Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Lista cu miniștrii propuși pentru Guvernul Orban

Parlament-

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ultima variantă a listei cu miniștri a fost discutată azi de președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat, Ludovic Orban și va fi depusă la Parlament.

Lista Guvernului Orban:

​Premier - Ludovic Orban

Vicepremier - Raluca Turcan

Cabinetul de miniștri:

1. Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu

2. Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela

3. Ministerul Apărării Naționale - Nicolae Ciucă

4. Ministerul Finanțelor - Florin Cîțu

5. Ministerul Economiei - Virgil Popescu

6. Ministerul Dezvoltării - Ion Ștefan

7. Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu

8. Ministerul Agriculturii - Adrian Oros

9. Ministerul Muncii - Violeta Alexandru

10. Ministerul Mediului - Costel Alexe

11. Ministerul Educației - Monica Anisie

12. Ministerul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Boloș

13. Ministerul Tineretului și Sportului - Ionuț Stroe

14. Ministerul Transporturilor - Lucian Bode

15. Ministerul Culturii - Bogdan Gheorghiu

16. Ministerul Sănătății - Victor Costache

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Numai personalitati marcante ! :-)
  • Like 2
  • @ Vladimir Marton
   Pai nici nu trebuie sa fie "personalitati", trebuie doar sa se priceapa la domeniul respectiv!
   • Like 2
  • @ Ovidiu Grigore
   Astept cu nerabdare sa dovedeasca acest lucru. Insa nu cred nici pe departe in aceasta echipa. Cine ne garanteaza ca se pricep in domeniul respectiv ? Si eu am fost manager energetic la o intreprindere de medicamente destul de importanta din Bucuresti, dar asta nu inseamna ca as putea sa fiu Ministul Energiei intr-un Guvern. Vor descoperi foarte repede dezastrul care a ramas in urma guvernarii PSD si ca mai toate guvernele de pana acum, se vor plange de "greaua mostenire". Vor trece, in cele din urma, la cea mai simpla solutie : austeritatea. Deja au dat-o in balbaiala. Am auzit din gura mai multor PNL-isti care se perinda pe la diferite posturi de televiziune, toate variantele posibile in legatura cu legea pensiilor, care intre altele, ma afecteaza si pe mine, ca pensionar. De la respectarea actualei Legi a pensiilor, cu respectarea termenelor de majorare a punctului de pensie, pana la blocarea la nivelul actual si pana la reluarea in discutie a actualei Legi a pensiilor cu luarea de masuri (care or fi ele) conforme cu concluziile trase in urma acestor discutii. Ca sa nu spun ca proiectul de guvernare e in mare masura identic cu cel al PSD-ului, adaugand si cateva masuri liberale. Acum se forteaza alegerile anticipate. Acum, nu mai tarziu, acum cat sunt inca destul de populari. Pentru ca daca ar fi asteptat pana la anul viitor, cand ar fi urmat alegerile parlamentare, popularitatea lor e posibil sa se fi erodat in urma unor masuri deloc populare pe care vor fi nevoiti sa le ia si am risca sa ne pomenim iar cu PSD la guvernare. Asa ca, daca ar urma acum alegeri anticipate pe care le-ar si castiga, s-ar asigura si ei de patru ani la guvernare.
   • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult