a descris momente hilare petrecute în Parlament în timpul vizitei lui Juncker. „Hai că «ne râdem» în Parlament. Băsescu de la tribună: Suntem aici Adrian Năstase, care a încheiat negocierile, Juncker, care a semnat tratatul de aderare, Tăriceanu care era premier și eu care am semnat ca Președinte. Mulțumesc lui Dumnezeu că suntem toți în viață. Ponta strigă din sală: Și liberi!”, a scris Ghinea pe Facebook.

UPDATE: Juncker a ajuns la Palatul Cotroceni unde l-a pupat pe președintele Klaus Iohannis.

(Foto: Captură video)

La Parlament, l-a salutat într-un mod inedit pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, pupându-l pe creștet. 

(Foto captura video)

Jean-Claude Juncker a fost întâmpinat pe scările Parlamentului de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe care șeful Comisiei Europene i-a îmbrățișat și sărutat. Extrem de degajat, Jean-Claude Juncker i-a tras amical un pumn în piept lui Călin Popescu - Tăriceanu.

(Foto captura video)

(Foto captura video)

Pe fostul premier Victor Ponta președintele Comisiei Europene l-a lovit ușor cu palma în piept și apoi l-a îmbrățișat, de asemenea.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Au urmat și alți politicieni, între care fostul premier Adrian Năstase și Avocatul poporului, Victor Ciorbea.

(Foto: captură video)

Jean-Claude Juncker va avea mai multe întâlniri la București cu înalți oficiali români. La ora 11:45, președintele Comisiei Europene va fi primit de președintele Klaus Iohannis, cu care va avea convorbiri tête-à-tête, urmate de discuţii cu membrii celor două delegaţii. După încheierea acestor convorbiri, Juncker va participa la recepţia oferită de Ziua Europei de către şeful statului român.

De la ora 15:00, Juncker va merge la Palatul Victoria, unde va fi aşteptat de către premierul Sorin Grindeanu.

Președintele Comisiei Europene este cunoscut pentru comportamentul său excentric. Publicația The Telegraph a realizat o selecție amuzantă cu gesturile lui Jean-Claude Juncker.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Poate ca Juncker s-a gandit sa-i faca pe cat mai multi dintre cei care apar in spatiul politic romanesc sa-l simpatizeze si, implicit, sa nu mai aiba atatia dinti impotriva EU, cei care au, dar sa nu fim copii, nu cu un pupat piata independentei se rezolva acesti dinti, mai degraba colti ,existenti in mentalul atator dinozauri de la noi...Am asistat la cele mai penibile scene vazute vreodata la venirea unui oficial strain, nu stiu daca, in afara de comicul situatiei, ne vom alege cu vreo imbunatatire a orientarii tarii catre o integrare serioasa in EU si o disciplinare a actiunilor ce vor urma in diverse domenii.
    Eu imi pun mereu aceasta intrebare: este EU proiectata sa puna o ordine in problemele comunitatii de state de pe continentul Europa, ori este doar un organism artificial, care complica lucrurile inutil, atata vreme cat tarile din vest continua sa considere tarile din est de rang inferior in loc sa le ajute ca pe niste regiuni vitregite de fostul regim comunist impus fara voia lor si acceptat tacit de vestici?
    As vedea EU ca pe o oportunitate de reparare a acelei uriase greseli. Doar pupaturi si prefacatorii nu ne ajuta. Ne-ar ajuta o dezbatere a proiectului european pe aceasta tema a reparatiei fata de consecintele celi de-al doilea razboi mondial si o angajare ca de ambele parti sa se stabileasca masuri de sustinere a unor masuri de ajutor clar dat de vestici dar si cu obligatii clare de aplicare corecta a proiectelor convenite cu EU de partea esticilor, fara tergiversari.

    • Like 0
  • check icon
    Junckers este generația celor care au construit Europa postbelică, inclusiv U.E. El are o problemă cu cei mai tineri, convențional numiți «eurosceptici», de facto «eurodistructivi», cei care au impresia că ori cu U.E. ori fără U.E., e la fel, ba chiar că U.E. este un rău, că a reveni la stătulețe mici și multe înseamnă prosperitate și democrație. Acum doi ani clamau unii că, dacă Grecia revine la drahmă, scapă și de criză. Trebuie să fii idiot ca să lansezi asemenea fraze, dar uite că se poate. Noroc că grecii, așa cum or fi, naționaliști și comozi, nu vor să iasă din eurozonă și pe bună dreptate: nu sunt deloc idioți în majoritate, 65 % adică.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult