Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Klaus Iohannis: Nu va mai exista nicio schimbare de miniștri până după 1 Decembrie

Klaus Iohannis - FB -

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va analiza propunerea de a-i numi pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și pe Mircea Drăghici la Transporturi până după data de 1 Decembrie, când va fi sărbătorit Centenarul României. 

„În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri, iar această propunere, care mi-a fost făcută astăzi, va fi luată în discuție cel mai devreme după sărbătorile de Centenar. Până după 1 Decembrie nu se va schimba nimic”, a spus Klaus Iohannis, care a atras atenția că această guvernare, care remaniază miniștri de două ori într-o săptămână seamănă cu un carusel: „N-o să vă vină să credeți, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt miniștri în aceste guverne în nici 2 ani. Așa nu se poate guverna.Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel.”

Acesta a spus că nu va accepta demisia actualului ministru al Transporturilor, Lucian Șova. „Nu e un post de paznic la o cooperativă este un post de ministru. Și ministrul rămâne în funcție până când se publică în Monitorul Oficial decretul de eliberare din funcție”, a afirmat șeful statului.

Întrebat dacă nu se teme că PSD va declanșa acțiunea de suspendare a sa din funcție, președintele a replicat: „Asta cu suspendarea devine un loc comun, nu mi-a fost și nu mi-e temaă de așa ceva și nici de CCR. Nicio acțiune de-a mea nu se situează în afara Constituției, că nu le convine e altceva”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Spune președintele că abia a semnat pentru o remaniere guvernamentală acum 2 zile și azi se pomenește cu altă remaniere, așa că nu mai vrea. Ăsta este un motiv tare, dar tare de tot. Mai spune că motivele pentru care nu a aprobat în totalitate prima remanierea o să le spună la momentul potrivit. Și totul este perfect constituțional.
    • Like 0
  • mike mike check icon
    Hopa! S-a enervat Iohannis. Bravo, stergeti cu ei pe jos domnule presedinte!
    • Like 2


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult