Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis: Nu va mai exista nicio schimbare de miniștri până după 1 Decembrie

Klaus Iohannis - FB -

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va analiza propunerea de a-i numi pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și pe Mircea Drăghici la Transporturi până după data de 1 Decembrie, când va fi sărbătorit Centenarul României. 

„În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri, iar această propunere, care mi-a fost făcută astăzi, va fi luată în discuție cel mai devreme după sărbătorile de Centenar. Până după 1 Decembrie nu se va schimba nimic”, a spus Klaus Iohannis, care a atras atenția că această guvernare, care remaniază miniștri de două ori într-o săptămână seamănă cu un carusel: „N-o să vă vină să credeți, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt miniștri în aceste guverne în nici 2 ani. Așa nu se poate guverna.Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel.”

Acesta a spus că nu va accepta demisia actualului ministru al Transporturilor, Lucian Șova. „Nu e un post de paznic la o cooperativă este un post de ministru. Și ministrul rămâne în funcție până când se publică în Monitorul Oficial decretul de eliberare din funcție”, a afirmat șeful statului.

Întrebat dacă nu se teme că PSD va declanșa acțiunea de suspendare a sa din funcție, președintele a replicat: „Asta cu suspendarea devine un loc comun, nu mi-a fost și nu mi-e temaă de așa ceva și nici de CCR. Nicio acțiune de-a mea nu se situează în afara Constituției, că nu le convine e altceva”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Spune președintele că abia a semnat pentru o remaniere guvernamentală acum 2 zile și azi se pomenește cu altă remaniere, așa că nu mai vrea. Ăsta este un motiv tare, dar tare de tot. Mai spune că motivele pentru care nu a aprobat în totalitate prima remanierea o să le spună la momentul potrivit. Și totul este perfect constituțional.
    • Like 0
  • mike mike check icon
    Hopa! S-a enervat Iohannis. Bravo, stergeti cu ei pe jos domnule presedinte!
    • Like 2


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult