Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au primit la nuntă peste 200.000 de euro și 300.000 de lei

Nunta Lia Olguța Vasilescu

(Foto Facebook Lia Olguța Vasilescu)

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au primit la nuntă, acum două luni,  246.000 de euro, 334.000 de lei și 5.200 de dolari, reiese din declarația de avere publicată de Claudiu Manda pe site-ul Senatului.

La cununia civilă, cei doi au primit „bunuri pentru casă” în valoare de aproximativ 30.000 de euro, potrivit sursei menționate.

Presa locală a scris că la nuntă au participat peste 500 de persoane.

Claudiu Manda, care urmează să primească mandatul de europarlamentar la Bruxelles, are, printre altele, trei terenuri intravilane, două case de vacanță, o locuință de peste 200 mp în Craiova, un autoturism Mercedes-Benz, fabricat în 2017, cumpărat în leasing. Claudiu Manda și Olguța Vasilescu au primit în 2019 câte un ceas de mână, în valoare de 33.000 de lei. 

Manda a precizat în declarația de avere și suma pe care a dat-o la PSD pentru campania electorală - 436.195 lei. La capitolul datorii, Manda a menționat în total 90.000 de lei, sumă pe care o datorează către două persoane fizice. 

Întrebată la începutul lunii aprilie, la România TV, ce vor face cu banii primiți la nuntă, Olguța Vasilescu a spus că a vrut să plătească impozit pentru aceștia, însă de la ANAF li s-a comunicat că darurile nu se impozitează, așa că își vor achita împrumutul de 150.000 de euro contractat pentru nou-achiziționata casă din Craiova.

„În mod sigur achităm împrumutul luat de soț pentru a cumpăra casa. O să trecem în declarația de avere, o să scriem cu cât am rămas după ce am scăzut cheltuielile. Am vorbit cu cei de la ANAF și le-am spus că noi vrem să plătim impozitul pe banii primiți la nuntă. Au spus cei de la ANAF că darurile nu se impozitează", a declarat fostul ministru al Muncii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Simplist.Niște miri hoți au primit Dar de la alți hoți..
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult