Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Liberalii îl acuză pe Dragnea că înșală deficitul cu metoda calendarul

Senatorul PNL Florin Cîțu este de părere că dacă Ministerul Finanţelor „ar fi fost corect” luna februarie ar fi fost prima lună cu deficit al execuţiei bugetare în 2017, iar acest lucru ar fi făcut imposibilă aplicarea legii salarizării unitare a lui Liviu Dragnea în acest an.

Senatorul a scris pe Facebook că în opinia lui Ministerul Finanțelor „a modificat calendarul”, astfel că în execuţia bugetară a lunii februarie au fost incluse şi zilele de 1 şi 2 martie. „Așa au mai „ciupit” din veniturile lunii martie are sunt mai mari datorită creşterilor salariale”, a explicat senatorul PNL.

„În opinia mea, dacă ministerul de finanţe ar fi fost corect nu există niciun dubiu că în luna februarie dispărea surplusul de 0.37% din PIB înregistrat ianuarie şi aveam prima luna cu deficit al execuţiei bugetare în 2017. Dacă ar fi fost corecţi, execuţia bugetară ar fi făcut imposibilă aplicarea legii salarizării unitare a lui Dragnea în 2017.

Şi acum bomba. V-am tot spus că Dragnea şi psd sunt în stare de orice. Pentru a fi siguri, dar foarte siguri, că nu intră în deficit în februarie, psd şi Liviu Dragnea au modificat calendarul. Da, aţi auzit bine! Aceşti oameni providenţiali au hotărât că luna februarie şi luna martie trebuie modificate.

Concret, ministerul de finanţe în execuţia bugetară a lunii februarie a inclus şi zilele de 1 şi 2 martie. De ce? Pentru că aşa „vrea” muşchii lor.

Asa au mai „ciupit” din veniturile lunii martie are sunt mai mari datorită creşterilor salariale. Dacă închideau execuţia cum ar fi fost legal numai pe februarie n-ar fi avut surplus la venituri din majorările de salarii (aşa cum am arătat mai sus). Aşa ceva nu s-a mai făcut până acum. Astfel, ar trebui să ne aşteptăm că pentru acea execuţie bugetară care să le şi placă, să se inventeze şi a 13-a lună. Luna lui Dragnea.

În concluzie. La execuţia pe februarie România are un deficit fiscal evident. Planurile psd se năruie sub incapaciatatea guvernanţilor psd de a colecata veniturile din taxe, impozite, accize, fonduri UE şi contribuţii sociale.

În scopul de a-l face fericit pe Dragnea şi psd, ministerul de finanţe ascunde poporului român adevărul adăugând 2 zile din luna martie la execuţia pe luna februarie. O fi legal? Corect ştim sigur că nu este”, a explicat senatorul PNL Florin Cițu.

Senatorul a anunțat că va cere conducerii PNL audierea preşedintelui ANAF şi a ministrului de finanţe. 

„Lucrurile astea sunt aşa de grave, în opinia mea, că poate este nevoie şi de o comisie de anchetă. Oamenii ăştia chiar fac ce vor şi nu trebuie să-i mai lăsăm”, adaugă Florin Cîțu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult