Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au primit la nuntă peste 200.000 de euro și 300.000 de lei

Nunta Lia Olguța Vasilescu

(Foto Facebook Lia Olguța Vasilescu)

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au primit la nuntă, acum două luni,  246.000 de euro, 334.000 de lei și 5.200 de dolari, reiese din declarația de avere publicată de Claudiu Manda pe site-ul Senatului.

La cununia civilă, cei doi au primit „bunuri pentru casă” în valoare de aproximativ 30.000 de euro, potrivit sursei menționate.

Presa locală a scris că la nuntă au participat peste 500 de persoane.

Claudiu Manda, care urmează să primească mandatul de europarlamentar la Bruxelles, are, printre altele, trei terenuri intravilane, două case de vacanță, o locuință de peste 200 mp în Craiova, un autoturism Mercedes-Benz, fabricat în 2017, cumpărat în leasing. Claudiu Manda și Olguța Vasilescu au primit în 2019 câte un ceas de mână, în valoare de 33.000 de lei. 

Manda a precizat în declarația de avere și suma pe care a dat-o la PSD pentru campania electorală - 436.195 lei. La capitolul datorii, Manda a menționat în total 90.000 de lei, sumă pe care o datorează către două persoane fizice. 

Întrebată la începutul lunii aprilie, la România TV, ce vor face cu banii primiți la nuntă, Olguța Vasilescu a spus că a vrut să plătească impozit pentru aceștia, însă de la ANAF li s-a comunicat că darurile nu se impozitează, așa că își vor achita împrumutul de 150.000 de euro contractat pentru nou-achiziționata casă din Craiova.

„În mod sigur achităm împrumutul luat de soț pentru a cumpăra casa. O să trecem în declarația de avere, o să scriem cu cât am rămas după ce am scăzut cheltuielile. Am vorbit cu cei de la ANAF și le-am spus că noi vrem să plătim impozitul pe banii primiți la nuntă. Au spus cei de la ANAF că darurile nu se impozitează", a declarat fostul ministru al Muncii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Simplist.Niște miri hoți au primit Dar de la alți hoți..
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult