Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Lipsa expunerii la soare afectează direct nivelul vitaminei D în organism. O soluție inovatoare la o problemă amplificată de izolarea din timpul pandemiei

Femeie în locuința sa

Foto: Profimedia

Atunci când pleacă cu bebelușul din maternitate, medicii neonantologi le recomandă, de obicei, părinților să-i administreze vitamina D zilnic până la vârsta de 2 ani apoi în lunile „cu R”. Însă un nivel optim de vitamina D în organism este esențial pentru sănătate la orice vârstă, iar carențele pot avea consecințe serioase asupra organismului. În Europa, se estimează că 40% din populația generală prezintă deficit de vitamina D, în timp ce 13% prezintă deficit sever de vitamina D.

„Cele mai importante consecințe ale carenței de vitamina D sunt legate de sistemul osos (rahitism la copil, osteomalacie la adult, respectiv osteopenie și osteoporoză la adult), de echilibrul fosfo-calcic (în sensul scăderii nivelelor sangvine de calciu, respectiv de fosfor). Gravitatea acestor consecințe depinde de nivelul deficitului și de perioada persistenței acestuia. Ținând cont de faptul că vitamina D intervine în buna funcționare a sistemului imunitar, a sistemului muscular și aparatului cardio-vascular și poate fi implicată în evoluția cancerului, depresiei, a sclerozei multiple, diabetului zaharat de tip 2, este de înțeles nevoia de a asigura necesarul pentru funcționarea optimă a organismului”, explică dr. Daciana Toma, medic primar Medicină de Familie, instructor-formator de Medicina Familiei, secretar Societatea Națională de Medicina Familiei și coordonator al Grupului de Diabet și boli de nutriție al SNMF. 

Vitamina D este produsă de organismul uman atunci când stăm la soare. În lunile în care lumina solară este de intensitate mai redusă, cum se întâmplă în România toamna, iarna și la începutul primăverii, nivelul ei scade în mod natural. Însă acestei realități a vieții în zona temperată s-a suprapus, în ultimul an o alta, provocată de pandemia de coronavirus. Oamenii au ieșit mult mai puțin din case, iar acest lucru are consecințe care trebuie măsurate. „Aș recomanda tuturor celor care în ultimul an au stat mai mult în casă să își dozeze nivelul de vitamină D (25 hidroxivitamina D - 25(OH)D – reprezintă cel mai fidel indicator al nivelului vitaminei D în organism). Lipsa expunerii la soare afectează direct nivelul vitaminei D în organism”, avertizează medicul Daciana Toma. În opinia sa, suplimentarea cu vitamina D3 este importantă și la adulți, în special la persoanele cu vârste înaintate, la femeile însărcinate, la femeile cu osteopenie sau osteoporoză, la pacienții cu anumite patologii, precum afecțiunile hepatice, cele renale, dezechilibrele hormonale sau obezitatea, la pacienții cu spitalizări prelungite sau la cele internate în cămine de bătrâni.

O nouă generație de vitamina D3, cu o modalitate ușoară de administrare

Cei care au nevoie de suplimentarea vitaminei D au la dispoziție Sanience D3 - o nouă generație de vitamina D3 naturală sub formă de spray cu microemulsie. Vitamina D3 este absorbită instantaneu în fluxul sanguin ocolind tractul gastrointestinal, oferind un efect imediat și permanent. Picăturile mici se absorb rapid în gură, oferind o absorbție superioară de pana la 95% grad de absorbtie. Sanience D3. Sanience D3 poate fi administrat în siguranță la copii începând cu vârsta de 11 ani și la adulți. Se recomandă administrare zilnică, doză unică, prin două pulverizări sub limbă sau în interiorul obrazului. Durata administrării diferă de la caz la caz, în funcție de situația pacientului respectiv și de obiectivele stabilite cu medicul curant.

„Pornind de la premiza că deficitul de vitamina D este foarte frecvent și de la faptul că o dată apărut, acest deficit influențează funcționarea organismului în general și sănătatea sistemului osos în special, recomand administrarea de vitamina D tuturor celor care fac parte din grupele de risc. În mod suplimentar, recomand determinarea nivelului de vitamina D în organism pentru a putea surprinde eventuale dezechilibre și corectarea promptă a acestora”, spune dr. Daciana Toma.

Sanience D3 Spray 4000 UI conține Vitamina D3 extrasă din sursă naturală (lanolina) cu o concentrație ridicată și absorbție instantanee, de până la 95% sub formă de spray oral.

Studiu: o îmbunătățire a stării generale după 30 de zile

Un studiu realizat în Letonia a confirmat că Sanience D3 Spray oferă vitamina D cu un nivel de absorbție ridicat, care susține nivelurile optime de vitamina D în sânge, sprijinind astfel prevenirea bolilor autoimune, îmbunătățind sănătatea emoțională, reducând riscul de boală oncologică, promovând oase puternice și absorbția calciului.

Astfel, 92% dintre participanții la studiu au prezentat o îmbunătățire generală a nivelurilor de vitamina D3 după 30 de zile de utilizare a Sanience D3 Spray.

Totodată, 42% dintre persoanele care au luat parte la studiu au afirmat că după 30 de zile de utilizare a Sanience D3 Spray au constatat o îmbunătățire a stării generale: rezistență ridicată la stres, mai multă energie, o dispoziție mai bună, îmbunătățire a calității somnului, o stare mai bună a pielii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult