Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Jean-Claude Juncker, nonconformistul care pupă și pălmuiește: Iată-l azi, în Parlamentul României și la Palatul Cotroceni

„Nu credeți în propaganda germană care spune că primii coloniști din Transilvania au fost sașii. Au fost luxemburghezii”. Cu glume și pe un ton destins, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reușit azi să-i adune laolaltă pe toți liderii politici români, foști și actuali, condamnați, inculpați sau „curați”, sub cupola Parlamentului. Cunoscut pentru stilul său nonconformist, oficialul luxemburghez a făcut risipă de gesturi afectuoase. 

Deputatul USR Cristian Ghinea a descris momente hilare petrecute în Parlament în timpul vizitei lui Juncker. „Hai că «ne râdem» în Parlament. Băsescu de la tribună: Suntem aici Adrian Năstase, care a încheiat negocierile, Juncker, care a semnat tratatul de aderare, Tăriceanu care era premier și eu care am semnat ca Președinte. Mulțumesc lui Dumnezeu că suntem toți în viață. Ponta strigă din sală: Și liberi!”, a scris Ghinea pe Facebook.

UPDATE: Juncker a ajuns la Palatul Cotroceni unde l-a pupat pe președintele Klaus Iohannis.

(Foto: Captură video)

La Parlament, l-a salutat într-un mod inedit pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, pupându-l pe creștet. 

(Foto captura video)

Jean-Claude Juncker a fost întâmpinat pe scările Parlamentului de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe care șeful Comisiei Europene i-a îmbrățișat și sărutat. Extrem de degajat, Jean-Claude Juncker i-a tras amical un pumn în piept lui Călin Popescu - Tăriceanu.

(Foto captura video)

(Foto captura video)

Pe fostul premier Victor Ponta președintele Comisiei Europene l-a lovit ușor cu palma în piept și apoi l-a îmbrățișat, de asemenea.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Au urmat și alți politicieni, între care fostul premier Adrian Năstase și Avocatul poporului, Victor Ciorbea.

(Foto: captură video)

Jean-Claude Juncker va avea mai multe întâlniri la București cu înalți oficiali români. La ora 11:45, președintele Comisiei Europene va fi primit de președintele Klaus Iohannis, cu care va avea convorbiri tête-à-tête, urmate de discuţii cu membrii celor două delegaţii. După încheierea acestor convorbiri, Juncker va participa la recepţia oferită de Ziua Europei de către şeful statului român.

De la ora 15:00, Juncker va merge la Palatul Victoria, unde va fi aşteptat de către premierul Sorin Grindeanu.

Președintele Comisiei Europene este cunoscut pentru comportamentul său excentric. Publicația The Telegraph a realizat o selecție amuzantă cu gesturile lui Jean-Claude Juncker.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poate ca Juncker s-a gandit sa-i faca pe cat mai multi dintre cei care apar in spatiul politic romanesc sa-l simpatizeze si, implicit, sa nu mai aiba atatia dinti impotriva EU, cei care au, dar sa nu fim copii, nu cu un pupat piata independentei se rezolva acesti dinti, mai degraba colti ,existenti in mentalul atator dinozauri de la noi...Am asistat la cele mai penibile scene vazute vreodata la venirea unui oficial strain, nu stiu daca, in afara de comicul situatiei, ne vom alege cu vreo imbunatatire a orientarii tarii catre o integrare serioasa in EU si o disciplinare a actiunilor ce vor urma in diverse domenii.
  Eu imi pun mereu aceasta intrebare: este EU proiectata sa puna o ordine in problemele comunitatii de state de pe continentul Europa, ori este doar un organism artificial, care complica lucrurile inutil, atata vreme cat tarile din vest continua sa considere tarile din est de rang inferior in loc sa le ajute ca pe niste regiuni vitregite de fostul regim comunist impus fara voia lor si acceptat tacit de vestici?
  As vedea EU ca pe o oportunitate de reparare a acelei uriase greseli. Doar pupaturi si prefacatorii nu ne ajuta. Ne-ar ajuta o dezbatere a proiectului european pe aceasta tema a reparatiei fata de consecintele celi de-al doilea razboi mondial si o angajare ca de ambele parti sa se stabileasca masuri de sustinere a unor masuri de ajutor clar dat de vestici dar si cu obligatii clare de aplicare corecta a proiectelor convenite cu EU de partea esticilor, fara tergiversari.

  • Like 0
 • check icon
  Junckers este generația celor care au construit Europa postbelică, inclusiv U.E. El are o problemă cu cei mai tineri, convențional numiți «eurosceptici», de facto «eurodistructivi», cei care au impresia că ori cu U.E. ori fără U.E., e la fel, ba chiar că U.E. este un rău, că a reveni la stătulețe mici și multe înseamnă prosperitate și democrație. Acum doi ani clamau unii că, dacă Grecia revine la drahmă, scapă și de criză. Trebuie să fii idiot ca să lansezi asemenea fraze, dar uite că se poate. Noroc că grecii, așa cum or fi, naționaliști și comozi, nu vor să iasă din eurozonă și pe bună dreptate: nu sunt deloc idioți în majoritate, 65 % adică.
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult