Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au primit la nuntă peste 200.000 de euro și 300.000 de lei

Nunta Lia Olguța Vasilescu

(Foto Facebook Lia Olguța Vasilescu)

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au primit la nuntă, acum două luni,  246.000 de euro, 334.000 de lei și 5.200 de dolari, reiese din declarația de avere publicată de Claudiu Manda pe site-ul Senatului.

La cununia civilă, cei doi au primit „bunuri pentru casă” în valoare de aproximativ 30.000 de euro, potrivit sursei menționate.

Presa locală a scris că la nuntă au participat peste 500 de persoane.

Claudiu Manda, care urmează să primească mandatul de europarlamentar la Bruxelles, are, printre altele, trei terenuri intravilane, două case de vacanță, o locuință de peste 200 mp în Craiova, un autoturism Mercedes-Benz, fabricat în 2017, cumpărat în leasing. Claudiu Manda și Olguța Vasilescu au primit în 2019 câte un ceas de mână, în valoare de 33.000 de lei. 

Manda a precizat în declarația de avere și suma pe care a dat-o la PSD pentru campania electorală - 436.195 lei. La capitolul datorii, Manda a menționat în total 90.000 de lei, sumă pe care o datorează către două persoane fizice. 

Întrebată la începutul lunii aprilie, la România TV, ce vor face cu banii primiți la nuntă, Olguța Vasilescu a spus că a vrut să plătească impozit pentru aceștia, însă de la ANAF li s-a comunicat că darurile nu se impozitează, așa că își vor achita împrumutul de 150.000 de euro contractat pentru nou-achiziționata casă din Craiova.

„În mod sigur achităm împrumutul luat de soț pentru a cumpăra casa. O să trecem în declarația de avere, o să scriem cu cât am rămas după ce am scăzut cheltuielile. Am vorbit cu cei de la ANAF și le-am spus că noi vrem să plătim impozitul pe banii primiți la nuntă. Au spus cei de la ANAF că darurile nu se impozitează", a declarat fostul ministru al Muncii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Simplist.Niște miri hoți au primit Dar de la alți hoți..
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult