Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Klaus Iohannis, în conferință de presă: „În ultimii doi ani n-am avut vacanțe deloc. Pentru că am stat să păzesc România de pesediști”

Klaus Iohannis la PNL

Klaus Iohannis a refuzat să intre în dezbatere cu Viorica Dăncilă, însă a promis că va răspunde întrebărilor jurnaliștilor în timpul campaniei pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Acesta a organizat, miercuri seară, o conferință de presă la sediul PNL, în care a anunțat că va organiza, săptămâna viitoare. în seara de marți, o dezbatere „așezată” și „deschisă”, la care va invita politologi, formatori de opinie și jurnaliști.

Acesta a subliniat faptul că „refuză să legitimeze PSD” prin acceptarea unei dezbateri cu Viorica Dăncilă. „D-na Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim ministru, a fost partea activa a tuturor mârlăniilor pesediste”, a declarat Iohannis.

Președintele a mai spus că este, în continuare, de părere, că anticipatele sunt o soluție bună pentru România. „Eu și cu PNL am fost primii care am spus că da, alegerile anticipate sunt cea mai bună varianta pentru a rezolva impasul politic. Cred că alegerile anticipate sunt în continuare cea mai bună soluție pentru situația actuală”, a afirmat Iohannis.

Întrebat despre chestiunea vacanțelor din timpul mandatului, Iohannis a răspuns că, în ultimii doi ani nu a avut deloc vacanțe, pentru că a stat să păzească România de pesediști. „E foarte interesant că lumea a urmărit cu drag cum președintele reușește să rupă câte o zi. Mi-a plăcut să merg la munte sa discut cu românii. Am fost plecat în 5 ani în 3 vacanțe. Chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Președintele nu are dreptul la concediu. Nu există concediu pentru președinte. Și când am plecat în vacanță o saptămână mi-am luat mapa, actele cu pixul și am lucrat pe documente. În ultimii 2 ani nu am avut vacanțe deloc. Pentru că am stat să păzesc România de pesediști.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • #Votez check icon
  are dreptate, omul... n-a fost in vacante, a fost in vizita, sub sloganul "din zori pana-n seara, vizitez o tara"...
  • Like 0
 • Maron_S check icon
  uitati-va pe la secunda 50 Iohannis cot la cot cu Dragnea, Ponta si Geoana, pea tunci aliati . Atunci se faceau dezbateri.
  https://www.youtube.com/watch?v=vX6jQZSceeo
  • Like 0
 • După conferinţa asta de presă, Klaus Iohannis se poate susţine fără emoţii testul Voight-Kampff. :))

  Da, a devenit acelaşi preşedinte care, în 2017, scotea Parlamentul la tablă. Sper ca de data asta suflul să-l ţină pe parcursul celor cinci ani. Sper ca următorii cinci ani să nu fie o frumoasă vacanţă prezidenţială.
  • Like 0
 • Avem un articol de la ProTV despre Iohannis in vacanta in Tenerife in februarie 2018, adica acum un an si jumatate: https://stirileprotv.ro/stiri/politic/presedintele-klaus-iohannis-si-a-lucat-concediu-unde-a-plecat-seful-statului-in-vacanta.html
  Minte ProTV sau minte Iohannis?
  • Like 0
 • O mica remarca, când nu ai subiect te legi de caligrafie ;) Aveti o problema cu virgula, o folositi prea des în locuri ciudate, inutile. Si un punct am gasit în plus, si o litera încurcata (impasul politia -impasul politic). În rest se vinde bine zilele astea tot ce contine 'Iohannis'.
  • Like 0
 • Crabu check icon
  3 în 5! Săracu!
  1 în 10! Îmi plâng de milă!
  • Like 1
 • raimond check icon
  Neconvingator. In ultima vreme Johannis vorbeste foarte dur despre PSD. Crede el (de fapt consilierii lui) ca prinde la popor. Nu stiu. Faptele il contrazic. Raman la convingerea ca va avea emotii mari daca nu accepta o dezbatere.
  • Like 0
 • #Votez check icon
  Daca mai era nevoie de o confirmare, aceasta a venit acum: avem un candidat (din pacate presedinte, sper sa ramana numai un presedinte de partid) MARLAN si ESUAT !
  • Like 2
  • @ #Votez
   Cum ai ajuns la concluzia asta din articolul de mai sus? Si daca Iohannis e “esuat” dancila cum poate fi numita? Dar tu, ca simpatizant, votant al lui dancila, oare ce esti?
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult