Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Klaus Iohannis va face o vizită oficială în SUA și se va întâlni cu Donald Trump pe 9 iunie

Anunț surpriză făcut în această noapte de Administrația Prezidențială: "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii.

Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie a.c.

Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite."

Revenim cu amănunte.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Make Romania Great Again!
  • Like 0
 • check icon
  Wow!
  • Like 0
 • ...si Viktor Orban si-a concediat ambasadoarea ca nu a reusit sa-i faca nici 5 minute timp.El care a fost primul inaintea alegeriilor care saluta o eventuala victorie a lui Trump.Face eforturi mari ca pe apropoul CEU sa fie primit de guvernul SUA o delegatie maghiara. Numai ca el nu are Deveselu si nici Kogalniceanu..
  • Like 0
 • Ion N check icon
  Organizarea unei vizite oficiale de lucru a presedintelui in SUA este un examen serios de competenta diplomatica. Totodată, faptul ca SUA doresc o astfel de vizita, si, evident, partea romana la fel, arata preocuparea generala de a se reașeza eșichierul politicii mondiale.
  Personal, cred ca relansarea relațiilor economice, parteneriate bilaterale, investiții in domenii de vârf, vor fi cele mai eficace masuri de a dezvolta relațiile politice generale de parteneriat cu asigurarea unor garanții funcționale in interesul reciproc.
  Orice stat are propriile interese; depinde de noi si numai de noi cum ne prezervam aceste interese, iar pașii următorilor ani sa fie îndreptați spre realizarea lor. Aștept cu interes rezultatele vizitei dar mai ales deciziile care se vor adopta. Romania are suficiente "cărți bune" ca sa poată sa joace mai agresiv si eficient; depinde foarte mult si de președinte dar mai ales de atmosfera generala din tara.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult