Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis: „Am ajuns să avem un guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred chiar că avem un guvern ireal”

Președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la reuniunea Consiliului Național al PNL, unde a spus că PSD a promis lapte și miere, dar „un politician pe nume Dragnea împreună cu câțiva acoliți au pus mâna pe putere în PSD, Guvern și Parlament și de atunci încearcă să o folosească în scop personal pentru a scăpa de justiție”.

(Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

„Nu-i preocupă țara, nici imaginea României. Îi preocupă să scape de dosare. Așa ceva n-am avut în România. Nu este posibil într-o țară democratică! Au început acțiuni de neimaginat perspane care îndrăznesc să-și exprime public opoziția față de PSD sunt luate în plină zi. Am ajuns să ne întoarcem de unde am plecat? Să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români?”, a afirmat Iohannis, care a adăugat că PNL este cea mai importantă parte a soluției. 

Șeful statului a vorbit și despre decizie premierului Viorica Dăncilă de a desemna un premier interimar, deși acest lucru intră în atribuțiile președintelui țării. 

„Am ajuns să avem un guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred chiar că avem un guvern ireal. Dacă n-ar fi trist, ar fi de râs, dar e trist. După ce doamna prim-ministru a publicat în MO o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriză! Am crezut că este atributul meu și am contestat la CCR. După aceea m-a sunat doamna să-mi spună că pleacă în concediu și că toate sunt bune. Asta, în paranteză fie spus, după ce publicase acel draft de rectificare, care este catastrofal. Știți ce mi-a spus? Nu a știut că se publicase! Mai ireal decât așa, mă scuzați, nu cred că se poate!”, a spus Iohannis. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Dl. Johannis nu are proeicte de anvergura, nu are nicio viziune politica si nu este capabil sa unifice si sa mobilizeze natiunea in jurul unor idei; ca atare, dl. Johannis face lucrul cel mai la indemana pentru domnia sa; ataca PSD.
  Klaus Johannis, prin totala sa lipsa de pricepere in politica, are sanse bune sa devina la fel de nociv pentru Romania precum a fost Basescu.
  Pana acum cel putin, Presedintele Johannis este complet inutil si mediocru in functia in care a fost ales.
  Din pacate, la fel de inutil si de mediocru se arata a fi si singurul partid de la care cetatenii se asteapta sa vina o alternativa viabila, PNL.
  Ludovic Orban, in calitatea sa de sef al PNL, este un personaj meschin, lipsit de anvergura si cu un IQ ( politic dar nu numai ) la fel de mic precum cel al ""generalului"" pe care il ridica in slavi, Johannis.
  Din punctul meu de vedere, disparitia din poliitica a PNT-CD are inca, la atatia ani de cand s-a produs, consecinte dramatice pentru devenirea democratica a tarii noastre.

  • Like 0
 • Un TAB mare ne trebuie, să-i încapă pe toţi (dar pe TOŢI, cu căţel şi purcel) şi să-i ducă la Târgovişte, unde ştim noi că se rezovă sumar...
  • Like 0
 • Un guvern ureal? Nu, din pacate este mult prea real, daunator de real.... Nu e ceva ce apartine visului sau imaginatiei, exista si face numai rau; poate unii inca nu sunt convinsi de asta, dar cand situatia tarii va incepe sa se deterioreze serios si vom intra in vrie ca un avion prost pilotat va fi vai si amar de noi toti! De fapt, nici nu as putea spune ca avem un guvern, ci o camarila - a lui Dragnea. Iar daca cineva crede ca lui Dragnea ii pasa cumva de situatiile jenante in care pune intreaga tara si de pericolele la care expune economia se inseala. Credeti ca exista caracter la cineva care a facut o "inginerie" (ca doar nu degeaba e inginer, nu?) pentru ca doua fufe pesediste sa lucreze pentru partid si sa fie platite de la "Protectia copilului" ???
  • Like 1
 • Păi madam Dăncilă este şansa pe care el, Iohannis, i-a acordat-o PSD-ului. De ce se miră atâta? Deja situaţia e complexă: un guvern (i)real şi un preşedinte imaginar...
  • Like 0
 • Aha, deci dăncila asta de prim sinistră este nu numai proastă, ci și mincinoasă!
  Despre desemnarea de către ea a vicepremierului cică „n-a știut” , dar interesant — niciodată nu greșește în defavoarea lui Dragnea...
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult