Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis va face o vizită oficială în SUA și se va întâlni cu Donald Trump pe 9 iunie

Anunț surpriză făcut în această noapte de Administrația Prezidențială: "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii.

Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie a.c.

Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite."

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Make Romania Great Again!
  • Like 0
 • check icon
  Wow!
  • Like 0
 • ...si Viktor Orban si-a concediat ambasadoarea ca nu a reusit sa-i faca nici 5 minute timp.El care a fost primul inaintea alegeriilor care saluta o eventuala victorie a lui Trump.Face eforturi mari ca pe apropoul CEU sa fie primit de guvernul SUA o delegatie maghiara. Numai ca el nu are Deveselu si nici Kogalniceanu..
  • Like 0
 • Ion N check icon
  Organizarea unei vizite oficiale de lucru a presedintelui in SUA este un examen serios de competenta diplomatica. Totodată, faptul ca SUA doresc o astfel de vizita, si, evident, partea romana la fel, arata preocuparea generala de a se reașeza eșichierul politicii mondiale.
  Personal, cred ca relansarea relațiilor economice, parteneriate bilaterale, investiții in domenii de vârf, vor fi cele mai eficace masuri de a dezvolta relațiile politice generale de parteneriat cu asigurarea unor garanții funcționale in interesul reciproc.
  Orice stat are propriile interese; depinde de noi si numai de noi cum ne prezervam aceste interese, iar pașii următorilor ani sa fie îndreptați spre realizarea lor. Aștept cu interes rezultatele vizitei dar mai ales deciziile care se vor adopta. Romania are suficiente "cărți bune" ca sa poată sa joace mai agresiv si eficient; depinde foarte mult si de președinte dar mai ales de atmosfera generala din tara.
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult