Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

La cât estimează Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, scorul alianței PNL-PSD la europarlamentare: Ne așteptăm să ajungem la 50%

Alegeri în țară

Pe modelul fostului USL, PSD și PNL au format o alianță electorală pentru alegerile europarlamentare la care vor merge cu liste comune de candidați. Invitat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a vorbit despre rezultatul pe care cele două formațiuni politice estimează că l-ar putea obține.

Întrebat care crede că este scorul pe care alianța îl va avea la votul politic, Dâncu a răspuns că „în jur de 50% cu ajutorul redistribuirii”.

Florin Negruțiu: Sperați să luați 50% împreună?

Vasile Dîncu: Nu, să avem jumătate dintre parlamentarii europeni, deci jumătate din listă.

Florin Negruțiu: Orice este sub este un eșec.

Vasile Dîncu: Nu este neapărat un eșec, dar în principiu putem să luăm 17 19, poate chiar 20 de eurodeputați, dacă lucrurile merg la o prezență pe care o proiectăm noi, pe care ne-o închipuim. S-ar putea să obținem și mai puțin, dar sunt puține șanse. Cred că dacă se mobilizează foarte bine organizațiile noastre locale, știm că PSD-ul are organizații locale puternice și liberalii după construcția USL-ului au reușit să-și construiască fiefuri electorale... Avem această țintă electorală.

Florin Negruțiu: Obiectivul este 50.

Vasile Dîncu: Da.

Florin Negruțiu: Ce ar însemna un eșec, 40?

Vasile Dîncu: Nu cred că este posibil acest lucru. Este posibil teoretic, dar nu prea există condiții pentru că, dacă ne gândim tehnic, sociologic să spunem așa, există o anumită liniaritate, o anumită uniformitate a votului, care conduce dinspre locale spre alegerile europarlamentare. Cum s-a întâmplat cu referendumul în 2019, în 2019, un referendum Fără penali în funcții publice sau Corupția ucide, asemenea lucruri au indus de fapt în votul care venea la europarlamentare o creștere puternică a USR-ului, care în scurt timp a ajuns la jumătate din scorul pe care l-a obținut atunci. Deci este un fenomen care este vizibil și se observă la toate alegerile.

Emisiunea „În faîa ta” este difuzată sâmbăta și duminica de la ora 14:00 pe postul Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Marele ,,ganditor comunist si mare scriitor al fam Ceusescu ,acest ,,dancu ,vrea ,multe ,Dar realitatea este alta ,pentru ca ,electoratul psd de baza au fost pensionarii ,asistatii social , angajatii bugetari , etc Insa acum s-a mai schimbat ,,modificarea si pensionarii si-au schimbat si ei parerile cu majorarea pensiilor ,,si apoi cu scumpirea in lant crescator , NU ve-ti primi poate ,10 % ,,tov ,dancu ,,
    • Like 0
  • Mihai check icon
    Daca nu au peste 50% dupa redistribuire este un esec crunt. Nu exista scuze pentru asa ceva.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult