Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Klaus Iohannis va face o vizită oficială în SUA și se va întâlni cu Donald Trump pe 9 iunie

Anunț surpriză făcut în această noapte de Administrația Prezidențială: "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii.

Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie a.c.

Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite."

Revenim cu amănunte.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Make Romania Great Again!
  • Like 0
 • check icon
  Wow!
  • Like 0
 • ...si Viktor Orban si-a concediat ambasadoarea ca nu a reusit sa-i faca nici 5 minute timp.El care a fost primul inaintea alegeriilor care saluta o eventuala victorie a lui Trump.Face eforturi mari ca pe apropoul CEU sa fie primit de guvernul SUA o delegatie maghiara. Numai ca el nu are Deveselu si nici Kogalniceanu..
  • Like 0
 • Ion N check icon
  Organizarea unei vizite oficiale de lucru a presedintelui in SUA este un examen serios de competenta diplomatica. Totodată, faptul ca SUA doresc o astfel de vizita, si, evident, partea romana la fel, arata preocuparea generala de a se reașeza eșichierul politicii mondiale.
  Personal, cred ca relansarea relațiilor economice, parteneriate bilaterale, investiții in domenii de vârf, vor fi cele mai eficace masuri de a dezvolta relațiile politice generale de parteneriat cu asigurarea unor garanții funcționale in interesul reciproc.
  Orice stat are propriile interese; depinde de noi si numai de noi cum ne prezervam aceste interese, iar pașii următorilor ani sa fie îndreptați spre realizarea lor. Aștept cu interes rezultatele vizitei dar mai ales deciziile care se vor adopta. Romania are suficiente "cărți bune" ca sa poată sa joace mai agresiv si eficient; depinde foarte mult si de președinte dar mai ales de atmosfera generala din tara.
  • Like 1


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult