Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Klaus Iohannis: Nu va mai exista nicio schimbare de miniștri până după 1 Decembrie

Klaus Iohannis - FB -

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va analiza propunerea de a-i numi pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și pe Mircea Drăghici la Transporturi până după data de 1 Decembrie, când va fi sărbătorit Centenarul României. 

„În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri, iar această propunere, care mi-a fost făcută astăzi, va fi luată în discuție cel mai devreme după sărbătorile de Centenar. Până după 1 Decembrie nu se va schimba nimic”, a spus Klaus Iohannis, care a atras atenția că această guvernare, care remaniază miniștri de două ori într-o săptămână seamănă cu un carusel: „N-o să vă vină să credeți, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt miniștri în aceste guverne în nici 2 ani. Așa nu se poate guverna.Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel.”

Acesta a spus că nu va accepta demisia actualului ministru al Transporturilor, Lucian Șova. „Nu e un post de paznic la o cooperativă este un post de ministru. Și ministrul rămâne în funcție până când se publică în Monitorul Oficial decretul de eliberare din funcție”, a afirmat șeful statului.

Întrebat dacă nu se teme că PSD va declanșa acțiunea de suspendare a sa din funcție, președintele a replicat: „Asta cu suspendarea devine un loc comun, nu mi-a fost și nu mi-e temaă de așa ceva și nici de CCR. Nicio acțiune de-a mea nu se situează în afara Constituției, că nu le convine e altceva”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Spune președintele că abia a semnat pentru o remaniere guvernamentală acum 2 zile și azi se pomenește cu altă remaniere, așa că nu mai vrea. Ăsta este un motiv tare, dar tare de tot. Mai spune că motivele pentru care nu a aprobat în totalitate prima remanierea o să le spună la momentul potrivit. Și totul este perfect constituțional.
    • Like 0
  • mike mike check icon
    Hopa! S-a enervat Iohannis. Bravo, stergeti cu ei pe jos domnule presedinte!
    • Like 2


Îți recomandăm

Nicolle Birta

- Maman, c'est du vrai chocolat? (mami, este ciocolată adevărată?). Întocmai ca în povești, băiețelul își lipise nasul roșu, înghețat de frig, de geamul vitrinei frumos decorate, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. - Mais bien sûr c'est du vrai chocolat, (desigur că este ciocolată adevărată), îi răspunsese mama.

Citește mai mult

Povestile Cristinei autografe

„Pe cerul albastru, într-o casă de nori mare și albă, trăiau șase norișori frați. Cinci dintre ei erau gri, iar unul era roz. Cei gri făceau mereu glume pe seama celui roz, pentru că era altfel. Nu numai că era roz, dar atunci când norișorii făceau ploaie, el nu putea să stoarcă nici măcar o picătură. Oricât de tare se străduia. Și toți norișorii râdeau de el...”

Citește mai mult

Eataly

„Am lucrat mulți ani pentru a alege mici furnizori excelenți din Sicilia, Sardinia, Calabria, din toate regiunile din Italia. Am reușit să conving furnizorii să producă mai mult, dar la același standard de calitate. Și să le scriu și spun povestea, să le creez noi ambalaje și tot programul tehnic pentru a face față birocrației. Acum avem 2.000 de furnizori, foarte, foarte mici”, spune Oscar Farinetti.

Citește mai mult