Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Liliana Țuroiu, viitoare șefă a ICR, despre Dan Perjovschi: Tipul său de demers nu se potriveste în concepția unui artist avangardist cu implementarea de către o instituție

Propunerea PSD pentru conducerea Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor pentru cultură şi media şi a celei de politică externă din Senat pentru conducerea acestei instituții.

În timpul audierilor de marți aceasta a fost întrebată dacă ar accepta să susțină o expoziție #rezist a artistului Dan Perjovschi.

„Aș vrea să spun referitor la această polemică pe marginea faptului că Dan Perjovschi nu a acceptat o colaborare cu ICR este de înțeles, pentru ca artiști care vin cu un astfel de demers si care vin din zona avangardei de obicei nu acceptă o instituționalizare a artei lor. Tipul de demers pe care Dan Perjovschi îl abordează în teme sociale de actualitate, practic, nu se potrivește în concepția unui artist avangardist cu implementare lui de către o instituție a unui stat", a declarat Țuroiu, citată de Hotnews

Liliana Țuroiu este creatoare de modă și lector universitar la Facultatea de Arte Decorative si Design. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liliana Țuroiu nu a răspuns la întrebare: era vorba despre persoana sa, nu despre imaginata poziție a eminentului Dan Perjovschi!!!
    • Like 0
  • La ce te poţi aştepta când guvernarea şi legiferarea sunt în mâna aceluiaş partid.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult