Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

La cât estimează Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, scorul alianței PNL-PSD la europarlamentare: Ne așteptăm să ajungem la 50%

Alegeri în țară

Pe modelul fostului USL, PSD și PNL au format o alianță electorală pentru alegerile europarlamentare la care vor merge cu liste comune de candidați. Invitat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a vorbit despre rezultatul pe care cele două formațiuni politice estimează că l-ar putea obține.

Întrebat care crede că este scorul pe care alianța îl va avea la votul politic, Dâncu a răspuns că „în jur de 50% cu ajutorul redistribuirii”.

Florin Negruțiu: Sperați să luați 50% împreună?

Vasile Dîncu: Nu, să avem jumătate dintre parlamentarii europeni, deci jumătate din listă.

Florin Negruțiu: Orice este sub este un eșec.

Vasile Dîncu: Nu este neapărat un eșec, dar în principiu putem să luăm 17 19, poate chiar 20 de eurodeputați, dacă lucrurile merg la o prezență pe care o proiectăm noi, pe care ne-o închipuim. S-ar putea să obținem și mai puțin, dar sunt puține șanse. Cred că dacă se mobilizează foarte bine organizațiile noastre locale, știm că PSD-ul are organizații locale puternice și liberalii după construcția USL-ului au reușit să-și construiască fiefuri electorale... Avem această țintă electorală.

Florin Negruțiu: Obiectivul este 50.

Vasile Dîncu: Da.

Florin Negruțiu: Ce ar însemna un eșec, 40?

Vasile Dîncu: Nu cred că este posibil acest lucru. Este posibil teoretic, dar nu prea există condiții pentru că, dacă ne gândim tehnic, sociologic să spunem așa, există o anumită liniaritate, o anumită uniformitate a votului, care conduce dinspre locale spre alegerile europarlamentare. Cum s-a întâmplat cu referendumul în 2019, în 2019, un referendum Fără penali în funcții publice sau Corupția ucide, asemenea lucruri au indus de fapt în votul care venea la europarlamentare o creștere puternică a USR-ului, care în scurt timp a ajuns la jumătate din scorul pe care l-a obținut atunci. Deci este un fenomen care este vizibil și se observă la toate alegerile.

Emisiunea „În faîa ta” este difuzată sâmbăta și duminica de la ora 14:00 pe postul Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Marele ,,ganditor comunist si mare scriitor al fam Ceusescu ,acest ,,dancu ,vrea ,multe ,Dar realitatea este alta ,pentru ca ,electoratul psd de baza au fost pensionarii ,asistatii social , angajatii bugetari , etc Insa acum s-a mai schimbat ,,modificarea si pensionarii si-au schimbat si ei parerile cu majorarea pensiilor ,,si apoi cu scumpirea in lant crescator , NU ve-ti primi poate ,10 % ,,tov ,dancu ,,
    • Like 0
  • Mihai check icon
    Daca nu au peste 50% dupa redistribuire este un esec crunt. Nu exista scuze pentru asa ceva.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult