Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Lecția Lasconi: prostul e mai periculos decât infractorul

Elena Lasconi

Am fost printre primii care au identificat-o pe doamna Lasconi ca fiind o catastrofă. Măcar și pentru lucrul ăsta merită să fiu ascultat. Astăzi foarte mulți se leapădă de susținerea pe care i-au acordat-o doamnei din motive strategice sau de conjunctură. Nu-i acuz pe niciunul dintre ei de rea-credință, sunt convins că au făcut asta având motive temeinice și justificate . Totuși ar trebui să învățam câte ceva din lecția Lasconi. 

Sunt de acord cu demonstrațiile de logică pe care le-am citit în ceea ce privește susținerea dată, și acum retrasă, pentru doamna Lasconi. Eu am observat că doamna Lasconi este complet inadecvată pentru o carieră politică din primul moment în care am auzit-o, asta s-a întâmplat odată cu scandalul legat de fata ei. 

Modul în care a gestionat respectiva situație mi s-a părut patetic, lipsit de onoare, și cu voia dumneavoastră, fără nicio fărâmă de inteligență. Toate interviurile, toate dezvăluirile ulterioare, n-au făcut decât să-mi întărească această primă concluzie. Cred că mai mulți observatori au sesizat șubrezimea intelectuală dar și accesele de mahala ale doamnei. Cumva cele doua caracteristici se află într-o relație de cauză-efect. 

Unde cred eu însă că au greșit susținătorii doamnei Lasconi e că au subestimat enorm nocivitatea prostiei. Iar aici trebuie să mă refer la celebra carte a lui Cippola care definea prostia sau imbecilitatea ca fiind acțiunea unei persoane care face rău și produce pagube celor din jur dar care își face rău și își produce pagube și lui însuși. 

Tot Cippola spunea că un prost e mult mai periculos chiar și decât un infractor pentru că este imprevizibil. Aș adăuga că niciodată nu știi ce face un prost pentru că nici el nu știe, nu știi când începe, nu știi când termină, nu are un plan, nimeni nu știe în ce direcție se duce. Mie mi se pare că toți ceilalți candidați au fost judecați foarte exigent în timp ce, din niște motive care îmi scapă, doamna Lasconi a fost măsurată foare indulgent.

Doamna Lasconi nu s-a schimbat deloc, ea a fost exact așa și în primul tur al alegerilor prezidențiale, cel anulat, vă reamintesc că și atunci a venit cu niște fotografii făcute în mod separat cu Geoană și un tip de care am auzit atunci prima oară și care ne-a fost prezentat ca fiind răul absolut pe pământ. Nimeni n-a verificat, nimeni n-a protestat, nimeni n-a taxat-o atunci pentru mojicia făcută. Nu sunt de acord cu gândirea potrivit căreia nu contează cu ce mijloace i se face rău unui om pe care-l considerăm nepotrivit. Ba contează, iar gândirea asta se numește simplu, ticăloșie. 

Nu mai departe de ultimele dezbateri, doamna Lasconi ne-a povestit despre niște întâlniri fabuloase intre ea și persoane importante, ‘’nu spui numele’’, care i-au cerut să numească un sef al serviciilor secrete, ‘’nu spui numele’’, iar ea a refuzat. Îmi pare rău dar dezvăluirea asta e o mare minciună daca nu poate produce o minimă dovadă. Iar ea a spus clar că nu va dezvălui nimic. Și eu pot să spun că m-am întâlnit cu Trump și Xi să discutăm despre cotele apelor Dunării. E absolut penibil. Dar să nu uităm de Cippola.

De-a lungul acestei campanii electorale cu repetiție m-am contrazis cu mai mulți membri USR pe tema doamnei Lasconi. În mod evident ei o susțineau, fără prea multe argumente, fără motivație. Acum însă și-au schimbat radical opțiunea, nu o scot din tută, nu mai repet aici adjectivele lor din ce în ce mai dure. Trebuie să recunoașteți și dumneavoastră că e un pic ridicol, până mai acum câteva luni susțineau ceva, iar acum susțin exact invers. Iar Lasconi a rămas neschimbată. Atunci le-a folosit Lasconi pentru că era tare-n gură și cu crucile la gât, acum nu le mai folosește pentru că modelul ăsta nu mai e de actualitate.

Despre Călin Georgescu, Simion, Ponta, știm cam în ce direcție se îndreaptă. Știm cu cine avem de-a face. În ceea ce o privește pe Lasconi nu știm absolut nimic, știm chiar mai puțin decât despre Călin Georgescu, e capabilă de orice.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă-l scad pe Antonescu din Nicusor Dan , imi "dă" rest Lasconi. Cam asta este Lasconi pentru mine, un rest. Este inutil să-i mai înșir defectele. După mine, presedintele țării trebuie sa aibă inteligența de a ințelege timpurile pe care le trăim si să facă alianțele cele mai bune. N-am nevoie să fie matematician, profesor de istorie sau jurnalist. Am nevoie să știe când să vorbească si să stie când să tacă. Lasconi nu stie nici una nici alta. Nicusor Dan stie, Antonescu știe, iar pe Simion l-am înmulțit cu zero demult. Ca atare, repet, pentru MINE, există doar doua optiuni : Nicusor si Crin. Nu mi-e nici unul pe suflet, dar de ce trebuie sa votez cu sufletul , când am creier ? Acel jeg numit Băsescu avea un caracter ultra infect, insă a ințeles foarte repede de unde bate vântul (America si Germania de la acel moment- Merkel). Singura dată când i-au "patinat" rotițele de președinte a fost când a început să aibă opinii despre conflictele inghețate din Nagorno-Karabah și Osetia de Nord; de parcă ii păsa cuiva din Europa de opiniile lui de politică internațională ! In rest, un presedinte cu vizibilitate europeană atât cât conta Romania la acel moment. Pe plan intern, o catastrofă, un hoț ordinar, a furat Flota Română si niste zeci de milioane din asfaltări, prin Udrea si, IN SPECIAL , Anca Boagiu. Sunt foarte mirat că nimeni nu s-a luat vreodată de Anca Boagiu ! Și nici ticălosul insuși nu a pățit ceva ! Stiu si cum a furat Flota; am lucrat pentru puțin timp pe un proiect de audit al Petromin, Romline si Navrom in 1998 si am aflat lucruri. Mă rog, irelevant. Imi pare rău să pun in aceeasi ecuație 2 atribute atât de diferite, adică un "presedinte adecvat cu timpurile" si un "hoț notoriu" , dar asta a votat poporul român la acel moment. De 2 ori + 1 referendum !!!!!Adică prima oară n-am stiut, ok, scuzabil, insa a 2-a oara noi toți am stiut exact cine este scârnăvia si l-am votat din nou, iar cand a fost destituit de parlament cu "p" mic, l-am mai votat incă 1 data prin referendum, ca să mâncăm .....hatul până la capăt. Nu eu personal, ci noi românii. De ce mă mir ? Americanii au votat a 2-a oară un narcisisto-imbecial, si ca să fie tacâmul complet, au votat implicit un condamnat penal in defavoarea unui procuror (Kamala Harris) !!!!! Trăim niște timpuri in care s-au inversat valorile. Cred că și Isaac Newton dacă ar mai sta sub acelasi copac , mărul nu i-ar mai cădea in cap, ci ar lua-o in sus ! Anti-gravitatia s-ar potrivi perfect cu niște nimicuri precum Putin, Erdogan, Trump, Kim Jong Il, Fico, Orban, Simion, Georgescu, si alte dude.......
    • Like 1
  • Asta asa este! Dar sa nu uitam, totusi, conjunctura. Si astazi as vota-o tot pe ea in aceeasi conjunctura. Pentru ca am convingerea ca nu poate ea ce poate Georgescu!
    • Like 1
  • "....prostul e mai periculos decât infractorul..."la concret, PROASTA,s-a suit in copac,de unde v-a ateriza la Campu Lung daca o mai fi sa fie Primar,la alegerile viitoare,facandu-se de tot ra..tu,mai ceva ca Firea,o alta poama.
    • Like 1
  • „Moment poetic” vechi de 7 ani:

    Scroafa din copac...
    -moment „poetic”-

    Ar fi fain să fie bine
    Însă, din păcate, nu e...
    Sigur, vinovată-i UE
    Și nu cei care se suie
    Precum scroafa în copac
    Cu copitele în sac
    Explicându-ne că-i bine!

    Ar fi și mai fain ca răul
    (Cel trăit o viață-ntreagă)
    Românii să-l înțeleagă
    Zâmbind și-ntrebând: „măi dragă”
    Ce mai cauți în copac
    Dacă eu nu te mai plac?
    Nu pricepi că tu ești răul?

    Cel mai fain ar fi să fie
    O țară fără minciună
    În care toți poa’-să spună
    Vorbă rea sau vorbă bună
    Fără scroafe în copac
    Ce spun că ne fac pe plac.
    Vreau o nouă Românie!

    • Like 2
  • Cum-necum, în fiecare „vikend” mă apuc să răsfoiesc prin foarte multele însemnări pe care le-am scris de-a lungul vremii, că altfel m-aș plictisi cu berea pe masă...

    Iată peste ce am dat astăzi:

    Mâncătorii de... rahat!

    În loc să se hrănească cu adevăr și cinste, Trăitor Walahu‘ (despre care nu voi prezenta și alte amănunte biografice) preferă să mănânce pe nemestecate „bolovanii” cu care e servit de „bucătarii” tranziției originale. De 32 de ani T.W. înghite cu gura plină tonele de vorbe bolovănoase scoase din dulapul trecutului de potentații prezentului. Cu fiecare zi trecută, nevoia e tot mai acută...

    Dar T.W. nu a „consumat” dintotdeauna acest „aliment”. Totul a început în urmă cu vreo 8 decenii, atunci când a simțit pe pielea lui că nu e loc de preferințe. Ceea ce a părut la început un moft s-a transformat încet-încet în obligație: ori „halești” ce găsești în blid, ori Piteștiul te așteaptă! (e necesară o paranteză: „reeducarea” de la Pitești nu a fost o glumă a istoriei, ci o realitate a anilor 49-51. Nu eram născut atunci, am citit despre „fenomen”, nu doar pe Wikipedia). Urmarea firească a fost că T.W. s-a obișnuit atât de mult cu „meniul” încât se simte flămând dacă nu „ronțăie” zilnic măcar o „chietrișică” de minciună.

    După numeroase analize „doctorii” au descoperit că T.W. suferă de sindromul nevindecabil al credulității. Această afecțiune este definită prin dorința nestăvilită de a înghiți pe nerăsuflate orice i se bagă pe gât...

    „Medicii” prezentului nu sunt uimiți de faptul că T.W. încă nu a ajuns la urgențe. Ei știu că obișnuința (dresajul, cum ar veni!) creează dependență. Rezultatele experiențelor pavloviene de altădată sunt puse astăzi în practică.

    Poftă bună la rahat, prieteni!

    -17. Mai. 2022-


    • Like 1
    • @ Francisc
      Faptul că îmi răspund mie însumi e dovada clară că am depășit „norma” zilnică de beri. Nostalgia nu mă lasă să dorm...

      Au trecut vreo 4 ani de când am scris (tot la o beție!) aceste rime:

      Mititei

      Întâiul mai, în vremi demult uitate
      Era motiv de sărbătoare, frate,
      Și tot poporu‘, începând cu pruncii
      Știa că este sărbătoarea muncii...

      După parada-n pas de defilare-n
      Care cântam „partidul să trăiască”
      Urma o sărbătoare câmpenească
      Cu mititei prăjindu-se-n grătare...

      De-am fi știut atunci ce ne așteaptă
      Nu mai făceam revoltă-n puii mei
      Și rămâneam cu „societatea dreaptă”
      Și dreptul de-a rămâne mititei...

      • Like 1
  • Un lucru e clar. Nu vom avea o proasta președinta. Vom avea poate un șef de galerie, poate un puturos adormit, poate un mincinos tupeist, poate un matematician, însă în niciun caz o proasta. Și-a tras-o singură drept în mufa.
    Ca să nu mai zic că s-a îmbrăcat ca proasta ailaltă de Dancila cu fața de masă din mușama.
    • Like 2
    • @ Dan Filip
      Părerile sunt împărțite, domnule Filip. Duminică mergem încă o dată la vot și vă rog să mă credeți că încă nu m-am hotărât cărui candidat să-i „trântesc” ștampila în frunte...

      Ținând cont de toate minciunile „parașutate” în spațiul public în această campanie electorală, decât să aleg un puturos adormit sau un mincinos tupeist, prefer o proastă cinstită. Rațiunea mă îndeamnă să-l votez pe matematician, dar nu sunt lămurit sută la sută că nu face parte și el din scenariu.

      Sondajele (oare cât de credibile sunt?) spun că șeful de galerie s-a calificat deja în finală și „lupta” se dă pentru locul doi. Cărțile sunt făcute în așa fel încât puturosul adormit (fărbuit cu vopseaua independenței de gașca „băieților deștepți”) să fie considerat „răul cel mic” de care are nevoie țara în acest moment „istoric”. Cică discursul lui e cursiv și e cel mai bine pregătit candidat dintre cei 11...

      Mai rad o bere și mă duc la somn, sperând să-mi vină la cap mintea de pe urmă. După atâtea alegeri devenite ulterior greșite, poate că de data asta o nimeresc...

      Cum să mai cred într-o „alianță pro europeană” care a generat „rotativ” premieri precum Ciucă și Ciolacu? Mai dă-o naibii de „stabilitate politică” bazată pe înțelegeri între mincinoși!

      Libertatea alegerii ne aparține oare? Când ești flămând de adevăr și în „meniu” găsești doar minciuni gătite în toate modurile posibile, ce faci? Rămâi flămând și înghiți în sec sau mănânci cu noduri în gât orice îți pun pe masă chelnerii?

      • Like 1
  • Francisc check icon
    Întrebarea mea e simplă: când a greșit USR? Atunci când a desemnat-o candidat, sau atunci când i-a retras sprijinul?

    Să nu uităm, totuși, că a obținut 1,7 milioane de voturi, devansându-i pe tovarășii Ciolacu și Ciucă...

    • Like 0
    • @ Francisc
      Corina check icon
      Nu mai contează câte voturi a obținut. Nu le va mai obține în veci, nici pe sfert. Le-a obținut în condiții excepționale, de la mase de oameni care nu o cunoșteau și nu o ascultau. Am votat-o ca să ne scape de Ciolacu, Ciucă, Simion, părându-ni-se un om ca noi (nu ca ei), cu bune intenții, cu ambiție și dorință de a învăța.

      Ne-a dezamăgit crunt pe mulți în ultima vreme cu încăpâțânarea ei de a candida iar și cu isprăvile recente. Întoarcă-se la primărie cât o mai vor și acolo. Nu e în regulă nici țintuirea ei la stâlpul infamiei încă două luni. Atâta poate, ne-am lămurit. Trecem mai departe, votăm pe altcineva.
      • Like 2
    • @ Francisc
      Da, e adevărat că Lasconi a obținut multe voturi anul trecut, dar a fost o situație specifică atunci. Lumea deja vroia o schimbare și mulți s-au depărtat de PSD-Ciolacu și PNL-Ciucă, unii înspre USR-Lasconi, alții înspre AUR-Simion sau Georgescu. În plus, Ciolacu și Ciucă s-au crezut pe cai mari și au făcut unele să le zicem ”aroganțe”. Ciolacu a dat dispoziție ca membrii PSD să voteze cu Simion, fiindcă vroia o finală cu Simion. Ciucă în schimb a mers pe o logică inversă: a dat dispoziție pentru a se face propagandă pe Tik-Tok unui alt suveranist, aparent un neica nimeni cu 1-2% în sondaje (pe numele lui Călin Georgescu), pentru a ciupi voturi de la Simion, fiindcă dorea să NU intre Simion în turul 2, ci el personal. Rezultatul a fost că s-au faultat ei pe ei înșiși, Ciolacu și Ciucă, neintrând niciunul în turul 2. Simion a rămas fără prea multe voturi, care s-au dus masiv către Georgescu, iar cealaltă beneficiară a conjuncturii a fost Lasconi, care, deși nu a strălucit prin nimic, măcar nu a fost faultată de nimeni. Asta a fost atunci conjunctura, care nu se mai aseamnă deloc cu cea din prezent. Cu regret vă spun, ăsta e adevărul: Lasconi e o candidată la președinție, de mâna a 7-a. Poate fi simpatică, acum chiar îmi pare rău de ea că a fost lucrată și umilită așa chiar de către oportuniștii ei colegi de partid. Dar una-i una, alta-i alta. Ea e o persoană potrivită pentru zona media, sau pentru anumite funcții administrative din eșalonul 2-3 etc dar nimic mai mult. Dar dacă sunteți un susținător al ei, e totuși o opțiune onestă. În fond trebuie să aibă și ea măcar câțiva susținători, altfel ar fi păcat...
      • Like 0
    • @ Francisc
      Foarte buna intrebarea si raspunsul poate fi complet subiectiv. Mie personal mi-a placut de Drula pe care l-am considerat singurul om scare poate aduce USR in zona de 20%. In mod evident am gresit , dar cred ca "succesul" Elenei Lasconi la parlamentare daca poate fi numit asa , a fost complet conjunctural. Ea s-a catarat frumos pe pleacarea lui Drula si ezitarea lui Fritz sa preia partidul si cu lipsa de rusine ce o caracterizeaza am ajuns aici. Eu cred ca la obtinut voturi, Lasconi este foarte buna , dar nu de la electoratul USR. O vad o mare suveranista pe Lasconi si cred ca va face treaba buna. In rest despre caracter , ce sa zic , daca lumea il voteaza pe Simion sau pe Antonescu , nu vad de ce nu ar vota-o pe Elena Lasconi. Are balta peste.
      • Like 0
    • @ Corina
      Pe cine, Corina, pe cine? Pe Antonescu? Eu în niciun caz...

      Nicușor ar putea fi o soluție, dar matematic vorbind nu are nicio șansă să schimbe lucrurile fără susținerea coaliției PSD-PNL-UDMR sau fără un vot masiv dat de „poporeni” în favoarea sa. Compromisul în politică a ajuns la desăvârșire: toți politicienii prezentului înoată în rahat și ne spun că e o „artă” să apuci căcatul de partea curată.

      În zilele noastre onestitatea a devenit un arhaism. E o prostie să fii cinstit și sincer când poți fi hoț și mincinos pentru a trăi bine, vorba unuia cândva...
      • Like 1
    • @ Francisc
      Corina check icon
      Să-l votăm pe cel care ne inspiră încredere, indiferent de șansele estimate de alții. Nu va fi un vot pierdut, că e printre primii în sondaje. Voturile se adună... nimeni nu știe primii doi clasați în momentul de față. Chiar hotărâm noi! Fiecare și toți împreună.
      • Like 1
    • @ Corina
      Corina check icon
      P.S. Contează enorm să avem un președinte care ne reprezintă onorabil și cu inteligență. Dacă nu poate face tot ce ar face cu alți susținători la putere, să nu-l mai votăm și să lăsăm de bună voie toată puterea în mâinile acelorași? E absurd!
      • Like 0
    • @ Corina
      Mda! Eu mă întreb cât de onorabil și cu câtă inteligență ne-ar putea reprezenta unii precum Simion, Antonescu sau Ponta...

      Sunt un prost de felul meu, o spun cu toată sinceritatea. De-aia votez în primul tur cu o „proastă” pusă la zid de „sistem”. Încă îmi plac femeile, chit că am lăsat în urmă aproape șase decenii de trăire.

      La urma urmei, ce mare scofală e cine va fi următorul președinte al României când trei dintre cei cinci copii ai mei trăiesc de un deceniu în occidentul „decadent”?

      În acest moment al devenirii noastre democratice avem nevoie de o „gospodină” care știe să dea cu mătura fără „indicații” de la partid, nu de niște „independenți” conectați la sforile păpușarilor. Nicușor Dan nu m-a convins că independența lui e pe bune. Antonescu nici atât, iar despre Ponta n-are sens să-mi răcesc gura de pomană...

      Sondajele spun că Simion și-a „adjudecat” deja primul culoar în finală. Eu încă sper că nu va fi următorul președinte, dar dacă românii asta vor, așa să fie!



      • Like 1
    • @ Francisc
      Nu știu de ce zic asta, dar.... oricât vi s-ar părea de ciudat, mi-ar plăcea să vă întâlnesc într-o bună zi... Dvs în față cu o bere iar eu cu o tărie. Iar apoi, la un moment dat, să facem schimb de opțiuni, așa cum ne șade bine.....
      • Like 0
    • @ Francisc
      Corina check icon
      O alegeți pe Lasconi în locul lui Nicușor Dan? În condițiile actuale din țară și din lume? Gradul ăsta de nepăsare îmi face rău. La bună vedere!









      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Și mie mi-ar plăcea o întâlnire în direct, domnule Cojocaru. Cred că la final, după schimbul de opțiuni, am ajunge la consens...

      Eu cred cu „tărie” în dialog, că de-aia îmi scriu aiurelile pe-aici. La mine în podrum e destulă tărie pentru a discuta și o lună sau două, în funcție de „ideile” ce ne pocnesc pe moment...

      P.S.: În Banat la pivniță i se spune podrum...
      • Like 0
    • @ Corina
      Spune-mi, Corina, ce n-are Elena Lasconi și are Nicușor Dan? Nu înțeleg cu ce „instrument” ai măsurat gradul meu de nepăsare...

      E democrație și am dreptul să aleg pe cine vreau. N-ar trebui să te supere opțiunea mea. Nu încerc să te conving de justețea propriei alegeri, nu încerca să mă lămurești că greșesc.

      E posibil ca până mâine să mă răzgândesc...
      • Like 0
    • @ Francisc
      Eu sunt oltean (Drobeta Turnu Severin) dar nu vă repeziți asupra mea, fiindcă nu sunt ostil ca alții, ci am un respect deosebit față de bănățeni, în ciuda frecușurilor istorice..... Îmi place de voi bănățenii și îmi place de exemplu inclusiv muzica voastră de petrecere, cu toți saxofoniștii maeștri ai muzicii de petrecere și soliștii vocali. Sunt fan și al muzicii elevate, de altă natură (am și ceva talent muzical) dar apreciez și muzica populară (mai puțin manelele) iar bănățenii sunt maeștri ai acestui gen de muzică populară dar și cumva modernă, de petrecere. Puiu Codreanu, Tinu Vereșezan, Florin Ionaș-generalul, Andrada etc etc etc sunt super extra în domeniul lor....
      În plus mi-ați trezit clar interesul cu tăria din ”podrum”.... O să mai revin în acest sens, nu e doar o vorbă în vânt...
      • Like 0
    • @ Francisc
      Corina check icon
      Vă recomand un frumos articol al unui matematician despre matematicieni. De citit până la vot. https://www.contributors.ro/treisprezece-reguli-de-decodificare-si-un-fals-tratat-de-psihologia-personalitatii/
      • Like 0
    • @ Corina
      Mulțumesc pentru recomandare, doamnă (sau domnișoară?) Corina. Voi citi articolul înainte de a merge la vot...

      Întâmplător sau nu, sunt un fost dascăl de matematică. Am profesat doar 12 ani (între 1990 și 2002) ca suplinitor. M-am lăsat păgubaș pentru că în acele vremuri salariile din învățământ erau mizerabile...

      Nicușor Dan mi-e simpatic, nu neg. Mă încăpățânez să votez cu Lasconi doar pentru faptul că USR s-a lepădat de ea taman când trebuia s-o susțină.

      Oricum, votul meu e doar unul și Nicușor Dan se poate descurca și fără el dacă are susținerea necesară. Eu împlinesc în curând 60 de ani și nu mai sunt dispus să țin partea băieților deștepți...
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult