Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

John McEnroe, despre înfrângerea Simonei Halep în partida cu Johanna Konta: „Dacă nu ştiaţi că publicul poate fi diferenţa dintre a câştiga şi a pierde, înseamnă că nu v-aţi uitat suficient la tenis”

Simona Halep Wimbledon

Foto: Guliver Getty Images

Fostul mare campion John McEnroe a vorbit despre înfrângerea suferită de Simona Halep în partida cu Johanna Konta din sferturile turneului de la Wimbledon.

„Dacă nu ştiaţi că publicul poate fi diferenţa dintre a câştiga şi a pierde, înseamnă că nu v-aţi uitat suficient la tenis. S-a întâmplat în tie-break și din cauza asta Simona şi-a pierdut serviciul. Puteam vedea fisuri în oasele româncei în acele momente", a spus John McEnroe, citat de Tennis World USA, potrivit Digisport.ro.

Simona Halep a fost învinsă de Johanna Konta în sferturile de la Wimbledon şi a ratat a treia şansă de a ajunge pe locul 1 WTA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Cred că era mult, mult mai simplu să spunem „Simona a pierdut”. Gata. Fără filosofii ieftine, nu se modifică nici frontiera dintre România și Ucraina, nici dintre România și Ungaria și dintre România și civilizația occidentală, toate rămân la fel. Serios.
  • Like 0
 • check icon
  Cel mai simplu lucru e sa gasim vinovati.
  Dar in povestea asta nu exista vinovati.
  Asa e in tenis, unii castiga, altii pierd. Konta a fost un pic mai buna de data asta. Si a castigat. Sau Simona a fost un pic mai slaba. Si a pierdut.
  Important e sa invete ceva din povestea asta si sa vada ce poate face.
  Cat despre public... inainte sa acuzam publicul londonez, poate nu ar strica sa ne aducem aminte de comportarea publicului din Mamaia...
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult