Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

La 5 zile după ce Austria ne-a blocat accesul la Schengen, mai multe companii din subordinea ministerului Transporturilor au decis să-și închidă conturile la BCR. Reprezentant CNAIR: Este o măsură de siguranță

Ministerul Transporturilor

Foto; Inquam Photos

Mai multe companii din subordinea Ministerului Transporturilor, între care și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au decis să își mute conturile de la BCR la CEC, bancă la care acționar majoritar este statul român. Măsura vine la 5 zile după ce Austria a blocat accesul României la Schengen.

Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, vor face această mișcare Portul Constanţa  Aeroportul Bucureşti „şi toate celelalte (n.r. companii), pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC”.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR a declarat pentru Hotnews că măsura a fost luată din motive „de siguranță”. „Din declarațiile pe care le-a făcut Cancelarul Austriei reiese că Austria este o țară nesigură din cauza migrației. Nu este o măsură de retorsiune (închiderea conturilor la BCR – n.r.), ci este o măsură de siguranță, de a proteja banii. Noi avem obligația de a lua toate măsurile în acest sens. Beneficiul mutării la CEC, o bancă românească, este siguranța”, a spus Alin Șerbănescu.

Întrebat de Hotnews care este rulajul financiar pe care CNAIR îl face prin conturile BCR, acesta a precizat că este „de ordinul zecilor de miliarde de lei anual”. Asta înseamnă, printre altele, bugetul, plățile către salariați, plățile contractorilor și chiar rovigneta. „Plata rovignetei se face prin intermediul platformei BCR. Am discutat pentru a calibra sistemul CEC”, a precizat Șerbănescu.

Reprezentanții BCR au transmis pentru Digi24 că nu comentează această intenție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult