Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis va face o vizită oficială în SUA și se va întâlni cu Donald Trump pe 9 iunie

Anunț surpriză făcut în această noapte de Administrația Prezidențială: "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii.

Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie a.c.

Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite."

Revenim cu amănunte.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Make Romania Great Again!
  • Like 0
 • check icon
  Wow!
  • Like 0
 • ...si Viktor Orban si-a concediat ambasadoarea ca nu a reusit sa-i faca nici 5 minute timp.El care a fost primul inaintea alegeriilor care saluta o eventuala victorie a lui Trump.Face eforturi mari ca pe apropoul CEU sa fie primit de guvernul SUA o delegatie maghiara. Numai ca el nu are Deveselu si nici Kogalniceanu..
  • Like 0
 • Ion N check icon
  Organizarea unei vizite oficiale de lucru a presedintelui in SUA este un examen serios de competenta diplomatica. Totodată, faptul ca SUA doresc o astfel de vizita, si, evident, partea romana la fel, arata preocuparea generala de a se reașeza eșichierul politicii mondiale.
  Personal, cred ca relansarea relațiilor economice, parteneriate bilaterale, investiții in domenii de vârf, vor fi cele mai eficace masuri de a dezvolta relațiile politice generale de parteneriat cu asigurarea unor garanții funcționale in interesul reciproc.
  Orice stat are propriile interese; depinde de noi si numai de noi cum ne prezervam aceste interese, iar pașii următorilor ani sa fie îndreptați spre realizarea lor. Aștept cu interes rezultatele vizitei dar mai ales deciziile care se vor adopta. Romania are suficiente "cărți bune" ca sa poată sa joace mai agresiv si eficient; depinde foarte mult si de președinte dar mai ales de atmosfera generala din tara.
  • Like 1


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult