Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Lista cu miniștrii propuși pentru Guvernul Orban

Parlament-

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ultima variantă a listei cu miniștri a fost discutată azi de președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat, Ludovic Orban și va fi depusă la Parlament.

Lista Guvernului Orban:

​Premier - Ludovic Orban

Vicepremier - Raluca Turcan

Cabinetul de miniștri:

1. Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu

2. Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela

3. Ministerul Apărării Naționale - Nicolae Ciucă

4. Ministerul Finanțelor - Florin Cîțu

5. Ministerul Economiei - Virgil Popescu

6. Ministerul Dezvoltării - Ion Ștefan

7. Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu

8. Ministerul Agriculturii - Adrian Oros

9. Ministerul Muncii - Violeta Alexandru

10. Ministerul Mediului - Costel Alexe

11. Ministerul Educației - Monica Anisie

12. Ministerul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Boloș

13. Ministerul Tineretului și Sportului - Ionuț Stroe

14. Ministerul Transporturilor - Lucian Bode

15. Ministerul Culturii - Bogdan Gheorghiu

16. Ministerul Sănătății - Victor Costache

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Numai personalitati marcante ! :-)
  • Like 2
  • @ Vladimir Marton
   Pai nici nu trebuie sa fie "personalitati", trebuie doar sa se priceapa la domeniul respectiv!
   • Like 2
  • @ Ovidiu Grigore
   Astept cu nerabdare sa dovedeasca acest lucru. Insa nu cred nici pe departe in aceasta echipa. Cine ne garanteaza ca se pricep in domeniul respectiv ? Si eu am fost manager energetic la o intreprindere de medicamente destul de importanta din Bucuresti, dar asta nu inseamna ca as putea sa fiu Ministul Energiei intr-un Guvern. Vor descoperi foarte repede dezastrul care a ramas in urma guvernarii PSD si ca mai toate guvernele de pana acum, se vor plange de "greaua mostenire". Vor trece, in cele din urma, la cea mai simpla solutie : austeritatea. Deja au dat-o in balbaiala. Am auzit din gura mai multor PNL-isti care se perinda pe la diferite posturi de televiziune, toate variantele posibile in legatura cu legea pensiilor, care intre altele, ma afecteaza si pe mine, ca pensionar. De la respectarea actualei Legi a pensiilor, cu respectarea termenelor de majorare a punctului de pensie, pana la blocarea la nivelul actual si pana la reluarea in discutie a actualei Legi a pensiilor cu luarea de masuri (care or fi ele) conforme cu concluziile trase in urma acestor discutii. Ca sa nu spun ca proiectul de guvernare e in mare masura identic cu cel al PSD-ului, adaugand si cateva masuri liberale. Acum se forteaza alegerile anticipate. Acum, nu mai tarziu, acum cat sunt inca destul de populari. Pentru ca daca ar fi asteptat pana la anul viitor, cand ar fi urmat alegerile parlamentare, popularitatea lor e posibil sa se fi erodat in urma unor masuri deloc populare pe care vor fi nevoiti sa le ia si am risca sa ne pomenim iar cu PSD la guvernare. Asa ca, daca ar urma acum alegeri anticipate pe care le-ar si castiga, s-ar asigura si ei de patru ani la guvernare.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult