Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Judecătorul Cristi Danileţ: Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok

Cristi Danilet.

Judecătorul Cristi Danileț a anunțat că CSM a decis excluderea sa din magistratură, după ce a publicat, anul trecut, pe TikTok, două filmulețe. Danileț spune că va face recurs la ÎCCJ.

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este «conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției». Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.

Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a scris Danileț pe contul său de Facebook.

Postarea în care a anunțat excluderea sa din magistratură a devenit virală, cu peste 250 de distribuiri în 30 de minute.

NOTĂ. Judecătorul Cristi Danileț este unul dintre cei peste 600 de contributori ai Republicii. Câteva dintre textele sale:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Și dacă nu sunt deloc surprins de acest lucru sunt suprins de momentul ales și semnificația lui. Momentul ales acum este la câteva săptămâni după ce noua alianță PDL + PSD + PSD-ul maghiar a intrat în funcție și aceasta excludere este un mesaj pe fata referitor la faptul ca în aceasta noua guvernare nu se va schimba nimic în justiție în sensul dorit de societate civilă, bă dimpotrivă anumite lucruri se vor schimba impotriva societății civile deoarece acum este PSD-ul care ii va putea susține pe fata și bineînțeles d-na Vicol. După cum vedeți nici o reacție din partea PDL, UDMR și mai ales corifeul reformelor herr johannis și nici nu vor fi. Deasemenea în media nu se va întâmplă foarte multe pentru ca așa cum s-a văzut și în cazul d-nei Vicol cu dezvăluirea din g4m, nu prea multa tracțiune pe subiect. De ce, pai se pare ca lucrurile s-au împărțit frumos între PDL, PSD și PSD-ul maghiar și totul va fi bine.
  P.S. Justificarea este penibila cu siguranță și nu cred ca va fi în final exclus. Dar în același timp chiar nu înțeleg de ce dl. Judecător Cristi Danilet postează astfel de lucruri banale pe aceasta rețea. Aș fi preferat sa explice generației tinere cum este cu justiția și nu cum se curata o piscina sau cum se tunde un gard.
  • Like 2
 • Paul check icon
  Suinul ăla gras de la IJ a fost pus acolo ilegal de jegul uslamist Toader. Ar trebui ca tot ce a făcut IJ de la trecerea in ilegalitate sa fie lovit de nulitate. Așa au făcut și scarnaviile de la ccr cu imputitul șef dorneanu in frunte când au anulat actele de urmărire penală ale DNA făcute cu ajutorul tehnicii SRI si au scăpat de pârnaie o grămada de de jeguri corupte mafiote.
  • Like 2
 • Ceauşescu n-a murit
  Istoria ne-a păcălit

  (Ada Milea, subversiva)
  • Like 1
 • check icon
  De ce e acest articol la și altele? De ce nu urlă societatea civilă despre acest caz?? Unde e CTP când se întâmplă așa ceva??? Pentru ca avea așa o atitudine condescendentă când era vorba de miniștri USR de ziceai ca i-au zgariat mașină sau ceva!! E inadmisibil așa ceva! Savonea să ia hotărâri împotriva unui judecător pentru niște postari pe Tik Tok care nu spun nimic despre justiție!!! Au încălecat justiția dacă vom tăcea!!!!
  • Like 2
 • Si chestia asta de ce este sub numele Loredana Voiculescu? Ca a redactat textul scris de Danilet, sau de ce? Si Nota ce vrea sa insemne, ca de aia s-a redactat textul lui Danilet pe Republica,pentru ca are contributii aici? pfff...nu mai intelegi nimic , pe nicaieri !
  • Like 0
  • @ Danescu Cristina
   dacă vă e greu să înțelegeți ce se scrie pe Republica, poate ar trebui să vă îndreptați către lecturi mai ușoare.
   • Like 2
 • Daca filmuletele alea doua pot genera asa ceva, inseamna ca nici nu aveam nevoie de Dragnea sa punem justitia pe bigudiuri , se pare ca militienii cretini aciuiati pe la CSM , IJ sunt de ajuns si pot face o treaba si mai temeinica la umbra imunitatilor in care s-au infasurat.
  Banuiesc ca asta este o mare problema pentru Savonea al carui sotior era doar partener de cabinet cu Voicu , mituitor de judecatori dovedit si condamnat. Sunt sigur ca Voicu facea chestille asta fara sa-i spuna colegului si amicului Savonea.
  Este stiut ca acordarea de imunitati si avantaje unor anumite grupuri profesionale le transfoma in secte dominate de doua elemente , pastrarea privilegiilor si exterminarea celor care se opun acestui status quo.
  Acum 4-5 ani m-am intalnit intr-o vacanta in Caraibe , cu un judecator la curtea suprema dintr-o tara civilizata , era homosexual , purta speedos si facea aerobic in fiecare dimineata cu toate doamnele. In rest un om educat , erudit si foarte politicos. Pe scala de valori si inteligenta a lui Mateescu & Savonea & Netejoru banuiesc ca trebuia ars pe rug.
  • Like 4


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult