Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Klaus Iohannis, în conferință de presă: „În ultimii doi ani n-am avut vacanțe deloc. Pentru că am stat să păzesc România de pesediști”

Klaus Iohannis la PNL

Klaus Iohannis a refuzat să intre în dezbatere cu Viorica Dăncilă, însă a promis că va răspunde întrebărilor jurnaliștilor în timpul campaniei pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Acesta a organizat, miercuri seară, o conferință de presă la sediul PNL, în care a anunțat că va organiza, săptămâna viitoare. în seara de marți, o dezbatere „așezată” și „deschisă”, la care va invita politologi, formatori de opinie și jurnaliști.

Acesta a subliniat faptul că „refuză să legitimeze PSD” prin acceptarea unei dezbateri cu Viorica Dăncilă. „D-na Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim ministru, a fost partea activa a tuturor mârlăniilor pesediste”, a declarat Iohannis.

Președintele a mai spus că este, în continuare, de părere, că anticipatele sunt o soluție bună pentru România. „Eu și cu PNL am fost primii care am spus că da, alegerile anticipate sunt cea mai bună varianta pentru a rezolva impasul politic. Cred că alegerile anticipate sunt în continuare cea mai bună soluție pentru situația actuală”, a afirmat Iohannis.

Întrebat despre chestiunea vacanțelor din timpul mandatului, Iohannis a răspuns că, în ultimii doi ani nu a avut deloc vacanțe, pentru că a stat să păzească România de pesediști. „E foarte interesant că lumea a urmărit cu drag cum președintele reușește să rupă câte o zi. Mi-a plăcut să merg la munte sa discut cu românii. Am fost plecat în 5 ani în 3 vacanțe. Chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Președintele nu are dreptul la concediu. Nu există concediu pentru președinte. Și când am plecat în vacanță o saptămână mi-am luat mapa, actele cu pixul și am lucrat pe documente. În ultimii 2 ani nu am avut vacanțe deloc. Pentru că am stat să păzesc România de pesediști.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • #Votez check icon
  are dreptate, omul... n-a fost in vacante, a fost in vizita, sub sloganul "din zori pana-n seara, vizitez o tara"...
  • Like 0
 • Maron_S check icon
  uitati-va pe la secunda 50 Iohannis cot la cot cu Dragnea, Ponta si Geoana, pea tunci aliati . Atunci se faceau dezbateri.
  https://www.youtube.com/watch?v=vX6jQZSceeo
  • Like 0
 • După conferinţa asta de presă, Klaus Iohannis se poate susţine fără emoţii testul Voight-Kampff. :))

  Da, a devenit acelaşi preşedinte care, în 2017, scotea Parlamentul la tablă. Sper ca de data asta suflul să-l ţină pe parcursul celor cinci ani. Sper ca următorii cinci ani să nu fie o frumoasă vacanţă prezidenţială.
  • Like 0
 • Avem un articol de la ProTV despre Iohannis in vacanta in Tenerife in februarie 2018, adica acum un an si jumatate: https://stirileprotv.ro/stiri/politic/presedintele-klaus-iohannis-si-a-lucat-concediu-unde-a-plecat-seful-statului-in-vacanta.html
  Minte ProTV sau minte Iohannis?
  • Like 0
 • O mica remarca, când nu ai subiect te legi de caligrafie ;) Aveti o problema cu virgula, o folositi prea des în locuri ciudate, inutile. Si un punct am gasit în plus, si o litera încurcata (impasul politia -impasul politic). În rest se vinde bine zilele astea tot ce contine 'Iohannis'.
  • Like 0
 • Crabu check icon
  3 în 5! Săracu!
  1 în 10! Îmi plâng de milă!
  • Like 1
 • raimond check icon
  Neconvingator. In ultima vreme Johannis vorbeste foarte dur despre PSD. Crede el (de fapt consilierii lui) ca prinde la popor. Nu stiu. Faptele il contrazic. Raman la convingerea ca va avea emotii mari daca nu accepta o dezbatere.
  • Like 0
 • #Votez check icon
  Daca mai era nevoie de o confirmare, aceasta a venit acum: avem un candidat (din pacate presedinte, sper sa ramana numai un presedinte de partid) MARLAN si ESUAT !
  • Like 2
  • @ #Votez
   Cum ai ajuns la concluzia asta din articolul de mai sus? Si daca Iohannis e “esuat” dancila cum poate fi numita? Dar tu, ca simpatizant, votant al lui dancila, oare ce esti?
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult